West Africa Pelagic – van de Kaapverden naar Zeeland

De West Africa Pelagic

De West Africa Pelagic: Pelagic birding op zijn best!

GEGARANDEERD VERTREK!

De Kaapverdische eilanden, de Desertas, de Selvagen en de Canarische eilanden. Bekende en minder bekende namen. Vooral de zeeën rond deze eilanden worden nauwelijks bezocht. Onterecht, want dit stuk Atlantische Oceaan is top. De West Africa Pelagic in de lange uitvoering neemt je mee op een unieke route, van de Kaapverden helemaal naar Vlissingen, van de rand van de WP via de noordelijke Golf van Biskaje naar bekender terrein, de Westerschelde.

Onderweg zal de focus liggen op het zien van zeezoogdieren en zeevogels. De route van deze reis is zo opgezet dat we voorbij zoveel mogelijk gebieden varen waar de diepe oceaanbodem wordt onderbroken door onderzeese vulkanen die tot vlak onder het oppervlakte reiken. Rond deze plekken foerageren traditioneel veel soorten zeezoogdieren en daarmee ook zeevogels, die profiteren van het voedsel dat door de walvissen en dolfijnen naar boven wordt gejaagd.

Soorten waar we ons op richten zijn onder andere Barolo’s Pijlstormvogel, Kuhls Pijlstormvogel, Vale Pijlstormvogel, Bulwers Stormvogel, Bont Stormvogeltje, Madeirastormvogeltje, Stormvogeltje, Grote Jager, Middelste Jager, Kleinste Jager, Vorkstaartmeeuw, Bruine Gent, Jan-van-Gent, Roodsnavelkeerkringvogel, Kuifaalscholver, Alk en Papegaaiduiker als slechts enkele van de mogelijke soorten op deze reis; we zullen ons onderweg geen moment… Dat er nog veel onbekends te ontdekken valt bleek tijdens eerdere edities van deze reis toen we onder andere Witstaartkeerkringvogel, Zuidpooljager en Roodpootgent aan de lijst wisten toe te voegen.

Behalve de grote aantallen zeevogels valt er ook aan zeezoogdieren veel te zien: Potvis, Blauwe Vinvis, Gewone Vinvis, Bultrug, Griend, Indische Griend en Dwergvinvis en dolfijnsoorten als Gewone Dolfijn, Gestreepte Dolfijn, Clymene Dolphin, Atlantische Vlekdolfijn, Tuimelaar, Dolfijn van Cuvier en Orka. Zullen we al deze soorten zien? Misschien wel, maar misschien ook wel niet. Wellicht zien we ook wel soorten die hier niet genoemd worden, dat maakt deze reis zo spannend. Letterlijk alles kan voor onze boot opduiken, zoals de waarneming van een mogelijke groep Pacifische Spitssnuitdolfijnen in 2016!

Wilt u ook de voorafgaande Atlantic Odyssey meemaken?
Bij boeking van zowel de Atlantic Odyssey als de aansluitende West Africa Pelagic via Inezia Tours, krijgt u een korting van € 500,- op de West Africa Pelagic!

 Gegarandeerd vertrek!

Dag 1
Rond de namiddag gaan we aan boord van de Plancius, ons thuis op zee de komende dagen. Dit expeditiecruiseschip is speciaal gebouwd voor vogelaars en walvisfans. Stabiel, stil, comfortabel en plek zat om de onmetelijke watermassa af te speuren, zowel vanuit de observatielounge als aan dek. Aan het einde van de middag wordt het anker gelicht. De Plancius verlaat de haven van Praia en vaart richting Raso en Branco, twee kleine eilanden 120 mijl ten noorden van Santiago, het hoofdeiland van de Kaapverden. Een flink stuk varen, maar met veel moois onderweg: Kaapverdische Pijlstormvogel, Kaapverdische Kleine Pijlstormvogel, Gon-gon en Bulwers Stormvogel kunnen zich vandaag al op de triplijst vliegen. Ook zeezoogdieren laten zich niet onbetuigd. Studeer voor deze dag alvast Tuimelaar, Gewone Dolfijn en Indische Griend in. Slanke dolfijn en Potvis zouden het plaatje compleet kunnen maken.

Dag 2
In de ochtend dobbert de Plancius rond Raso en Branco, een hotspot voor zeevogelaars: Kaapverdische Pijlstormvogel en Kaapverdische Kleine Pijlstormvogel, Madeirastormvogeltje en Bont Stormvogeltje komen hier allemaal voor. Speciale aandacht is er voor de Roodsnavelkeerkringvogel: toppunt van onmiskenbare elegantie. We speuren naar Bruine Gent, de neef van onze Jan-van-Gent, maar ook naar Roodpootgent, een knaller voor de WP die we hier in 2016 ontdekten. Bij rustige zee zal vooral Raso onze aandacht krijgen. Een landing zit er niet in wegens ‘verboden toegang’ maar vanuit de zodiacs pogen we een glimp op te vangen van de Razo leeuwerik. 1.490 werden er nog geteld in november 2011. Dat is het. Een habbekrats. Met uitsterven bedreigd en endeem van het kleine eilandje Raso. Ook Kaapverdische Mussen en een Maanvis zouden we hier kunnen oppikken. Kort na de middag zet het schip koers naar het noorden. Vale Stormvogeltjes moeten hier al kunnen. Tijdens voorgaande trips scoorde dit stuk met o.a. Bultrug, Blauwe Vinvis en Potvis. Onechte Karetschildpad en Groene Zeeschildpad kunnen de dag op smaak brengen.

Dag 3
Een dag op zee. Diepe zee. Geen land in zicht. Varen, varen en nog eens varen. Dit zou in heel wat wereldzeeën het ideale recept zijn voor de grote leegte, maar hier liggen de kaarten net iets anders. Richting het noorden kunnen we Slanke en Gevlekte Dolfijnen en Karetschildpad tegen het lijf varen. Zoals steeds op zee gelden ook hier twee vaste zeeregels: 1) verwacht het onverwachte en 2) hoe meer je kijkt, hoe meer je ziet.

Dag 4
De route loopt dit jaar anders dan bij eerdere edities van de West Africa Pelagic. Directer richting de Canarische Eilanden vooral, dwars door een zee die eigenlijk nooit bezocht wordt door vogelaars. De potentie voor knallers is dan ook zeker aanwezig. Wilson’s Stormvogeltje, Zuidpooljager, adulte Vorkstaartmeeuwen, Middelste Jagers met mooi gedraaide staartpennen, groepjes Rosse Franjepoten en wie weet wat al niet meer kan hier zo maar voorbij vliegen.

In het water is er ook kans op van alles. Van de kleine, acrobatische Atlantische Vlekdolfijn of Gestreepte Dolfijn tot de immens grote Blauwe Vinvis, Brydewalvis en Potvis komen hier voor.

Dag 5
Vanmiddag gaat het langs de Canarische eilanden. De stroom trekkende zeevogels ligt achter ons. Later in de middag nog steeds heel veel Kuhls en Scopoli’s Pijlstormvogels. Altijd leuk. De zeevogels komen vertrouwd voor: Bulwers Stormvogel, maar ook Baroli’s Pijlstormvogel, een potentiële split van de Kleine Pijlstormvogel. De Canarische eilanden staan bij heel wat toeristen bekend om hun Indische Grienden. Met hun zwarte latexpakjes aan en de massieve rugvinnen van de mannetjes blijft dit steeds weer een indrukwekkende soort. Ook Tuimelaars en Gevlekte Dolfijnen hangen hier vaak rond. In 2013 werd op dit stuk een mogelijke Spitssnuitdolfijn van De Blainville opgepikt. De trip van 2011 scoorde hier een groep Snaveldolfijnen.

Dag 6
We varen langs de Desertas eilanden, onderdeel van de Madeira-archipel, op iets meer dan 20 mijl van Funchal, de hoofdstad van Madeira. De eilanden en de omliggende zee zijn sinds 1990 een natuurreservaat dat in twee delen is verdeeld. Het zuidelijke deel van Deserta Grande en Bugio is verboden terrein voor bezoekers, er is slechts een onderzoeksstation met drie parkwachters in het gebied.

De eilanden zijn tot reservaat uitgeroepen vanwege de zeer belangrijke zeevogelkolonies, met naast “algemenere” soorten als Kuhls Pijlstormvogel, Bulwers Stormvogel en Madeirastormvogeltje ook de zeer zeldzame Gon-gon (Fea’s Petrel) en Freira (Zino’s Petrel).

Ook zeezoogdieren komen hier in grote aantallen voor met soorten als Gewone Dolfijn, Tuimelaar, Indische Griend en wellicht ook Vinvis of Bryde-vinvis. Van de grotere soorten is Potvis het algemeenst, zij leven in de diepe wateren rond Madeira waar ze op inktvis jagen.

Er leeft ook een kleine populatie van iets meer dan 20 Monniksrobben in het gebied rond de Desertas Eilanden, maar om deze ernstig bedreigde soort te zien, is er erg veel geluk nodig.

Het moment waarop we de Desertas eilanden bereiken, staat nog niet vast. Tussen de Canarische Eilanden en Desertas staat een sterke stroming die bepalend zal zijn voor het moment van aankomst. Laat in de middag zou optimaal zijn, dan hebben we de grootste kans op het vinden van de zeldzaamste soorten….

Dag 7
In de ochtend ligt de Plancius in de buurt van de Seine Seamount, een oude onderzeese vulkaan die deel uitmaakt van de Madeira-archipel. De top van de vulkaan zit op 80 meter onder de zeespiegel. De omliggende zeebodem gaat naar een stevige diepte van 5.000 meter. Dit is top, want dergelijke onderwatertopografie gaat vaak gepaard met enorme opwellingen van voedselrijk water. Diepzeesoorten komen aan de oppervlakte, omhoog gestuwd langs de hellingen van onderwatercanyons. Dit is pas de eerste keer dat de Plancius deze route bevaart. Een echte expeditie derhalve, waarbij we niet echt weten wat we mogen verwachten. We mikken hier vooral op Potvissen en mogelijk ook spitssnuitdolfijnen.

In de loop van de middag staat de tweede ‘zeeberg’ geprogrammeerd: de Ampere Seamount, onderdeel van de Horseshoe-archipel. Ook hier ligt een onderzeese vulkaan, nu slechts 60 meter onder de zeespiegel. Deze seamount is 4.700 meter hoog en beslaat een oppervlakte van 3.600 km². De oostelijke en zuidelijke flanken zijn extreem steil en lopen op sommige plaatsen over honderden meters loodrecht naar beneden. De westelijke en noordelijke flanken hellen langzamer af, al zitten er ook een paar flink steile stukken bij, waardoor een soort terrasstructuur ontstaat. Hier is dus zonder meer een verhoogde waakzaamheid voor het zoeken naar walvissen en dolfijnen vereist. Verwacht het onverwachte!

Dag 8
Vandaag proberen we ons te positioneren vlakbij de Gettysburg Seamount (die slechts 20 meter onder het wateroppervlakte piekt) en van daar gaat het naar de Ormonde Seamount, eveneens gelegen op de Gorringe Ridge. Ook hier is de omliggende zee 5 kilometer diep, maar reikt de top van de vulkaan tot ongeveer 30 meter onder de oppervlakte. De richel ligt op de Azoren-Gibraltar-breuklijn en is 60 km breed en 160 km lang. Opvallend: we vermelden weinig soorten. Zou er dan weinig zitten? Zeker niet! De onderwatertopografie heeft alles in zich om een topgebied te zijn. Gewone Vinvis, Potvis, Gewone Spitssnuitdolfijn, Noordelijke Butskop, …: alles zou hier moeten kunnen, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheden op vogelgebied. Alleen: dit gebied wordt weinig bevaren door zeefans. Wij zitten hier aan boord van een baanbrekende trip!

Dag 9
We varen langs de kust van Portugal noordwaarts, zo dicht mogelijk bij de rand van het Continentaal Plat. Dit is de overgang van het diepe zeewater van de Atlantische Oceaan naar het relatief ondiepe water voor de kust. Ook hier wordt het uitkijken naar Vorkstaartmeeuw, Middelste Jager, Kleinste Jager, Vale Pijlstormvogel en Europees Stormvogeltje. Voor de fans van blows: hier zou het wel eens raak kunnen zijn. Een blow is de lucht die door walvissen wordt uitgeblazen, vermengd met waterdeeltjes. Die spuitfonteinen zijn vaak al op kilometers afstand te zien en geven aan waar de grotere jongens zich exact bevinden. Afhankelijk van de vorm, richting en hoogte van een blow kan er vaak al gezien worden om welke soort het gaat. Vooral Potvis, Gewone Vinvis en verschillende soorten spitssnuitdolfijnen fourageren graag in deze gebieden. Omdat dit deel van de Atlantische Oceaan maar zeer zelden bezocht wordt door vogelaars, zijn ook uit deze regio nauwelijks recente gegevens beschikbaar. Van Madeira en de Golf van Biskaje weten we wel dat dit hotspots zijn, dus waarom zou het middenin dan niet goed zijn? Aan ons om deze witte vlek in te vullen! In de loop van de dag bereiken we volgens planning Cabo Ortegal, de meest noordwestelijke punt van het Iberisch Schiereiland, en varen we verder, richting het noordelijke deel van de Golf van Biskaje.

Dag 10
We bereiken de Golf van Biskaje, voor sommigen al bekend terrein. Dit is immers onderdeel van de route zoals die ook door de Pride of Bilbao werd bevaren. Uitvoerig onderzoek vanaf de Pride of Bilbao toonde aan dat hier 32 soorten walvisachtigen voorkomen. Niet allemaal op dezelfde plek, niet allemaal op hetzelfde moment en niet allemaal even algemeen, maar dit zegt toch wel wat. Begin mei, het moment waarop de Plancius door de Golf van Biskaje vaart, worden volgende soorten regelmatig gezien: Tuimelaar, Gewone Dolfijn, Gestreepte Dolfijn, Gewone Griend, Gramper, Noord-Atlantische Dwergvinvis, Gewone Vinvis en Potvis. Vooral het dolfijnengeweld kan hier leuk zijn met groepjes van enkele tientallen dieren die minutenlang meevaren op de boeggolf van het schip. Gestreepte dolfijnen zijn ook echte luchtacrobaten die het merkbaar naar hun zin hebben in dit onmetelijke dolfinarium, zonder hoepels, maar wel met enthousiaste toeschouwers.

Zeevogelgewijs wagen we ons aan o.a. Vale Pijlstormvogel, Europees Stormvogeltje, Vaal Stormvogeltje, Zeekoet, Alk, Grote Jager, Kleine Jager, Jan-van-Gent en Noordse Stormvogel en mogelijk nog een onverwachte soort of twee….

Dag 11
We varen de Golf van Biskaje uit langs de kust van Bretagne. Voor de kust liggen verschillende eilanden, waarvan Ile d’Ouessant bij vogelaars waarschijnlijk het bekendste is. Hoewel dit eiland haar faam vooral door najaarsdwaalgasten heeft verworven, broeden er op dit eiland ook Papegaaiduikers, Alken, Zeekoeten, Stormvogeltjes en Jan-van-Genten. We zitten nu in de ondiepere zones en de diepzeesoorten liggen achter ons. Dit is het stuk waar vooral Tuimelaars en Bruinvissen kunnen opduiken. Vooral die laatste kunnen notoir lastig zijn om op te pikken: even een heel klein rugvinnetje en weer weg.

Dag 12
Het Kanaal is de drukstbevaren zeeroute ter wereld. Hier zijn het vooral de soorten van een Belgisch/Nederlandse zeetrekteldag die de dienst uit maken. Noordse Stormvogel, Grote Jager, Drieteenmeeuw, Jan-van-Gent, Visdief, Noordse Stern en regelmatig nog een Europees of een Vaal Stormvogeltje. Mogelijk kan een Plancius vol speurende ogen er nog een pak onverwachte gasten uithalen. Het aantal schepen neemt toe, land komt in zicht, de kust lonkt: we zijn bijna thuis.

Dag 13
In de ochtend varen we de Westerschelde op, richting Vlissingen. Ook hier valt nog het nodige te zien: Dwergstern, Slechtvalk en Wespendief werden eerder vanaf het schip gezien en ook Grijze Zeehond, Gewone Zeehond en Bruinvis behoren tot de mogelijkheden.

Als het schip is aangemeerd gaan we van boord en eindigt onze reis. De primeur van deze spannende en veelbelovende route was voor u…

N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld.
Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

 

 

 • Dag 1: Vertrek uit Praia aan boord van de Plancius
 • Dag 2: Raso – zodiaccruise in de ochtend
 • Dag 3: Dag op zee
 • Dag 4: Dag op zee
 • Dag 5: Canarische Eilanden – westkant
 • Dag 6: Desertas Eilanden
 • Dag 7: Dag op zee – seamounts
 • Dag 8: Dag op zee
 • Dag 9: Noordwesten Iberisch Schiereiland
 • Dag 10: Golf van Biskaje
 • Dag 11: Golf van Biskaje – Bretagne
 • Dag 12: Het Kanaal
 • Dag 13: Noordzee – Westerschelde. Aankomst in Vlissingen

Einde van de reis.

 

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Barolo’s Pijlstormvogel
 • Fea’s Petrel
 • Desertas Petrel (zeldzaam)
 • Zino’s Petrel (zeer zeldzaam)
 • Kuhls Pijlstormvogel
 • Grauwe Pijlstormvogel
 • Noordse Pijlstormvogel
 • Vale Pijlstormvogel
 • Bulwers Stormvogel
 • Stormvogeltje
 • Bont Stormvogeltje
 • Madeirastormvogeltje
 • Wilsons Stormvogeltje
 • Vaal Stormvogeltje
 • Bruine Gent
 • Vorkstaartmeeuw
 • Grote Jager
 • Middelste Jager
 • Kleine Jager
 • Kleinste Jager
 • Zuidpooljager (zeldzaam)
 • Koningsstern
 • Roodsnavelkeerkringvogel
 • Witstaartkeerkringvogel (zeer zeldzaam)
 • Roodpootgent (zeer zeldzaam)
 • Bruine Gent
 • Jan-van-Gent
 • Noordse Stormvogel
 • Alk
 • Zeekoet
 • Papegaaiduiker

ZOOGDIEREN:

 • Potvis
 • Gewone Vinvis
 • Blauwe Vinvis
 • Butskop
 • Cuvier’s Dolfijn
 • Gewone Dolfijn
 • Gestreepte Dolfijn
 • Snaveldolfijn (zeldzaam)
 • Clymene Dolfijn
 • Atlantische Vlekdolfijn
 • Indische Griend
 • Griend
 • Dwergpotvis (zeldzaam)
 • Tuimelaar
 • Bruinvis
 • Monniksrob (zeer zeldzaam)

Beschikbaarheid van de verschillende huttypes voor deze reis:


VierpersoonshutWachtlijst
DriepersoonshutWachtlijst
Superior driepersoonshutBeperkt beschikbaar
Twin patrijspoortWachtlijst
Twin raamBeschikbaar
Twin deluxeBeperkt beschikbaar
Superior hutBeschikbaar
BESCHIKBAARHEID UP TO DATE TOT: 29 december 2017

De vertrekdatum voor deze reis is 30 april 2018.
Gegarandeerd vertrek!

Reisroute, soortenlijst, vliegtuigtickets, data, …
Voor elke expeditiecruise geldt de reisbeschrijving als leidraad. Dat is ook zo voor de West Africa Pelagic. Onderweg kan de geplande dagindeling op elk ogenblik worden gewijzigd. Reden? Slecht weer, overheidsrichtlijnen, onverwachte kansen voor zodiaccruises of landingen. Welkom op een expeditiecruise! De expeditieleider geeft bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u tijdens de trip voortdurend up to date.

Zullen we alles zien wat in de reisbeschrijving staat? Het zou kunnen. Alle vermelde soorten komen in het gebied voor en worden er regelmatig gezien. Misschien zien we meer, misschien zien we minder, mogelijk dienen zelfs andere soorten zich aan (klaar voor een totaal onverwachte soort?). De tekst geeft enkel een idee van wat mogelijk is. Met een beetje geluk en voldoende speurende ogen moeten we zonder meer een mooie triplijst bij elkaar kunnen kijken.

Inezia Tours zal ook een voortrip op de Kaapverden aanbieden. Zodra hierover meer info beschikbaar is, zal u Inezia Tours u hiervan berichten. Inezia Tours kan u ook helpen bij het boeken van vliegtuigtickets. Aangezien die ten vroegste pas een jaar voor vertrek kunnen worden geboekt, is het daarvoor nu nog te vroeg dag. 

Verzekering:
Voor alle expeditiecruises is een reisverzekering verplicht. Deze verzekering dient in ieder geval repatriëring tegen kostprijs te dekken. Andere dekkingen zijn in verschillende variëteiten mogelijk, dit is naar keuze van de reiziger.
Een annuleringsverzekering is niet verplicht voor deze reis, maar wordt wel sterk aangeraden.

U kunt de reisverzekering bij elke gewenste maatschappij afsluiten. Desgewenst kunt u de reisverzekering via Inezia Tours afsluiten. Ook een eventuele annuleringsverzekering kan Inezia Tours voor u afsluiten.

Indien van toepassing – brandstoftoeslag:
De genoemde prijzen zijn cruise only en gebaseerd op een brandstofprijs van USD 120 per vat, drie maanden vóór aanvang van de reis.

Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 120, dan geldt een brandstoftoeslag van € 18,- per persoon per nacht.
Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 150, dan geldt een brandstoftoeslag van € 36,- per persoon per nacht.

Kinderen:
Kinderen zijn (onder voorbehoud) welkom om samen met hun ouders of grootouders deel te nemen aan deze reis.
Vraag ons gerust om meer informatie.

 

 

 

De reis wordt uitgevoerd met het modernste expeditie-cruiseschip van dit moment: de Plancius.

In dit tabblad zijn verschillende foto’s en het dekplan van de Plancius terug te vinden, alsmede de prijzen van de verschillende hutten.

Prijzen voor deze reis (zie ook het tabje “Praktische informatie”) INCLUSIEF vroegboekkorting:

 • Prijs in een vierpersoonshut: € 1795,-
 • Prijs in een driepersoonshut: € 2095,-
 • Prijs in een superior driepersoonshut: € 2195,-
 • Prijs in een tweepersoonshut  met patrijspoort: € 2495,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 2695,-
 • Prijs in een deluxe tweepersoonhut: € 2895,-
 • Prijs in een superior hut: € 2995,-

GEGARANDEERD VERTREK!

Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden.
De deluxe tweepersoonshutten hebben twee ramen, één raam naar achter en één raam opzij.
De superior hutten hebben een tweepersoonsbed en een slaapbank.
Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.

Genoemde prijzen zijn per persoon cruise only.
Aan boord zijn o.a. alle maaltijden, koffie, thee en water in de prijs inbegrepen.

Wilt u ook de voorafgaande Atlantic Odyssey meemaken?
Bij boeking van zowel de Atlantic Odyssey als de aansluitende West Africa Pelagic via Inezia Tours, krijgt u een extra korting van € 500,- op de West Africa Pelagic!

Bijkomende kosten:

Vliegticket Amsterdam – Praia: vanaf ongeveer € 150,- per persoon.

Hotelkosten in Praia (indien u eerder wilt aankomen): vanaf ongeveer € 50,- per kamer.

De hier vermelde prijzen voor de bijkomende kosten zijn prijsindicaties gebaseerd op de prijzen in 2016.

 

Het dekplan van de Plancius:

a

 

Foto’s van het schip, de gemeenschappelijke ruimtes en de verschillende hutten:
(blijf met de muis op de afbeelding staan om de beschrijving te zien)

Foto Plancius

Lounge foto

Foto restaurant

Foto superior hut

Twin deluxe foto

Twin window picture

Twin porthole foto

Quadruple hut foto

Private facilities foto

 

 

Boeklink

 

 

Aanbiedingen

West Africa Pelagic
bij boeking van de voorafgaande Atlantic Odyssey
€ 500,- korting op de West Africa Pelagic!

Boek de aanbieding

Reisinformatie

Uw reisbegeleider:
Pieter van der Luit

Reissom:
€ 1795,- in een vierpersoonshut

€ 2095,- in een driepersoonshut

€ 2495,- in een tweepersoonshut met patrijspoort

€ 2695,- in een tweepersoonshut met raam

€ 2995,- in een superior hut


Vertrek datum:
30 april 2018 Er zijn meer huttypes beschikbaar, kijk bij het tabje “schip en prijzen” voor meer informatie! Vermelde prijzen zijn met vroegboekkorting.

Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 10 + 4 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 10 + 4 :

Sluit venster

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden
 • alle lezingen
 • alle zodiaccruises
 • alle landingen
 • diensten van de Nederlandse gidsen van Inezia Tours
 • diensten van de overige expeditiestaff
 • alle havengelden

Exclusief

 • vliegticket (enkele reis!)
 • reisverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 15,- per boeking

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: