counter on tumblr

De meest spectaculaire cruise naar Antarctica!

Expeditiecruise van Argentinië via Antarctica naar Nieuw Zeeland

Met eigen Nederlandstalige reisbegeleider!

34 dagen vanaf

€ 24.400

Vertrekdatum

14 januari 2023

Hoogtepunten

 • Varen door de Ross sea: één van de meest ongerepte landschappen op aarde
 • Keizerspinguïns en Orka's in één beeld
 • Het bezoek aan de intact gebleven hutten van de ontdekkingsreizigers Scott en Shackleton
 • De droogste plek op aarde: De Dry Valleys van McMurdo
 • TIP: bekijk de fotogalerij voor veel meer hoogtepunten of lees het blog met onze ervaringen tijdens deze reis

Is deze reis iets voor mij?

 • Ongekend avontuur vanuit een zeer comfortabele en veilige thuisbasis
 • Diverse zodiaclandingen en cruises; we gaan echt beleven, niet alleen voorbij varen
 • Helikoptervluchten en transfers naar de meest afgelegen delen van Antarctica
 • Reis wordt uitgevoerd volgens duurzaamheidsrichtlijnen van IAATO, en is zeker geen grootschalige cruise
 • Inezia Tours heeft een eigen, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Ellen Tanger

Reis in het kort

De Antarctic Odyssey: de ultieme expeditiecruise per schip en helikopter van Zuid Amerika via Antarctica naar Nieuw Zeeland!

Vanaf de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia in Argentinië, varen we via het zuidelijke deel van het Antarctisch Schiereilandvaren naar het zelden bezochte Peter I Island, waar we plannen om met de helicopter aan land te gaan. Via de Amundsenzee, een gebied met Keizerspinguïns, Orka’s, Dwergvinvissen en verschillende soorten robben, varen we naar de Amerikaanse basis McMurdo.

Ook op de planning staan een bezoek  aan de Dry Valleys – de droogste plek op aarde! – en de oostkant van de ijskap van waaruit Roald Amundsen toegang kreeg tot de ijsplaat en tenslotte als eerste mens de Zuidpool bereikte in 1911. We gaan naar het prachtige Nieuw Zeelandse eiland Campbell, broedplek van Koningsalbatrossen, varen de Ross’ Zee in, bezoeken de hut die de Brit Robert Falcon Scott gebruikte in zijn poging als eerste de Zuidpool te bereiken.

Deze reis der reizen staat bol van de hoogtepunten: niet alleen wildlife (Keizerspinguïn, honderden Orka’s, verschillende soorten albatrossen), maar ook landschappelijk is de reis niet te overtreffen. Via delen van Antarctica waar niet meer dan pakweg 100 mensen per jaar komen, waanzinnige ijsbergen, natuurfenomenen als pannenkoekijs en zicht op de zuidelijkste vulkanen ter wereld reizen we terug naar de “bewoonde wereld” van Ushuaia, in het uiterste zuiden van Patagonië. Voeg daarbij de vele historische hoogtepunten die deze reis biedt, waaronder de mogelijkheid om in dé hut van Robert Scott te staan, en het is duidelijk dat de Antarctic Odyssey met recht DE REIS DER REIZEN is….

Welkom aan boord van de meest spectaculaire expeditiecruise naar Antarctica!

Wij hebben deze reis zelf gemaakt en kunnen u er uit eerste hand over vertellen! Boek deze reis niet zo maar, boek deze reis bij de mensen die er écht verstand van hebben en u goed kunnen voorlichten over alle facetten van deze droomreis. Als uniek extra voor deze reis heeft Inezia Tours een eigen, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord, Inezia Tours gids Ellen Tanger reist mee.

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Het einde van de wereld, het begin van de reis

 • Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

 • Dag 2 - 3

  Het pad der poolreizigers

 • De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”. Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

 • Dag 4

  Door de Pendleton Strait

 • We bereiken het Antarctisch Schiereiland dicht in de buurt van de Zuidpoolcirkel. Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we door de Pendleton Strait en proberen we op het zuidelijke puntje van het zelden bezochte Renaud Island te landen. Hier hebben we de mogelijkheid om de eerste Adéliepinguïns van de reis te zien maar ook spectaculaire uitzichten op de ijsbergen in dit surrealistische, door sneeuw en ijs beheerste landschap.

 • Dag 5 - 6

  Varend door de Bellingshausen Sea

 • Vanuit het schiereiland varen we naar open zee, de koers gezet richting Peter I Island.

 • Dag 7

  Een zeldzame blik op Peter I Island

 • Het in het Noors genoemde Peter I Øy, is een onbewoond vulkanisch eiland in de Bellingshausen Sea. Het werd in 1821 ontdekt door Fabian von Bellingshausen en vernoemd naar de Russische Tsaar Peter I. Het wordt geclaimd door Noorwegen maar als zelfstandig territorium beschouwd. Het wordt slechts zelden door passagiersschepen bezocht vanwege de afgelegen locatie en de extreme natuurelementen in dit gebied. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we een helikopterlanding proberen te maken op de vergletsjerde noordzijde van het eiland.

 • Dag 8 - 14

  Uitzichten over de Amundsen Sea

 • Deze dagen varen we door de Amundsen Sea, langs en door de buitenste randen van het pakijs, terwijl we profiteren van de westwaartse Antarctische kuststroming. Het pakijs varieert van jaar tot jaar, het is nooit hetzelfde en wanneer het aanwezig is zullen we er zeker van profiteren. Het is een ongelofelijk schouwspel en een echte ervaring. Vaak zijn er in de buurt van het pakijs ‘loslopende’ Keizerspinguïns te zien, grote groepen zeehonden op ijsschotsen en ook Orka’s en Dwergvinvissen.

 • Dag 15 - 17

  De winderige Balleny Islands

 • Ons volgende doel is de Ross Sea. We naderen de Ross Ice Shelf in de Bay of Whales bij Roosevelt Island. Deze shelf, de grootste in de wereld, is een drijvende massa landijs met een wel 30 meter hoge ijsrand. De Bay of Whales, (door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 vernoemd naar president Franklin D. Roosevelt) maakt deel uit van de Ross Ice Shelf, vele reusachtige ijsbergen drijven hier rond. De Noorse poolreiziger Amundsen vond hier een doorgang tot het continent, op weg naar de Zuidpool, welke hij uiteindelijk bereikte op 14 december 1911. Ook de Japanse poolreiziger Nobu Shirase had in 1912 een kamp in dit gebied, bij Kainan Bay. Wanneer de omstandigheden het toelaten zullen een poging doen om per helikopter op de Ross Ice Shelf te landen. Gedurende dit deel van de reis passeren we ook de Internationale Datumgrens.

 • Dag 18 - 20

  Hoogtepunten van de Ross Sea

 • Langs de Ross Ice Shelf varend is het plan om Ross Island te bezoeken. Op dit eiland, met op de achtergrond Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd, bevinden zich meerdere beroemde plekken die een dramatische rol hebben gespeeld in de Britse expedities van de vorige eeuw, zoals Cape Royds met de hut van Ernest Shackleton. We willen hier ook Cape Evans bezoeken, met de hut van Robert Falcon Scott. Vanuit Hut Point vertrokken Scott en zijn mannen richting de Zuidpool. Als het ijs de toegang tot dit gebied blokkeert maar de weersomstandigheden verder wel gunstig zijn, kunnen we de helikopters gebruiken om op een of meerdere plaatsen in dit gebied aan land te gaan. We proberen ook het Amerikaanse ‘McMurdo Station’ en zijn Nieuw-Zeelandse equivalent, Scott Base te bezoeken. Vanuit ‘McMurdo Station’ willen we een 10 km lange, stevige wandeling aanbieden naar Castle Rock, waar we een geweldig uitzicht hebben over de Ross Ice Shelf, in de richting van de Zuidpool. We verwachten ook met de helikopters een landing in Taylor Valley te maken, een van de Dry Valleys. Nergens anders op aarde lijken de omstandigheden zo op Mars als hier.

 • Dag 21 - 22

  Het onverwoordbare Inexpressible Island

 • Noordwaarts varend langs de westkust van de Ross Sea passeren we de Drygalski Ice Tongue en Terra Nova Bay. Wanneer de ijssituatie gunstig is landen we op Inexpressible Island, een eiland van historische betekenis vanwege de minder bekende ‘Northern Party’ van Scott’s expeditie. Er bevindt zich hier ook een grote Adéliepinguïn kolonie. Wanneer de ijscondities de doorgang tot Terra Nova Bay verhinderen, dan varen we verder richting het noorden, naar het bijzonder beschermde gebied van Cape Hallet, waar zich een grote kolonie Adéliepinguïns bevindt.

 • Dag 23

  De bewoners van Cape Adare

 • We pogen aan land te gaan bij Cape Adare, de plaats waar voor het eerst mensen op het Antarctische Continent overwinterden. De hut waar de Noor Borchgrevink verbleef in 1899 wordt omringd door de grootste kolonie Adéliepinguïns ter wereld!

 • Dag 24

  Van de Ross Sea naar de Zuidelijke Oceaan

 • We varen door het zeeijs aan de ingang van de Ross Sea en beginnen aan onze tocht door de Zuidelijke Oceaan. We zetten mogelijk eerst koers naar Scott Island, dit echter hangt af van de weersomstandigheden.

 • Dag 25

  De winderige Balleny Islands

 • De geplande route passeert Sturge Island, om een indruk te kunnen krijgen van dit afgelegen en door de wind gegeselde eiland, waarna we de Zuidpoolcirkel weer passeren.

 • Dag 26 - 28

  Varend tussen de zeevogels

 • We varen weer door de Onmetelijke Zuidelijke Oceaan. Zeevogels zijn weer uitbundig aanwezig in dit gebied en we hopen vooral op goede zeecondities.

 • Dag 29

  Macca, oftewel Macquarie Island

 • Macca, zoals Macquarie Island ook wel genoemd wordt, werd pas in 1810 ontdekt door de Australische zeehondenjager Frederick Hasselborough. Het is een Tasmaans natuurreservaat en sinds 1997 een “World Heritage Site”. De ‘Australian Antarctic Division’ heeft een permanent onderzoeksstation op het eiland, onder andere vanwege de enorme dierenrijkdom. Vier soorten pinguïns, Koningspinguïns, Ezels, Rotspinguins en bijna een miljoen broedparen van de endemische Schlegels pinguïn komen er voor. Zeeolifanten en meerdere pelsrobsoorten, waaronder de Nieuw-Zeelandse pelsrob komen ook voor.

 • Dag 30

  Naar het noordwesten, Campbell Island

 • We varen in noordwestelijke richting, richting Campbell Island, terwijl we weer gevolgd worden door talrijke zeevogels.

 • Dag 31

  Campbell’s rijke vogelleven

 • We verwachten een bezoek te brengen aan het ‘Sub-Antarctic New Zealand Reserve’ en UNESCO Werelderfgoed-site Campbell Island, met een weelderige flora. Ook de fauna op Campbell Island is geweldig, met een grote kolonie Noordelijke koningsalbatrossen op het grootste eiland en broedende Grote-, Campbell-, Grijskop-, Wenkbrauw- en Roetkopalbatrossen op de omliggende eilanden. Er leven ook drie pinguïnsoorten, de Oostelijke rotspinguïn, de Grote kuifpinguïn en de Geeloogpinguïn. In de 18e eeuw werden de zeehonden op de eilanden door de jacht met uitsterven bedreigd maar de populaties zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen hebben zich gelukkig weer hersteld.

 • Dag 32

  Nog eenmaal de Zuidelijke Oceaan

 • Geniet nog voor een laatste keer van de oneindige einder op deze laatste zeedag, voor we Nieuw Zeeland bereiken.

 • Dag 33

  Helemaal het einde: Nieuw Zeeland

 • Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Bluff, de meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

 
 

Praktische informatie

Antarctica - De meest spectaculaire cruise naar Antarctica!
34 dagen | 14 januari 2023 - 16 februari 2023

Inclusief

 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden
 • Alle landingen
 • Alle zodiaccruises
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Alle helikoptertransfers (zie ook “Praktische informatie”)
 • Groepstransfer naar het vliegveld in Bluff (direct na ontscheping)
 • Alle havengelden
 • Alle lezingen
 • Koffie, thee en water
 • Diensten van de zeer ervaren expeditiestaff
 • CO2 compensatie van uw reis

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overnachting(en) in Nieuw Zeeland (indien nodig)
 • Overnachting(en) in Argentinië (indien nodig)
 • Reisverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 p.p.


Praktische informatie

Hutten:
Deze reis wordt uitgevoerd met het oersterke (maar zeer comfortabele) expeditieschip de Ortelius.
De Ortelius is niet alleen uitgerust met een helikopterdek, de helikopters worden ook gebruikt tijdens deze reis.

Er zijn meer hutcategorieën beschikbaar op de Ortelius:

Vierpersoonshut: Euro 24.400,- per persoon
Tweepersoonshut met patrijspoort: Euro 30.700 per persoon
Tweepersoonshut met raam: Euro 31.800 per persoon
Superior hut: Euro 35.200,- per persoon

Reissom:
De vermelde reissom is per persoon en exclusief vliegtickets.

Reis en schip:
De reisbegeleiding bestaat uit een Engelstalige expeditieleider en Engelstalige bemanning aan boord.
Het schip biedt plaats aan maximaal 108 passagiers. Het is een internationaal gezelschap met Engels als voertaal.
Voor deze reis worden geen specifieke eisen aan conditie gesteld. Tijdens landingen heeft u de keuze deel te nemen aan verschillende wandelingen, variërend van licht tot pittig.

Helikopter transfers:
Tijdens deze reis zullen we gebruik maken van zodiactransfers van het schip naar de wal. Daarnaast werken we ook met twee helikopters wanneer de zodiacs niet gebruikt kunnen worden. Mogelijke plekken voor de helikoptertransfers zijn Peter I Island, The Ross Ice-Shelf, de Dry Valleys, Mc Murdo Station, Cape Evans (de hut van Scott) en Cape Royds (de hut van Shackleton). Op voorhand zijn we van plan om vijf helikoptertransfer te maken, echter een exacte hoeveelheid helikoptertransfers kan niet worden voorspeld. Het gebruik van helikopters is een groot voordeel en kan ons steunen in ons doel om bepaalde landingsplaatsen, die anders onbereikbaar zijn, te bereiken. Dit is een ware expeditie en we varen in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld, geregeerd door de krachten van de natuur, het weer en ijsomstandigheden.
Omstandigheden kunnen snel veranderen, met daarbij het gevolg dat helikopters soms niet ingezet kunnen worden. De passagiers worden geacht dit te begrijpen en te accepteren. Veiligheid is onze grootste zorg en er worden dan ook geen compromissen gedaan op dit gebied. Er kunnen geen garanties kunnen worden gegeven op het gebruik van de helikopters en claims hieromtrent worden niet geaccepteerd. Het schip is voorzien van twee helikopters, maar in het geval dat een helikopter, bijvoorbeeld door een technische storingen, niet kan vliegen, worden er geen helikopters ingezet. Dit omdat er bij de inzet van een helikopter de andere helikopter moet worden ondersteund door een tweede operationele helikopter.

Speciale opmerking met betrekking tot het overschrijden van de datumgrens:
Deze reis heeft een totale duur van 32 nachten / 33 dagen. Echter, kijkend naar de begin- en einddatum van de reizen, “lijkt” het dat de reis vanuit Nieuw Zeeland 31 nachten duurt en de reis vanuit Ushaia 33 nachten. Dit wordt verklaard door het feit dat we de “datumgrens” op 180 graden lengtegraad oversteken. Beide reizen duren 32 nachten / 33 dagen.

Klimaat:
Het weer bij Antarctica kan zeer wisselvallig zijn. Temperaturen tussen ongeveer -8 en + 15 graden Celsius zijn te verwachten. In combinatie met soms zeer sterke wind kan de gevoelstemperatuur soms extreem laag zijn. Informeert u bij onze expeditiecruise-experts naar het te verwachten weer en welke kleding u voor deze reis dient mee te nemen. Wij kennen de reis en het gebied uit eigen ervaring en kunnen u de juiste informatie geven.

Inklappen
Vanaf € 24.400 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Antarctic Odyssey 2017

Reizen naar Antarctica kun je op verschillende manieren doen...

Blog bekijken

Poolreizen voor beginners

Bij Inezia Tours staan verschillende poolreizen op onze webs...

Blog bekijken

Beren in Finland 2012

Na al het scheepsgeweld in de eerdere blogs is het nu tijd v...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2016 - Ortelius

Ook dit jaar staat de North Atlantic Odyssey, vroeger ook be...

Blog bekijken