Noorwegen: landschappen, Muskusossen en Noorderlicht

Noorwegen: landschappen, Muskusossen en Noorderlicht

De winterlandschappen in Noorwegen zijn één van de favoriete bestemming voor fotografen in Europa, zeker in februari als de dagen juist aan het lengen zijn en je een lange periode per dag het prachtige, zachte schemerlicht kunt gebruiken voor je opnames. We gaan weidse landschappen, besneeuwde bergtoppen, fjorden, meren, wildlife zoals Elanden, Muskusossen, Lynxen en Rendieren zien, we rijden voorbij pittoreske vissersdorpjes waar we even halt houden om te fotograferen. We nemen een boottocht vanuit Skaland voor walvissen en veel, heel veel meer…
We nemen uitgebreid de tijd om dit allemaal te fotograferen en te bewonderen.

Het kan er flink koud worden dus lekker warme kleding (laagjes) is een must. Qua wandelafstanden is de reis zeker niet belastend te noemen omdat we de meeste verplaatsingen met de auto gaan doen. We gaan de periodes met schemerlicht optimaal gebruiken en zoeken donkere mooie locaties op waar we onze ogen openhouden om hopelijk het Noorderlicht waar te nemen.

Noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurlijk fenomeen dat zich afspeelt in de bovenste atmosfeer. Dit prachtige poollicht ontstaat door zonnewinden (geladen deeltjes van de zon) en botsingen met zuurstof – en stikstofatomen in de bovenste atmosfeer en kan het beste tijdens duistere nachten worden waargenomen. Het is een fenomeen dat iedereen die het meemaakt raakt; hoe dikwijls je het ook al gezien hebt…Onderstaande reisbeschrijving en dagindeling is indicatief. Doel is om de verschillende onderwerpen zo optimaal mogelijk voor de lens te krijgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden stemt de reisbegeleider de avond ervoor het reisprogramma voor de volgende dag af. Bij een bewolkte of sneeuwachtige dag gaan we naar locaties waar dit een extra dimensie en sfeer geeft in je fotografie en hebben we meer kans dat we wildlife kunnen spotten en benaderen zoals bijvoorbeeld Rendieren. Deze periode van het jaar is speciaal gekozen zodat we enerzijds kans hebben op Noorderlicht en anderzijds elke dag lang kunnen genieten van het prachtige schemerlicht. Eventueel bestaat de kans dat bij slecht weer een onderdeel wordt verschoven of komt te vervallen. Ook maakt de reisbegeleider praktische combinaties waardoor met zo weinig mogelijk verplaatsingen verschillende reisdoelen tot een dagvullend programma worden gebundeld.

Reisbeschrijving

Zondag 2 februari 2020
Reisdag en aankomst in Evenes.

Na het ophalen van onze bus rijden we in iets meer dan een uur naar ons eerste hotel in Tennevoll waar we vanavond dineren en overnachten.
Na het avondeten bespreken wat we de volgende dag gaan doen en als het weer goed is gaan we al een poging wagen om het Noorderlicht te zien in de directe omgeving van het hotel.

Maandag 3 februari
Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van ons eerste hotel, verkennen we de omgeving voor mooie landschapslocaties en bezoeken we een bevroren waterval van meer dan 20 meter hoog.
We rijden vervolgens richting Bardu – het is dan ongeveer middag – voor een bezoek aan het prachtige Polar Park Artic wildlife Centre. Dit dierenpark is uniek in zijn soort, met een grootte van 46 hectare. We gaan hier onder meer Bruine Beren, Lynxen, Muskusossen, Elanden en Rendieren in een winterlandschap fotograferen of portretteren. Na het parkbezoek blijven we even in de omgeving om de traditionele woningen daar te fotograferen. Vervolgens rijden we verder richting Finnsnes en stoppen we onderweg om enkele locaties te fotograferen. In Finnsnes hebben we ons volgende hotel waar we 4 nachten zullen blijven. Tijdens het avondeten bespreken we de activiteiten van morgen en de ervaringen van vandaag.

Dinsdag 4 februari
Na een vroeg ontbijt gaan we op pad en exploreren we het eiland Senja, we gaan naar verschillende mooie, fotogenieke locaties voor landschapsfotografie in de regio Torsken, Hamn en Finnsaeter. Misschien komen we ook wildlife tegen waar we natuurlijk voor stoppen.

Rond vier uur, als het al donker is, rijden we terug richting het hotel om even te rusten en samen een avondmaaltijd te nuttigen. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond acht uur voor een avondactiviteit: Aurora borealis (Noorderlicht).

Woensdag 5 februari
De zon komt tijdens onze trip niet boven de horizon uit, dus we hebben enkel het prachtige schemerlicht. Na een vroeg ontbijt vertrekken we en verkennen we het eiland Senja verder; we gaan naar verschillende mooie fotogenieke locaties in de regio Gibostad, Lysnes en Botnhamn. Mogelijk komen we ook vandaag wildlife tegen waar we natuurlijk de tijd voor nemen.

Rond vier uur in de middag rijden we weer terug richting hotel om even te rusten, ons op te frissen  en samen te eten. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond acht uur voor een avondactiviteit: Aurora borealis (Noorderlicht).

Donderdag 6 februari
Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Skaland om daar in een zodiac 2 uur lang op zoek te gaan naar walvissen.
Na onze walvissafari gaan we het eiland Senja nog verder verkennen, vandaag staan de regio Skaland, Steinfjord en Senjahoppen op het programma.

Vrijdag 7 februari
We laten ons hotel achter ons en reizen naar Tromsø voor ons volgende hotel. We rijden richting Olsborg en gaan daar verder op een secundaire weg en hebben dan een prachtige rit langs fjorden en bergen. We zullen op meerdere van deze mooie locaties stoppen om te fotograferen. In Vikran duiken we een lange tunnel in om zo op een ander eiland te komen van het Tromsø territory. We bevinden ons aan de westkant van Tromsø en in deze buurt ligt ons volgende en laatste hotel. Afhankelijk van het weer vertrekken we rond acht uur  voor onze vertrouwde avondactiviteit: Aurora borealis (Noorderlicht).

Zaterdag 8 februari
Na een vroeg ontbijt vertrekken we om ons nieuwe eiland te ontdekken, we gaan naar verschillende mooie, fotogenieke locaties in de regio’s Kaldfjord en Ersfjordbotn voor landschapsfotografie. Ook is er een bevroren waterval en hopelijk komen we ook het nodige wildlife tegen onderweg.

Aan het einde van de middag vertrekken we weer naar ons hotel en bereiden ons voor de laatste keer voor om in de avond Aurora Borealis vast te leggen.

Zondag 9 februari
Het is al onze laatste ochtend en na het ontbijt rijden we richting Tromsø voor onze vlucht huiswaarts. De natuur heeft bepaald wat we allemaal hebben gezien en onder welke lichtomstandigheden het was. Dit geeft ons natuurlijk nooit een zekerheid, maar hopelijk gaan we met een mooie buit aan prachtige opnames huiswaarts.

Einde van de reis.

 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam naar Harstad, transfer naar Tennevol
Dag 2: Bezoek aan Polar Park Artic wildlife Centre
Dag 3: Senja
Dag 4: Senja
Dag 5: Walvistocht
Dag 6: Omgeving Tromsø
Dag 7: Omgeving Tromsø
Dag 8: Van Tromsø terug naar Amsterdam

Einde van de reis.

 

De gegeven reisbeschrijving en dagindeling is indicatief. Doel is om de verschillende onderwerpen zo optimaal mogelijk voor de lens te krijgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden stemt de reisbegeleider de avond ervoor het reisprogramma voor de volgende dag af. Bij een zonovergoten dag zijn voor verschillende diersoorten juist vroege of late fotomomenten het beste. Na een mistige of druilerige nacht kunnen de watervalletjes ’s morgens op hun mooist zijn. Eventueel bestaat de kans dat bij slecht weer een onderdeel wordt verschoven of komt te vervallen. Ook maakt de reisbegeleider praktische combinaties waardoor met zo weinig mogelijk verplaatsingen verschillende reisdoelen tot een dagvullend programma worden gebundeld.

Het kan voorkomen dat er geen Noorderlicht kan worden waargenomen, bijvoorbeeld door te weinig zonneactiviteit of door bewolking.

Het kan voorkomen dat één of meer fotografen het maximale uit hun bezoeken willen halen door bijvoorbeeld herhaalde keren of extra lang de wolven te bekijken om zo hun sociale rangorde optimaal te fotograferen. Of nog langer de Europese Lynx, of de Bruine Beer, of welk onderwerp dan ook.

Deze fotografiereis biedt fotografen deze flexibiliteit.

 

Reisinformatie

Uw reisbegeleider:
Pascal Jonckers

Reissom:
Euro 2795,- per persoon

Eenpersoonstoeslag Euro 595,-

Minimum aantal deelnemers: 4

Maximum aantal deelnemers: slechts 7!


Vertrek datum:
02 februari 2020 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 2 + 6 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 2 + 6 :

Sluit venster

Inclusief

 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • Vervoer ter plaatse
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden
 • Bezoek aan Polar Park Artic Wildlife Centre
 • Walvissafari
 • Reisbegeleiding door een Nederlandstalige natuurfotograaf
 • Alle toegangsgelden

Exclusief

 • (Reis)verzekering
 • Drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 15,- per boeking
 • Boekingskosten

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: