counter on tumblr

Expeditiecruise Antarctica

avontuurlijke ontdekkingsreis

11 dagen vanaf

€ 7.050

Vertrekdatum

31 januari 2022

Hoogtepunten

 • Het magische landschap van het Antarctisch Schiereiland
 • Onderdeel zijn van een enorme waggelende pinguïnkolonie
 • Orka's, Bultruggen, Zeeluipaarden en pinguïns rond het schip
 • Met zodiacs cruisen en landen om Antarctica echt te ervaren
 • Kamperen op het ijs in de Antarctische wildernis (optie)

Is deze reis iets voor mij?

 • Actieve, avontuurlijke reis met landingen op Antarctica
 • Interessante lezingen en workshops tijdens de reis
 • Comfortabel schip met heerlijke keuken
 • Reis wordt uitgevoerd volgens IAATO richtlijnen voor duurzaam toerisme

Reisverslagen en reviews

Reis in het kort

Nadat u 11 dagen aan boord van ons schip heeft doorgebracht en dit prachtige gedeelte van de wereld heeft ontdekt weten we zeker dat u nooit meer hetzelfde naar Antarctica zult kijken. Het is onmogelijk om nog hetzelfde te voelen nadat u zelf onderdeel bent geweest van een enorme, waggelende pinguïnkolonie of na het zien van weer een enorme walvis vlak naast de boot. En dan is er nog de enorme kick van hier zien van een eerste ijsberg; Antarctica kruipt onder uw huid zoals geen ander gedeelte van de wereld dat kan.

Onze comfortabele en zeer goed toegeruste schepen, de Hondius of de Janssonius (afhankelijk van uw vertrekdatum) worden wel eens de mobiele wildernislodges genoemd, en dienen als basis voor deze prachtige elfdaagse expeditie. We steken de Drake Passage over en bereiden ons vervolgens voor op een landing op Antarctica. Wees klaar om overdonderd te worden, want zelfs ervaren stafleden aan boord zijn, ondanks de vele bezoeken die ze al achter de rug hebben, steeds weer diep onder de indruk van de ongerepte schoonheid van Antarctica.

De overvloed aan leven is werkelijk ongehoord met vijf soorten zeehonden, enorme pinguïnkolonies (Gentoo-, Adélie- en Chinstrappenguins), en een breed scala aan zeevogels, van albatrossen tot jagers. U zult deze wildernis van dichtbij gaan beleven, zowel vanaf land als vanaf het water.

Onze reis kan ons naar Danco Island brengen. Of naar Paradise Bay. Of Petermann Island. Of Wilhelmina Bay met al haar walvissen. Of naar Port Lockroy, één van de weinige plekken op Antarctica waar in de zuidelijke zomer mensen wonen en werken. Waar onze reis ons ook brengt, we zullen enorme ijsbergen tegenkomen te midden van een ongerept poollandschap zo ver het oog reikt. Avonturiers of mensen met een hart voor geschiedenis krijgen de kans om op Antarctisch grondgebied te kamperen of met sneeuwschoenen die aan boord beschikbaar zijn een sneeuwwandeling op Antarctica te maken en zo hetzelfde te voelen als wat de eerste avonturiers moeten hebben gevoeld toen ze hier voet aan wal zetten om het continent te ontdekken.

Zoals met al onze expedities is veiligheid onze topprioriteit. Daarom kunnen ijs, weerssituaties of andere onvoorziene omstandigheden ons dwingen om ons programma om te gooien. Echter, juist deze onvoorzienigheid en flexibiliteit maakt reizen in dit gedeelte van de wereld zo leuk; voorspelbaarheid is hier een woord met geen enkele waarde!

Antarctica: voor veel mensen de ultieme droombestemming. Reizen naar Antarctica kan op veel verschillende manieren en deze route is slechts één van de vele mogelijkheden.

NB: Deze reis wordt diverse keren gedaan in 2021/2022. Past deze datum u niet, vraag dan gerust naar de andere vertrekdata. Deze reis wordt onder meer uitgevoerd op:

 • 24 december 2021 – Hondius
 • 4 januari 2022 – Janssonius
 • 12 januari 2022 – Hondius
 • 31 januari 2022 – Hondius
 • 1 februari 2022 – Janssonius
 • 11 februari 2022 – Janssonius

Ook andere vertrekdata, een andere reisduur en een andere prijs zijn beschikbaar voor deze route. Er is al een Antarcticareis met de Hondius of Janssonius vanaf € 5800,-!

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Het einde van de wereld, het begin van de reis

 • LET OP: Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. Deze Antarctisch Schiereiland en South Shetland Islands expeditiecruise brengt u naar het hart van het Antarctisch Schiereiland, naar een landschap van koude, ongenaakbare bergen, blauwe ijsbergen en een enorme dierenpracht. Kom, ga mee en zie zelf de walvissen, zeehonden en sta tussen de pinguïns. Dag 1: Het einde van de wereld, het begin van de reis. Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” (einde van de wereld) genoemd. Hoewel in letterlijke zin misschien het einde der wereld, helemaal aan het zuidelijke puntje van Zuid Amerika, voor ons is het het beginpunt van een fantastische reis nog verder naar het zuiden. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

 • Dag 2 - 3

  Het pad der poolreizigers

 • De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers zelf een beetje meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een eerste walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”. Niet alleen het zeeleven, maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals Kaapse Duiven en Zuidelijke Stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

 • Dag 4 - 7

  Gearriveerd in Antarctica

 • Grijze rotspieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We bereiken de Gerlache Strait, één van de mooiste gebieden van Antarctica. Enkele van de mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen op onze reis: Danco Island – Onze activiteiten op dit bijna geheel met ijs bedekte eiland zijn gefocust op de kolonie Ezelspinguïns die zich op het eiland bevindt. Weddell Zeehonden en Krabbeneters (een andere zeehondensoort) bevinden zich hier vaak op de kust. Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. Paradise Bay – Een mogelijk volgend doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege haarongeëvenaarde schoonheid. Hier stappen we in de zodiacs (kleine rubberboten) voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen. Port Lockroy – Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’ op Goudier Island te kunnen bezoeken; nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Er zijn ook mogelijkheden om te kajakken en kamperen in dit gebied, en als de omstandigheden het toelaten, kun je zelfs een sneeuwschoenwandelingmaken langs de kust en naar het nabijgelegen Damoy Point.

 • Dag 8

  Scenes van de South Shetlands

 • De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist, maar bieden de spaarzame bezoekers een aantal subtiele hoogtepunten. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Stormbandpinguïns en Zuidelijke Reuzenstormvogels. Deception Island is een oude vulkanische krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is, waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisjagersstation, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse Duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsterns. Wilson’s Stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisjagersstation in Whalers Bay. Pinguïns en zeehonden komen vaak aan land bij de geothermisch verwarmde stranden. Als alternatief wordt eventueel Half Moon Island bezocht. Hier bevindt zich een grote Stormbandpinguïnkolonie en er liggen vaak Weddell Zeehonden op de kust in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse poolstation ‘Camara’.

 • Dag 9 - 10

  Bekende zeeën, bekende vrienden

 • We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst hebben gezien op de heenreis, maar nu op ons overkomen als oude bekenden uit een ver verleden. Een verleden waarin we Antarctica nog niet bezocht hadden.

 • Dag 11

  Helemaal het einde: Ushuaia

 • Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U gaat van boord in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben. Na het laatste ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanningsleden en medereizigers. U kunt meteen terugvliegen, maar u kunt er ook voor kiezen om langer in Ushuaia te blijven. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden, we kennen Ushuaia en de omgeving goed en kunnen u adviseren wat te doen en te zien. N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

 
 

Praktische informatie

Antarctica - Expeditiecruise Antarctica
11 dagen | 31 januari 2022 - 10 februari 2022

Inclusief

 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden
 • Alle excursies
 • Alle zodiaccruises
 • Alle lezingen
 • Koffie, thee en water
 • Alle havengelden
 • Gebruik laarzen en sneeuwschoenen
 • CO2 compensatie van uw reis

Exclusief

 • Vliegticket
 • (Reis)verzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 p.p.
 • Boekingskosten
 • Kamperen (optioneel) € 170,- per persoon
 • Kajakken (optioneel) € 390,- per persoon


Praktische informatie

De reis wordt uitgevoerd met één van de nieuwste expeditie-cruiseschepen van dit moment: de Janssonius

Het schip heeft verschillende huttypes. De prijs verschilt per type hut.

Huttypes aan boord van dit schip:

    Prijs in een vierpersoonshut: € 7050,-
    Prijs in een driepersoonshut: € 7950,-
    Prijs in een tweepersoonshut  met patrijspoort: € 8700,-
    Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 9100,-
    Prijs in een tweepersoons deluxe hut: € 9650,-
    Prijs in een superior hut: € 10350,-
    Prijs in een junior suite: € 10950,-
    Prijs in een grand suite met eigen balkon: € 12600,-

Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden. U kunt dan worden ingedeeld met een andere alleenreizende passagier. U deelt de hut altijd met iemand van hetzelfde geslacht.
Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.
Het is ook mogelijk om tegen een toeslag een hut voor uzelf alleen te boeken.
Genoemde prijzen zijn per persoon en cruise only.

Bijkomende kosten
Vliegticket retour Amsterdam-Ushuaia: vanaf ongeveer € 800,- per persoon.

Indien van toepassing: hotelkosten in Buenos Aires (indien de doorvlucht niet op dezelfde dag kan plaatsvinden):
vanaf € 80,- per kamer.

Hotelkosten In Ushuaia (indien u langer wilt blijven): vanaf € 80,- per kamer.

De hier vermelde prijzen voor de bijkomende kosten zijn prijsindicaties gebaseerd op de prijzen in 2021.

ENKEL INDIEN VAN TOEPASSING – brandstoftoeslag:
De genoemde prijzen zijn cruise only en gebaseerd op een brandstofprijs van USD 120 per vat, drie maanden vóór aanvang van de reis.
Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 120, dan geldt een brandstoftoeslag van € 18,- per persoon per nacht.
Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 150, dan geldt een brandstoftoeslag van € 36,- per persoon per nacht.


VERZEKERING:
Voor alle expeditiecruises is een reisverzekering verplicht. Deze verzekering dient in ieder geval repatriëring tegen kostprijs te dekken. Andere dekkingen zijn in verschillende variëteiten mogelijk, dit is naar keuze van de reiziger. Een annuleringsverzekering is niet verplicht voor deze reis.

U kunt de reisverzekering bij elke gewenste maatschappij afsluiten. Desgewenst kunt u de reisverzekering via Inezia Tours afsluiten.

VOORBEHOUD EXPEDITIECRUISES:
Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.

KINDEREN:
Kinderen zijn (onder voorbehoud) welkom om samen met hun ouders of grootouders deel te nemen aan deze reis.
Vraag ons gerust om meer informatie.

 

 

Inklappen
€ 7.050 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al bijna 15 jaar verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel we niet de ambitie hebben om het grootste bedrijf van Nederland of de Benelux te zijn, is Inezia Tours wel de grootste natuurreisorganisatie van de Benelux geworden. Toch heeft u bij ons altijd persoonlijk contact met iemand die u kent. Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden en tegelijk houden we de kosten laag. Onze reizen zijn dan ook zéér scherp geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Vertrouwd én voordelig dus.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Daarmee is het voor ons duidelijk dat onze manier van werken en onze reizen enorm aanspreken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties of kom kennismaken op één van onze kantoren (in Groningen en Flevoland), op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Poolreizen voor beginners

Bij Inezia Tours staan verschillende poolreizen op onze webs...

Blog bekijken

Antarctica met VBN - 2017

Antarctica. Het zevende continent. Het laatste continent. He...

Blog bekijken

Antarctica klassiek 2017

Dit keer een blog over een gewone Antarcticareis, een classi...

Blog bekijken

Atlantic Odyssey 2013

Net als in voorgaande jaren houden we ook dit jaar weer een...

Blog bekijken