counter on tumblr

Zeearend in Oderdelta

Fotografeer deze majestueuze vogel in Polen

8 dagen vanaf

€ 2.195

Vertrekdatum

4 november 2023

Hoogtepunten

 • De luxe van onze privé fotohut voor twee dagen
 • Vier boottochten in Oderdelta
 • Deel fotografie passie met zowel beginnende- als ervaren fotografen

Is deze reis iets voor mij?

 • Niet elke dag reizen en uitpakken: slechts twee verblijven tijdens deze hele reis
 • Zelf de tijd nemen die je per onderwerp wilt besteden
 • Fotografeer de snelle en majestueuze Zeearend
 • Zeer kleine groep: min. 3, max. 5 deelnemers

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Pieter de Vries

Reis in het kort

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Reis naar Polen

 • Vanuit een centrale plaats in Nederland vertrekken we naar onze accommodatie in Polen. Afhankelijk van je woonplaats is het in overleg mogelijk een ander ontmoetingspunt af te stemmen. Als reisbegeleider van deze natuurfotografiereis neem ik hierover telefonisch contact met je op. Vanaf de grens rijden we in iets meer dan 7 uur naar ons eerste hotel gelegen aan de Oderdelta in Polen. Zorg op deze heenreis voor je lunchpakket en drinken of koop dit tijdens onze stops onderweg. Wanneer we in de namiddag aankomen en ons ingecheckt hebben, kunnen we tijdens onze eerste verkenningstocht in de omgeving met een beetje geluk al de eerste Zeearenden zien. Het kostelijke Poolse diner geeft direct al het gevoel van een bijzondere reis. ’s Avonds kan ik je met mijn fotopresentaties uitleg geven over te verwachten fotografische kansen en mogelijkheden van onze te bezoeken locaties.

 • Dag 2

  Eerste boottocht

 • Deze dag stappen we voor het eerst aan boord bij een lokale kenner. Samen ontdekken we vanaf het water de mooiste plekken van de omgeving.

 • Dag 3

  Boottocht en vertrek naar de hut

 • In de ochtend maken we de eerste boottocht van ca. 3 uur maken. Afhankelijk van de groepsgrootte verdelen we ons over één of twee boten. We gaan het water op met de lokale vissers die de onbruikbare vissen van de avondvangst gebruiken om Zeearenden te lokken. Deze traditie geldt van oudsher en biedt ons prachtige gelegenheden om deze majestueuze vogels van zeer dichtbij te bewonderen. Maar vooral om hun kenmerkende jachttechniek met spectaculaire vliegacties vast te leggen. Na de lunch checken we uit en vertrekken voor het volgende foto avontuur. Komende twee dagen staan nl. geheel in het teken van het fotograferen vanuit twee door bos omgeven privé vogelhutten. Deze zijn die dagen exclusief onze privé locaties met kansen om Zeearenden met weer andere kenmerkende gedragingen en acties te fotograferen. We checken ons in dit tweede hotel/pension in en gebruiken hier ’s avonds ons Pools diner en weer nagenietend van onze foto impressies.

 • Dag 4

  Hutfotografie

 • Afhankelijk van de groepsgrootte verdelen we ons met circa 3 fotografen per vogelhut. De eigenaar - zelf een vermaard fotograaf - zorgt voor set-ups waardoor exclusief voor ons groepje ideale mogelijkheden worden gecreëerd om Zeearenden te zien landen en eten. Mogelijk zijn we getuige van hun onderlinge strijd om de lekkerste hapjes. Of van hun acties om lastige Eksters, Kraaien en Raven te verjagen die op hun maaltijd azen. Kans bestaat dat zich ook nog een hongerige Vos laat zien. We nemen ons drinken en lunchpakket uit het hotel mee. In de vogelhut zijn erg simpele sanitaire voorzieningen. ’s Avonds gebruiken we weer het diner in onze hotel/pension accommodatie.

 • Dag 5

  Hutfotografie

 • We hopen de ervaringen van de vorige dag te kunnen aanvullen met nieuwe uitdagende fotografiekansen. Voor de tweede dag in de vogelhut nemen we uit het hotel/pension weer ons drinken en lunchpakket voor die dag mee. Omdat geen dag hetzelfde is en bovendien verschillende andere dieren zich onverwacht kunnen vertonen, wachten ons onvoorspelbare avontuurlijke fotomomenten. ’s Avonds genieten we in onze hotel/pension accommodatie van het Poolse diner.

 • Dag 6

  Terug naar pension en boottocht

 • Na het ontbijt en nadat we uitgecheckt zijn, rijden we terug naar onze volgende hotel/pension accommodatie in Stepnica. ’s Middags maken we onze tweede geplande boottocht van ca. 3 uur. We verdelen ons over één of twee boten. Met onze vaste schipper(s) overleg ik weer onze volgende boottochten in de delta. We varen langs ondiepe waterkanten, door smalle kreken opnieuw op zoek naar de beste kansen om de fascinerende duikvluchten van de Zeearenden te kunnen vastleggen. ’s Avonds genieten we in onze hotel/pension accommodatie van het Pools diner.

 • Dag 7

  Natuurreservaat Czarnocin

 • Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we in de ochtend onze derde boottocht van ca. 3 uur maken. We verdelen ons weer over één of twee boten. Na de lunch in het hotel maken we een interessante autorit over landweggetjes en door authentieke Poolse dorpjes naar het natuurreservaat Czarnocin. We gaan op zoek naar Zeearenden vanaf de kant. Deze zitten vaak in hoge bomen langs de oevers van de rivier op de uitkijk. Ander wild kan zich hier ook laten zien. Het spotten van een Wild Zwijn, Otter, Vos, Wasbeerhond, Konik-paarden, Reeën, Ringslangen, Baardmannetjes, Bonte Kraaien en Raven is, afhankelijk van het seizoen, zeer aannemelijk. Eenmaal boven op de uitkijktoren in het Czarnocin reservaat hebben we een wijds en fotogeniek landschappelijk uitzicht over de Oderdelta. ’s Avonds genieten we in onze hotelaccommodatie van het laatste Pools diner terugkijkend en genietend van de vele foto impressies van de afgelopen dagen.

 • Dag 8

  Terugreis

 • Na het ontbijt en nadat we uitgecheckt zijn, rijden we met onze lunchpakketten terug naar Nederland. Mogelijk kunnen we onderweg nog nagenieten van de mooie herfstkleuren in het landschap. Einde van deze avontuurlijke 8-daagse natuurfotografiereis.

 
 

Praktische informatie

Polen - Zeearend in Oderdelta
8 dagen | 4 november 2023 - 11 november 2023

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt en diner
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Vervoer met eigen minibus
 • Reisbegeleiding Nederlandstalige natuurfotograaf
 • Vier fotografie boottochten
 • Twee volledige dagen fotografiehut
 • Eenvoudige lunch, zelf in pension klaargemaakt (neem eigen thermosfles mee voor warme drank tijdens lunch)

Exclusief

 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 9,- p.p.
 • Boekingskosten €25,00 per boeking
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 125,-


Praktische informatie

Dagindeling
De dagindelingen zijn indicatief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisbegeleider besluiten de geplande dagindeling te veranderen. Bij mist, lage bewolking of regen kan een tocht met een boot niet onder alle omstandigheden fotogeniek zijn.

Vervoer ter plaatse
De reisbegeleider neemt met iedere deelnemer vooraf persoonlijk contact op voor een kennismaking en voor het afspreken van een mogelijk handigere opstaplocatie in de reisroute. Ook zal de reisbegleider praktische informatie delen over mee te nemen foto uitrusting, kleding en schoeisel. Onze reisbegeleider bestuurt een personenbusje. Dit reisbusje staat de volledige reis tot onze beschikking. Om wat extra ruimte te houden in de busjes, bezet Inezia Tours de busjes nooit helemaal.

Hotel
We verblijven gedurende de gehele reis in twee kleinschalige pensions. Alle kamers hebben eigen voorzieningen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig paspoort óf een geldige Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Verder kunnen er documenten inzake Corona nodig zijn. Voor actuele informatie verwijzen we naar https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/zwitserland/reizen/reisadvies

Medische Indicatie
Inentingen zijn niet verplicht voor Polen.

Tijdverschil
In Polen is het dezelfde tijd als in Nederland en België.

Temperatuur
In westen van Polen heerst een gematigd zeeklimaat. In onze reisperiode zal de temperatuur gemiddeld tussen het vriespunt en 5 graden boven nul liggen. Echter kunnen de temperaturen in Polen zeer snel uitschieten, van laag naar hoog.

Kleding
Draag warme, ademende, regen- en winddichte kleding. Draag thermokleding. Neem handschoenen en hoofdbedekking mee. Denk aan zonnebrandcrème. Draag goede sokken/kousen voor warme voeten. Kies voor bergschoenen, bij voorkeur waterdichte.

Uitrusting
Groothoek-, macro- en matig tot extreem tele-bereik zijn de ideale uitrusting.
Kies voor statief, instelslede, rijstzak en verrekijker.
Neem altijd je mobiel mee.
Zorg voor voldoende geheugenkaarten, opgeladen accu’s en bijbehorende opladers. Opladen kan in je hotelkamer (wereldstekker nodig voor dikke stekkers). Heb bij voorkeur altijd de gebruiksaanwijzingen van je apparatuur bij je.
Zorg voor rainsleeves om camera’s en lenzen tegen regen te beschermen.
Neem voor je overige uitrusting plastic regenhoezen en/of vuilniszakken mee.
Bergstokken en een klein, lichtgewicht opvouwbaar (driepoot) krukje zijn nuttig.
Denk ook aan een thermoskan voor koffie of thee onderweg en een drinkfles voor water.
U kunt tijdens het kennismakings telefoongesprek met de reisbegeleider vragen naar specifiek materiaal om mee te nemen of thuis te laten.

Telecommunicatie
Internationaal toegangsnummer voor Polen: 0048.
Vanuit Nederland en België naar Polen: 00 - 48 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Polen naar Nederland: 0031 - netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Polen naar België: 0032 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Mobiel bellen is vrijwel overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij uw provider naar de mogelijkheden en kosten.

Elektriciteit
In Polen geldt een netspanning van 230 V en de frequentie is 50 Hz. Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken in Polen, want de netspanning (230 V) is hetzelfde als in Nederland. Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Polen.

Taal
De meest gesproken talen (alle officieel) zijn Pools en Duits. Op steeds met plekken spreekt men ook Engels.

Geld en geldzaken
In Polen wordt betaald met de Poolse Zloty (PLN). De wisselkoers op het moment dat deze reis in de verkoop werd genomen: 1 Zloty = 0,21 Euro

Literatuur
Voor de determinatie kunt u gebruik maken van dezelfde gidsen als die u in Nederland en België gebruikt. De ANWB vogelgids van Europa of het boek Vogels van Europa van Lars Jonsson zijn goede en eenvoudig verkrijgbare gidsen.

 

Inklappen
Vanaf € 2.195 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

IJsland - Vlissingen 2018

Een nieuwe reis. Van IJsland per boot terug naar Vlissingen....

Blog bekijken

Western Pacific Odyssey

Volg onze reisbegeleider Willem Visser en klanten tijdens hu...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2019

Voor het zesde jaar op rij vertrekken we vanuit Nederland na...

Blog bekijken

Plancius 2023; Vlissingen - Spitsbergen

Elke dag ontvangen we, indien de verbinding dit toelaat, een...

Blog bekijken