Winterse landschappen

Het Noorderlicht in Noorwegen.

Noorwegen is misschien wel naar landschappen een van de mooiste plekken in heel Europa. Zeker als je het bezoekt in februari waar de dagen juist aan het lengen zijn en je een lange periode per dag het prachtige zachte schemerlicht kan gebruiken in je opnames. We gaan weidse landschappen, besneeuwde bergtoppen, fjorden, meren, wildlife en pittoreske vissersdorpjes fotograferen en mogelijk nog veel meer .. u krijgt uitgebreid de tijd om dit allemaal te fotograferen.

Het kan er zeer koud zijn of worden dus lekker warme kledij (laagjes) is een must. Naar wandelafstanden is de reis zeker niet belastend te noemen daar we de meeste verplaatsing met de wagen gaan doen. We gaan wel tijdens deze reis de periodes met schemerlicht optimaal gebruiken en zoeken donkere mooie locaties op waar we onze ogen openhouden om hopelijk het noorderlicht waar te nemen.

Noorderlicht (aurora borealis ) is een natuurlijk fenomeen dat zich afspeelt in de bovenste atmosfeer. Dit prachtige poollicht ontstaat door zonnewinden (geladen deeltjes van de zon) en botsingen met zuurstof – en stikstofatomen in de bovenste atmosfeer en kan het beste tijdens duistere nachten worden waargenomen. Het is een fenomeen dat iedereen die het meemaakt toch raakt … hoe dikwijls je het ook mag aanschouwen.De onderstaande reisbeschrijving en dagindeling is indicatief. Doel is om de verschillende onderwerpen zo optimaal mogelijk voor de lens te krijgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden stemt de reisbegeleider de avond ervoor het reisprogramma voor de volgende dag af. Bij een bewolkte of sneeuwachtige dag gaan we naar locaties waar dit een extra dimensie en sfeer geeft in je fotografie en hebben we meer kans dat we wildlife kunnen spotten en benaderen zoals bijvoorbeeld Rendieren. Deze periode van het jaar is speciaal gekozen zodat we enerzijds kans hebben op Noorderlicht en anderzijds elke dag lang kunnen genieten van het prachtige schemerlicht. Eventueel bestaat de kans dat bij slecht weer een onderdeel wordt verschoven of komt te vervallen. Ook maakt de reisbegeleider praktische combinaties waardoor met zo weinig mogelijk verplaatsingen verschillende reisdoelen tot een dagvullend programma worden gebundeld.
Het kan voorkomen dat één of meer fotografen het maximale uit hun bezoeken willen halen door bijvoorbeeld herhaalde keren of extra lang de wolven te bekijken om zo hun sociale rangorde optimaal te fotograferen. Of nog langer de Europese Lynx, of de Bruine Beer, of welk onderwerp dan ook.
Deze fotografiereis biedt fotografen deze flexibiliteit, dit kan altijd ter plaatse met de reisbegeleider besproken worden.

Reisbeschrijving

Dinsdag 5 februari 2019
We reizen per vliegtuig naar noord Noorwegen. Na een tussenstop in Oslo vliegen we door naar Harstad, waar we met ons busje (speciaal geprepareerd voor de winterse omstandigheden) in ongeveer anderhalf uur naar ons hotel rijden in omgeving Tennevol. 

Na het inchecken en onze eerste avondmaaltijd plannen we die eerste avond als het weer goed is direct al een eerste keer een tocht in de directe omgeving van het hotel  om naar het Noorderlicht zoeken.

Woensdag 6 februari
Vandaag nemen we na ons ontbijt al afscheid van ons eerste hotel, we verkennen de omgeving voor mooie landschap locaties en rijden vervolgens richting Bardu voor een bezoek aan het prachtige Polar Park Artic wildlife Centre. Dit dierenpark is uniek in zijn soort, met een grote van 46ha. We gaan hier bruine beren, lynxen, muskusossen, elanden, rendieren etc. in een winterlandschap kunnen fotograferen of portretteren. Na het parkbezoek blijven we even in de omgeving om de traditionele woningen daar te fotograferen. Vervolgens rijden we verder richting Finnsnes en stoppen onderweg regelmatig om enkele locaties te fotograferen. In deze omgeving hebben we een ook ons hotel. Tijdens het avondeten bespreken we de activiteiten van morgen en bespreken we de ervaringen van vandaag

Donderdag 7 februari
De zon komt tijdens onze trip niet boven de horizon uit, dus we hebben enkel het prachtige schemerlicht. Na een vroeg ontbijt vertrekken we exploreren we het eiland Senja, we gaan naar verschillende mooie, fotogenieke locaties bezoeken voor landschapsfotografie (regio Gibostad, Lysnes, Botnhamn, etc..) Mogelijk komen we ook wildlife tegen waar we natuurlijk ook halt voor houden.

Rond 16u rijden we terug richting hotel (al donker) om even te rusten en samen een avondmaal te nuttigen. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond 20u00 voor een avondactiviteit … aurora borealis – Noorderlicht.

Vrijdag 8 februari
Na een vroeg ontbijt vertrekken we exploreren we het eiland Senja, we gaan naar verschillende mooie, fotogenieke locaties bezoeken voor landschapsfotografie (regio Torsken, Hamn, Finnsaeter, etc…) Mogelijk komen we ook wildlife tegen waar we natuurlijk ook halt voor houden.

Rond 16u rijden we terug richting hotel (al donker) om even te rusten en samen een avondmaal te nuttigen. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond 20u00 voor een avondactiviteit … aurora borealis – Noorderlicht.

Zaterdag 9 februari
Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Skaland om daar met een open zodiak te gaan walvis spotten (duurtijd 2u) vervolgens exploreren we het eiland Senja verder, (regio Skaland, Steinfjord, Senjahoppen, etc…) Mogelijk komen we ook wildlife tegen waar we natuurlijk ook halt voor houden.

Rond 16u rijden we terug richting hotel (al donker) om even te rusten en samen een avondmaal te nuttigen. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond 20u00 voor een avondactiviteit … aurora borealis – Noorderlicht.

Zondag 10 februari
Het is al onze laatste ochtend, na het ontbijt rijden we richting Bardufoss voor onze vlucht huiswaarts. De natuur heeft bepaald wat we allemaal hebben gezien en onder welke lichtomstandigheden het was. Dit geeft ons natuurlijk nooit een zekerheid maar hopelijk komen we met een mooie buit aan prachtige opnames thuis!

Einde van de reis.

 

 

 

 

 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam naar Harstad/Evenes
Dag 2: Bezoek aan Polar Park Artic wildlife Centre
Dag 3: Landschapsfotografie en op zoek naar het Noorderlicht
Dag 4: Landschapsfotografie en op zoek naar het Noorderlicht
Dag 5: Walvisexcursie per boot en op zoek naar het Noorderlicht
Dag 6: Van Bardufoss naar Amsterdam

Einde van de reis.

 

De gegeven reisbeschrijving en dagindeling is indicatief. Doel is om de verschillende onderwerpen zo optimaal mogelijk voor de lens te krijgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden stemt de reisbegeleider de avond ervoor het reisprogramma voor de volgende dag af. Bij een zonovergoten dag zijn voor verschillende diersoorten juist vroege of late fotomomenten het beste. Na een mistige of druilerige nacht kunnen de watervalletjes ’s morgens op hun mooist zijn. Eventueel bestaat de kans dat bij slecht weer een onderdeel wordt verschoven of komt te vervallen. Ook maakt de reisbegeleider praktische combinaties waardoor met zo weinig mogelijk verplaatsingen verschillende reisdoelen tot een dagvullend programma worden gebundeld.

Het kan voorkomen dat er geen Noorderlicht kan worden waargenomen, bijvoorbeeld door te weinig zonneactiviteit of door bewolking.

Het kan voorkomen dat één of meer fotografen het maximale uit hun bezoeken willen halen door bijvoorbeeld herhaalde keren of extra lang de wolven te bekijken om zo hun sociale rangorde optimaal te fotograferen. Of nog langer de Europese Lynx, of de Bruine Beer, of welk onderwerp dan ook.

Deze fotografiereis biedt fotografen deze flexibiliteit.

 

Reisinformatie

Uw reisbegeleider:
Pascal Jonckers

Reissom:
Euro 1795,- per persoon

Eenpersoonstoeslag Euro 295,-

Minimum aantal deelnemers: 5

Maximum aantal deelnemers: slechts 7!


Vertrek datum:
05 februari 2019 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 7 + 5 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 7 + 5 :

Sluit venster

Inclusief

 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • Vervoer ter plaatse
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan Polar Park Artic Wildlife Centre
 • Reisbegeleiding door een Nederlandstalige natuurfotograaf
 • Alle toegangsgelden

Exclusief

 • Lunch en diner
 • (Reis)verzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 15,- per boeking
 • Boekingskosten

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: