Birding Down Under november 2021

Birding Down Under, de beste zeevogelreis ter wereld

GEGARANDEERD VERTREK!*
We hebben voldoende deelnemers voor deze reis, of de reis daadwerkelijk kan doorgaan hangt echter af van de ontwikkelingen rondom het COVID 19 virus.

Snares Island. Bounty Island. Antipodes Island. Auckland Island. Campbell Island. Macquarie Island. Chatham Island.

Stuk voor stuk legendarische eilanden voor elke vogelaar. Deze meeste van deze serie zeer afgelegen eilanden ten zuiden van Nieuw Zeeland werden pas in de 18e eeuw ontdekt en in het begin alleen bezocht door walvisjagers en pelsjagers. Hoewel het tegenwoordig relatief eenvoudig is om naar de Chatham eilanden te reizen, zijn de andere eilanden zeer moeilijk te bereiken. Tijdens deze reis gaan we naar al deze afgelegen eilanden op zoek naar de (vaak zeer zeldzame) vogels en zeezoogdieren die hier voorkomen.

De eilanden liggen in de Roaring Forties en de Furious Fifties, namen die zowel naar de breedtegraden verwijzen waarop de eilanden liggen als naar het weer, dat hier onstuimig kan zijn. De andere benaming voor dit gebied is Albatross Latitudes en die naam lijkt meer op zijn plaats!

In dit gebied broeden maar liefst 10 soorten albatrossen en vijf van die soorten broeden nergens anders ter wereld. In dit gebied, waar het altijd lijkt te waaien, komt een grotere diversiteit aan zeevogels voor dan waar ook op aarde, behalve de albatrossen komen hier 30% van alle stormvogels, pijlstormvogels en prions voor, net als 7 soorten pinguïns, waarvan er 3 endemisch zijn: Snares Crested Penguin, Erect Crested Penguin en Royal Penguin.

Met uitzondering van de Chatham eilanden, zijn al deze eilanden UNESCO World Heritage Sites die maximale bescherming genieten van de Australische en Nieuw Zeelandse overheid; aan land gaan is daarom ook eerder uitzondering dan regel….

Deze expeditiecruise is op het lijf geschreven van iedere vogelaar met een interesse in zeevogels en eilandendemen, pinguïnfanaten en mensen die van afgelegen eilanden houden. Het aantal zeevogelsoorten is bijzonder hoog en in de afgelopen 20 jaar werden regelmatig meer dan 30 soorten tubenoses op één dag gezien, met een record van maar liefst 35 soorten op een dag!

De “Birding Down Under” expeditiecruise is verkozen tot “ ’s werelds beste pelagic vogelreis ”. De vele endemen, uitstekende fotografiemogelijkheden, de landingen op de eilanden en zodiaccruises met ervaren vogelaars die het gebied zeer goed kennen, maken dit een onvergetelijke reis.

Deze reis wordt uitgevoerd met het schip “The Spirit of Enderby”.

 Dag 1
Aankomst in Invercargill, de meest zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland, gesticht door Schotse kolonisten. U gaat op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de reis, het Kelvin Hotel, waar een uitgebreid programma voor u klaar ligt als u incheckt bij de receptie. Tijdens het diner heeft u een eerste gelegenheid om uw medereizigers te leren kennen.

Dag 2
Na een rustig ontbijt heeft u de gelegenheid om naar het Southland Museum om een eerste indruk te krijgen van de overweldigende natuur van het subantarctisch gebied.

In de loop van de middag gaat u naar Port of Bluff, ten zuiden van Invercargill, waar u aan boord gaat van het kleinschalige expeditieschip (max. 48 passagiers) de “Spirit of Enderby”. Als iedereen aan boord is, vertrekt u naar het zuiden, richting de Snares eilanden.

Dag 3
Snares is het eerste van de subantarctische eilanden die u bezoekt en het grootste eiland in deze groep is North East Island. Alleen al op dit bijzondere eiland broeden meer vogels dan in heel Groot Brittannië! U komt vroeg in de morgen aan en omdat u hier niet aan land mag, maakt u een zodiaccruise naar de beschutte oostkant van het eiland.

Tijdens de cruise heeft u een goede kans om bij de kustlijn soorten als Snares Crested Penguin, Snares Tomtit, Fernbird, Cape Petrel, Antarctic Tern, White-fronted Tern en Red-billed Gull te zien. Op de eilanden broeden naar schatting zo’n 6 miljoen Grauwe Pijlstormvogels….

Dag 4
Aankomst bij Enderby Island, één van de Auckland eilanden. Dit eiland heeft sinds de ontdekking in het begin van de 19e eeuw een bewogen geschiedenis. Door de ligging heerst hier een milder klimaat dan op de andere subantarctische eilanden en dat is duidelijk te zien aan de flora op het eiland.

Indien mogelijk landt u bij Sandy Bay, het belangrijkste voortplantingsgebied van de New Zealand Sea Lion. In het bos achter de zeereep broeden vogels Bellbird, Red-crowned Parakeet en de nieuwsgierige Tomtits. Yellow-eyed Penguin broedt hier onder de struiken en vooral ’s avonds ziet u deze vogels op en neer pendelen tussen de zee en hun nest.

Het open gebied achter het bos is een goede plek om Southern Royal Albatross en de endemische Auckland Island Dotterel en Subantarctic Snipe te zien en bij Derrycastle Reef heeft u kans op steltlopers en de endemische ondersoort van Brown Teal, Auckland Island Teal.

Dag 5
’s Morgens vaart u naar Carnley Harbour in het zuidelijke deel van de Auckland Islands. Voor mensen die dat willen bestaat de mogelijkheid om via een stevige wandeling naar de Shy Albatross bij Southwest Cape te klimmen. Gibson’s Wandering Albatross broedt boven de kolonie in het lange gras en omdat deze reis in het broedseizoen valt, heeft u een goede kans deze soort hier op het nest te zien. Degenen die deze wandeling niet willen maken, kunnen ervoor kiezen een zodiaccruise langs het kustbos te maken met een goede kans op New Zealand Falcon en andere landvogels.

In de loop van de middag verlaat u de Auckland Islands en vaart u naar het zuidwesten, richting Macquarie Island.

Dag 6
Tijdens deze dag op zee worden er verschillende lezingen gegeven over de subantarctische eilanden en de zuidelijke oceaan, een goede mogelijkheid om meer te weten te komen over dit bijzondere gebied.

De subantarctic convergence (het gebied waar het koude poolwater botst met het warmere water uit het noorden) ligt in dit deel van de oceaan en hier heeft u dan ook een goede kans op veel zeevogels, zoals Wandering Albatross, Royal Albatross, Shy Albatross, White-capped Albatross, Light-mantled Sooty Albatross, Grey-headed Albatross, Black-browed Albatross, White-chinned Petrel, Mottled Petrel, White-headed Petrel, Cape Petrel, Common Diving Petrel, Grey-backed Stormpetrel en Black-bellied Stormpetrel.

Dag 7 – 8
Aankomst bij Macquarie Island. Dit eiland is ongeveer half zo groot als Schiermonnikoog, maar heeft de grootste concentratie vogels van het zuidelijk halfrond. Miljoenen pinguïns van vier soorten – King Penguin, Rockhopper Penguin, Gentoo Penguin en de endemische Royal Penguin – broeden op dit eiland.

Tijdens de twee dagen die u bij dit eiland verblijft, bezoekt u de beste plekken van het gebied en brengt u een bezoek aan de wetenschappelijke basis van Australië. De Park Rangers laten u graag hun basis en de omgeving zien.

De kolonie van King Penguins bij Lusitania Bay is bijzonder indrukwekkend, ruim een kwart miljoen van deze vogels broeden op dit strand. Midden in de kolonie vindt u overblijfselen uit de tijd dat pinguïns gevangen en gekookt werden om hun vet, maar de oude kookpotten staan nu ongebruikt weg te roesten, volledig omgeven door pinguïns.

Bij Sandy Bay is een zo mogelijk nog imposantere kolonie pinguïns: naar schatting drie miljoen Royal Penguins, de totale wereldpopulatie, broeden op Macquarie Island.

Grote groepen Zeeolifanten liggen op het strand om te ruien en lijken geen enkele interesse in de bezoekers te hebben. Jonge mannetjes meten hun krachten in de branding als oefening voor hun volwassen leven als ze hun eigen harem moeten onderhouden.

In dit prachtige gebied broeden vier soorten albatrossen, Wandering, Black-browed, Grey-headed en Light-mantled Sooty Albatros, de mooiste van alle albatrossen. Macquarie Island is zonder twijfel de plek waar u de meeste diersoorten tijdens deze reis kunt zien en de expeditieleider zal dan ook proberen om hier zo lang mogelijk te blijven om van deze magnifieke plek te genieten. Aan het einde van dag 8 verlaat u Macquarie Island en vertrekt u richting Campbell Island.

Dag 9
Dag op zee. Vandaag kunt u dezelfde soorten verwachten als op dag 6, maar verrassingen zijn in dit gebied altijd mogelijk…

Dag 10
Na aankomst bij Campbell Island gaat u aan land bij Perseverance Harbour om het eiland te voet te verkennen. De ratten die en enorme ravage onder de broedende vogels aanrichtten, zijn sinds kort allemaal van het eiland verwijderd en sindsdien zijn de aantallen broedvogels enorm toegenomen, met name de New Zealand Pipits. Op het eiland zijn goede vogel- en fotografiemogelijkheden, vooral voor Southern Royal Albatross en de typische begroeiing van deze eilanden, de mega herbs. Deze enorme grassen zijn sinds de schapen in de jaren 70 en 80 van het eiland gehaald zijn spectaculair gegroeid en geven en overweldigende aanblik. Tijdens uw verblijf op het eiland gaat u op zoek naar Light-mantled Sooty Albatross, Northern Giant Petrel, Campbell Island Shag, Southern Skua, Red-billed Gull, Black-backed Gull, Antarctic Tern en New Zealand Pipit.

Dag 11
Een dag op zee op weg naar de Antipodes (Tegenvoeter) Islands. Onder de vele zeevogels die u vandaag ziet, zitten waarschijnlijk Wandering Albatross, Southern Royal Albatross, Black-browed Albatross, Campbell Island Albatross, Light-mantled Sooty Albatross, Salvins Albatross, Grey-headed Albatross, Northern en Southern Giant Petrel, Grauwe Pijlstormvogel en Kleine Pijlstormvogel. Dit deel van de oceaan is de enige plek waar Fairy Prion, Fulmar Prion en Antartic Prion naast elkaar voorkomen, en u heeft waarschijnlijk goede mogelijkheden om deze soorten met elkaar te vergelijken. Andere soorten die vandaag mogelijk zijn, zijn onder andere Donsstormvogel, Mottled Petrel, White-headed Petrel, Grey-faced Petrel, White-chinned Petrel, Grey-backed Storm Petrel, Wilson’s Stormvogeltje, Black-bellied Storm Petrel en Common Diving Petrel.

Dag 12
Antipodes Island is het meest afgelegen, ruige en onbekende eiland van de Nieuw Zeelandse subantarctische eilanden. Landingen zijn hier niet toegestaan, dus staat er een zodiaccruise langs de kust op het programma zodat u een goede kans heeft op het zien van Antipodes Island Parakeet en Reischek’s Parakeet, een mogelijke split. Ook de Antipodes Island ondersoort van New Zealand Pipit is vandaag mogelijk, net als Erect Crested Penguin, Rockhopper Penguin, Antarctic Tern en Kelp Gull.

Dag 13
Bij de Bounty Islands, een paar onherbergzame granieten rotspunten in de zuidelijke oceaan, maakt u in de ochtend een zodiaccruise met kans op Erect Crested Penguin, Fulmar Prion en de endemische Bounty Island Shag. Na de zodiaccruise vertrekt u richting de Chatham Islands en tijdens de middag op zee heeft u kans op soorten als Wandering Albatross, Northern Royal Albatross, White-capped Albatross, Salvin’s Albatross, Northern Giant Petrel, Cape Petrel, Antarctic Fulmar, Mottled Petrel, Donsstormvogel, Broad-billed Prion, Fulmar Prion, White-chinned Petrel, Grauwe Pijlstormvogel, Kleine Pijlstormvogel, Grey-backed Petrel, Black-bellied Petrel en Wilson’s Stormvogeltje.

Dit is ook het gebied waar u kans heeft op Chatham Island Petrel en de extreem zeldzame Magenta Petrel…

Dag 14
Voordat u ’s middags aankomt bij de spectaculaire Pyramid Rock – de enige broedplaats van Chatham Island Albatross – zoekt u tijdens de overtocht naar Chatham Island Petrel (op eerdere tochten is de soort in dit gebied gezien), maar vooral naar de zeldzame Chatham Island Taiko, beter bekend als Magenta Petrel, die ook op eerdere reizen in dit gebied gezien is…

Dag 15
U gaat aan land bij Waitangi, de belangrijkste plaats op de Chatham Islands. Vlakbij de landingsplek heeft u een goede kans op de endemische Chatham Island Shag. U krijgt een transfer naar het Tuku Reserve aan de zuidkust, waar u op privé-terrein onder leiding van lokale vogelaars een wandeling maakt op zoek naar Chatham Island Warbler en Chatham Island Pigeon.
Na het diner vaart u over de Pitt Strait naar de hoofdgroep van de Chatham Islands en komt u voorbij de Tuku Valley waar de Magenta Petrel broedt.

Dag 16
Bij South East Island (Rangatira), één van ’s werelds meest imposante natuurreservaten, maakt u een zodiaccruise en zoekt u naar de zeldzame Shore Plover en Chatham Island Oystercatcher. Ook Pitt Island Shag, Tui, Tomtit en Red-crowned Parakeet behoren hier tot de mogelijkheden.

’s Middags vaart u langs Mangere en Little Mangere Island waar in de jaren ’70 de endemische Black Robin werd gered toen de totale populatie niet meer dan 6 vogels bedroeg. Onderweg krijgt u te horen hoe de populatie met behulp van slechts één vrouwtje (Old Blue) weer is aangegroeid tot enkele honderden vogels.

Aan het begin van de middag keert u terug naar het schip en vertrekt u voor het laatste deel van de reis richting Dunedin.

Dag 17 – 18
Onderweg richting het vasteland vaart u over de Chatham Rise, een relatief ondiep gedeelte van de oceaan, en één van de beste plekken om zeevogels te zien, met zowel soorten uit het warmere noorden als soorten uit het zuidelijke deel van de oceaan. In dit gebied zijn niet alleen soorten als Wandering Albatross, Royal Albatross, Black-browed Albatross, White-capped Albatross, Salvin’s Albatross, Northern Giant Petrel, Cape Petrel, Westland Black Petrel, White-chinned Petrel, Great-winged Petrel, Cook’s Petrel, Flesh-footed Shearwater, Buller’s Shearwater, Grauwe Pijlstormvogel, Kleine Pijlstormvogel, Fairy Prion, Broad-billed Prion, Grey-backed Storm Petrel, Bont Stormvogeltje en Common Diving Petrel te verwachten, maar hier duiken ook regelmatig onverwachte soorten op, dus is het de moeite waard aan dek te zijn.

Dag 19
Aankomst in Dunedin. Na de douaneformaliteiten gaat u van boord en gaat u naar het vliegveld voor de terugreis of vervolgt u uw reis met een langer verblijf in Nieuw-Zeeland.

Einde van de reis.

* Er zijn verschillende mogelijkheden om hier aan te komen. U kunt ofwel zelf uw vlucht boeken en eventueel al eerder in Nieuw Zeeland aankomen, of u kunt er voor kiezen met de groep van Inezia Tours mee te vliegen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

** U heeft de mogelijkheid om meteen terug naar huis te vliegen of langer in Nieuw Zeeland te blijven. Vraagt ons gerust naar de mogelijkheden.

 • Dag 1: Aankomst in Invercargill
 • Dag 2: Dag op zee, onderweg naar Snares Island
 • Dag 3: Snares Island
 • Dag 4: Enderby Island
 • Dag 5: Auckland Islands
 • Dag 6: Dag op zee, onderweg naar Macquarie Island
 • Dag 7: Macquarie Island
 • Dag 8: Macquarie Island
 • Dag 9: Dag op zee, onderweg naar Campbell Island
 • Dag 10: Cambpell Island
 • Dag 11: Dag op zee, onderweg naar Antipodes Island
 • Dag 12: Antipodes Island
 • Dag 13: Bounty Islands
 • Dag 14: Pyramid Rock
 • Dag 15: Chatham Island
 • Dag 16: South East Island
 • Dag 17: Dag op zee, Chatham Rise
 • Dag 18: Dag op zee, onderweg naar Dunedin
 • Dag 19: Dunedin

Einde van de reis. Het is mogelijk om meteen terug te vliegen of een langer verblijf in Nieuw Zeeland te hebben.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Reuzenalbatros
 • Wenkbrauwalbatros
 • Campbell Albatross
 • Salvin’s Albatross
 • Chatham Island Albatross
 • Northern Royal Albatross
 • Southern Royal Albatross
 • Light-mantled Sooty Albatross
 • Gibson’s Albatross
 • Mottled Petrel
 • Magenta Petrel
 • Chatham Island Petrel
 • White-chinned Petrel
 • White-headed Petrel
 • Grey-faced Petrel
 • Pycroft’s Petrel
 • Black-winged Petrel
 • Hutton’s Shearwater
 • Black-bellied Storm-petrel
 • Wilson’s Stormvogeltje
 • Broad-billed Prion
 • Fulmar Prion
 • Antarctic Prion
 • Fairy Prion
 • diving petrels
 • Chatham Island Shag
 • Pitt Island Shag
 • Bounty Island Shag
 • Campbell Island Shag
 • Auckland Island Shag
 • Chatham Island Oystercatcher
 • Chatham Island Pigeon
 • Shore Plover
 • Erect-crested Penguin
 • Royal Penguin
 • Koningspinguïn
 • Ezelspinguïns
 • Rotsspringerpinguïns
 • Antipodes Island Parakeet
 • Reischeck’s Parakeet
 • Campbell Island Teal
 • Campbell Island Snipe
 • Auckland Island Flightless Teal
 • Auckland Island Banded Dotterel
 • Auckland Island Tomtit
 • Snares Island Tomtit
 • Subantarctic Snipe

ZOOGDIEREN:

 • Potvis
 • Noordse Vinvis
 • Zuidelijke Butskop
 • Orka
 • Southern Right Whale Dolphin (zeldzaam)
 • Shepherd’s Beaked Whale (zeldzaam)
 • New Zealand Fur Seal
 • Subantarctic Fur Seal
 • Zeeolifant
 • New Zealand Sea Lion

 

Route map Birding Down Under 2016

Belangrijk: wij hebben deze reis eerder zelf gemaakt en kunnen u uit eigen ervaring vertellen over deze reis, de eilanden, de te verwachten soorten en de verschillend, soms zeer zeldzame, endemen die u kunt verwachten tijdens deze reis.

The Spirit of Enderby is een ijsversterkt expeditiecruiseschip dat in 1984 gebouwd is voor pool- en oceanografisch onderzoek. Er kunnen niet meer dan 50 passagiers aan boord en het schip is in 2013 volledig verbouwd en heeft comfortabele hutten die allemaal zicht naar buiten hebben.

Aan boord bevinden zich een bar, een bibliotheek en een aparte ruimte voor lezingen. Het eten is werkelijk fantastisch en wordt bereid door chef koks uit Nieuw Zeeland en Australië.

Het doel van elke expeditiecruise is om de passagiers zo veel en zo vaak mogelijk aan land te krijgen op afgelegen plekken, waarbij veiligheid en comfort altijd voorop staan. De expeditiestaff van The Spirit of Enderby bestaat uit zeer ervaren gidsen die een jarenlange ervaring hebben in het gebied dat bezocht wordt.

De nautische bemanning bestaat uit een zeer ervaren Russische kapitein en zijn bemanning.

De naam van het schip, The Spirit of Enderby, is niet alleen een eerbetoon aan de Engelse Enderby Brothers die aan het begin van de 19e eeuw 40 jaar lang poolonderzoek gedaan hebben bij Antarctica, maar ook aan Enderby Island, één van de mooiste sub-antarctische eilanden ter wereld.

Huttypes en prijzen:

 • Driepersoonshut: Euro 9.375,- per persoon
 • Tweepersoonshut: Euro 10.125,- per persoon
 • Superior hut: Euro 11.375,- per persoon
 • Superior plus hut: Euro 12.250,- per persoon
 • Mini suite: Euro 12.800,- per persoon
 • Suite: Euro 13.750,- per persoon

Prijzen zijn op basis van een Euro-Dollarkoers van 1 Euro = 1,2 US Dollar.
Bij een lagere dollarkoers zal de reissom lager worden.
Bij een lagere eurokoers zal de reissom hoger worden.

ReisinformatieReissom:
Driepersoonshut: Euro 9.375*,-

Tweepersoonshut: Euro 10.125*,-

Superior hut: Euro 11.375*,-

Superior plus hut: Euro 12.250*,-

Er zijn meer huttypes beschikbaar. *Prijzen op basis van een Dollarkoers van 1.2


Vertrek datum:
12 november 2021 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 1 + 6 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 1 + 6 :

Sluit venster

Inclusief

 • alle overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden
 • alle landingen
 • alle zodiaccruises
 • transfer in Invercargill
 • transfer naar Dunedin
 • alle havengelden
 • alle lezingen
 • koffie, thee en water
 • diensten van de zeer ervaren expeditiestaff

Exclusief

 • intercontinentale vliegtickets
 • landing fees
 • reisverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO
 • Boekingskosten

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: