counter on tumblr

De Atlantic Odyssey

de ultieme zeereis voor vogelaars

33 dagen vanaf

€ 6.850

Vertrekdatum

23 maart 2022

Hoogtepunten

 • Albatrossen (waaronder Reuzenalbatros), pijlstormvogels, stormvogels en prions
 • Kolonies met duizenden pinguïns
 • Tristan da Cunha en Sint Helena
 • Zeezoogdieren als dolfijnen, Bultrug, Orka, Blauwe Vinvis en Zuidkaper
 • TIP: bekijk de fotogalerij voor veel meer hoogtepunten of lees de blogs met onze ervaringen tijdens deze reis

Is deze reis iets voor mij?

 • Prachtig avontuur vanuit een zeer comfortabele en veilige thuisbasis
 • Kleinschalig expeditieschip gericht op natuurbeleving
 • Reis wordt uitgevoerd volgens IAATO richtlijnen voor duurzaam toerisme
 • Nederlandstalige reisbegeleider van Inezia die u vóór, tijdens en na de expeditiereis helpt
 • Uitgebreide informatiesessie van Inezia Tours voorafgaande aan de reis

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Ellen Tanger

Reis in het kort

Gegarandeerd vertrek.
We hebben voldoende deelnemers voor deze reis, of de reis daadwerkelijk kan doorgaan hangt echter af van de ontwikkelingen rondom het COVID 19 virus.

Van Ushuaia in Argentinië, over de Atlantische Oceaan naar South Georgia, Gough Island, Tristan da Cunha, St. Helena en Ascension: één van de meest bijzondere reizen die een vogelaar kan maken, met louter hoogtepunten onderweg.

Onderweg, tijdens de zeedagen, zullen we ons geen moment vervelen: albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels en prions komen voorbij, terwijl we ons tijdens de landingen kunnen vergapen aan de kolonies met duizenden pinguïns en verschillende bijzondere eilandendemen. Niet alleen vogels, maar ook zeezoogdieren komen regelmatig voorbij met soorten als Peale’s Dolphin, Hourglass Dolphin, Southern Right Whale Dolphin, Bultrug, Orka, Blauwe Vinvis en Zuidkaper.

Op plekken waar landingen niet zijn toegestaan – bijvoorbeeld Gough Island en Inaccessible Island – proberen we een zodiaccruise zo dicht mogelijk langs de kustlijn te maken. Op die manier hebben we ook kans op het zien van soorten die slechts een enkeling gezien heeft, zoals Gough Bunting, Gough Moorhen en Inaccessible Island Rail.

Onze basis tijdens deze tocht is de Janssonius, een nagelnieuw expeditiecruiseschip, gebouwd in 2021.

Inezia Tours heeft een eigen, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord!

Boekt u zowel de Atlantic Odyssey als de zeezoogdierenspecial voorafgaand aan de Atlantic Odyssey, dan krijgt u 10% korting op beide reizen!

 

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Aankomst in Ushuaia

 • Aankomst in Ushuaia waar u op eigen gelegenheid naar het hotel gaat. Na het inchecken kunt u naar de haven van Ushuaia gaan waar soorten als Imperial Shag, Kelp Goose, Magellanic Oystercatcher, Dolphin Gull en Gray-flanked Cinclodes te zien zijn. ’s Avonds heeft u de voorlopig laatste maaltijd op het vaste land.

 • Dag 2

  Inschepen

 • In de ochtend maakt u nog een laatste wandeling in Ushuaia op zoek naar soorten als Fire-eyed Diucon en Black-chinned Siskin voordat u richting de haven gaat om in te schepen. Aan het einde van de middag schepen we in in de zuidelijkste stad van Argentinie, Ushuaia. Het schip verlaat de haven in de late middag en voert ons door het Beaglekanaal, genoemd naar het bekende zeilschip van bioloog Charles Darwin. De eerste uren bieden meteen al een groot aantal onvergetelijke panorama’s.

 • Dag 3 - 5

  Op weg naar South Georgia

 • Wanneer we in min of meer oostelijke richting op South Georgia af koersen, hoeven we ons zeker niet te vervelen. Gedurende deze dagen kunnen we ons vergapen aan verschillende soorten tot de verbeelding sprekende zeevogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. Deze laatste groep heeft in zowel uiterlijk als gedrag iets van zowel alkachtigen als stormvogels; in dit geval is de Nederlandse naam dus niet eens zo gek gekozen. Tijdens één van de dagen zullen we de overgang tussen de Sub-antarctische en de Antarctische wateren duidelijk merken, want de temperatuur zal binnen een paar uur gevoelig onderuit gaan; vaak wordt het binnen enkele uren een graad of tien kouder! Deze overgang levert echter wel een beloning op in de vorm van grote aantallen zeevogels. Op het punt waar de twee stromingen elkaar tegenkomen is namelijk zeer veel voedsel (plankton) voorhanden, en is daarmee één van de rijkste stukken zee in de zuidelijke oceanen als het gaat om zeevogels en zeezoogdieren. Verschillende soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels, prions en jagers, alsmede enkele walvis- en dolfijnsoorten zijn vaak rondom ons schip te zien en te fotograferen.

 • Dag 6 - 8

  South Georgia

 • In South Georgia, een groep eilanden onder Engels beheer ten oosten van de Falkland eilanden, bezoeken we Elsehul Bay met een zeer grote en drukke kolonie Fur Seals. Bij Right Whale Bay, Salisbury Plain, Gold Harbour en Cooper Bay krijgen we een goede indruk van dit onbekende gebied. De magnifieke landschappen, enorme kolonies Koningspinguins, de reusachtige Zeeolifanten, kleurrijke Macaronipinguins en de zuidelijkste zangvogel ter wereld, South Georgia Pipit, zorgen voor een onvergetelijk bezoek aan de eilanden. Bij Grytviken zien we de verwoestingen van een verlaten walvisjagersdorp. Gelukkig lopen de Koningspinguins inmiddels door de straten en hebben zij bezit genomen van de vervallen gebouwen. Hier bezoeken we het graf van één van de grootste Britse poolreizigers, Sir Ernest Shackleton en het Whaling History Museum. Een ander hoogtepunt van South Georgia is een bezoek aan Prion Island waar we broedende Reuzenalbatrossen en soms ook hun balts kunnen zien. Pas als u een Reuzenalbatros van dichtbij gezien heeft, begrijpt u waarom deze vogels REUZENalbatros genoemd worden. De laatste dag in South Georgia bezoeken we Cooper Bay met Stormbandpinguins, Macaroni Pinguins en de prachtige Roetkopalbatros. In het oostelijk deel van South Georgia probeert de expeditieleiding te landen bij Gold Harbour bij een kolonie Koningspinguins. Bij Drygalski Fjord maken we tenslotte – als de omstandigheden het toelaten – een fantastische zodiaccruise door het imposante landschap.

 • Dag 9 - 12

  Dagen op zee

 • Onderweg naar het noorden komen we weer door de Antarctic Convergence. Hier botst het koude water uit het zuidpoolgebied met het warmere water van de Atlantische Oceaan, en is de kans op het zien van albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels, prions en jagers het grootst. Hier foerageren zij op het plankton dat naar het oppervlakte wordt gestuwd. De temperatuur van het zeewater kan hier in een paar uur ongeveer 10 graden warmer worden, we varen immers het koude poolwater langzaam uit.

 • Dag 13

  Gough Island

 • Voor vandaag staat een een zodiaccruise rond Gough Island op het programma. Het eiland is een World Heritage Site en er broeden miljoenen zeevogels. Het is niet toegestaan hier te landen, dus – als de omstandigheden het toelaten – maken we een zodiaccruise dicht langs de kust, op zoek naar de endemische Gough Moorhen en Gough Bunting. Ook Northern Rockhopper Penguin en een aparte ondersoort van Sub-antarctic Fur Seal komen hier voor. Tijdens eerdere Atlantic Odysseys hebben we vanaf het schip bijna de volledige kustlijn van Gough Island kunnen volgen en hebben we imposante natuur en een ongekende hoeveelheid vogels en zoogdieren gezien. Slechts weinig mensen zijn hier voor ons geweest en hier te kunnen zijn, is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis!

 • Dag 14 - 17

  Tristan da Cunha

 • Bij de eilanden van Tristan da Cunha gaan we aan land bij het bewoonde deel aan de westkust van het hoofdeiland. Indien mogelijk gaan we ook aan land bij Nightingale Island met miljoenen zeevogels, variërend van Yellow-nosed Albatross tot Brown Noddy. De landing hier is (net als tijdens de rest van de reis) nooit gegarandeerd en altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Sinds de eerste Atlantic Odyssey in 1998 is het tijdens 30% van de reizen niet mogelijk gebleken aan land te gaan bij Tristan. Voor de zekerheid zijn twee extra dagen in dit gebied opgenomen, zodat we een tweede kans op een landing hebben als de eerste poging niet door kan gaan.

 • Dag 18 - 21

  Dagen op zee

 • Dagen op zee. Tijdens deze dagen varen we de subtropische wateren binnen, met een volledig nieuwe reeks zeevogels als Spectacled Petrel, Madeiran Storm-petrel en Bulwers Petrel. Ook de passagiers en bemanning veranderen: van winterkleding naar zomeroutfit.

 • Dag 22 - 24

  St. Helena

 • Het eiland St. Helena heeft een betrouwbare ankerplaats en landingsplek. Op dit eiland hebben we uitgebreid de mogelijkheid om te genieten van het prettige klimaat, de goede restaurantjes en uiteraard de Wirebird, de Sint Helena Plevier, die broedt op de graslanden midden op het eiland. Hier bezoeken we ook de plek waar Napoleon in ballingschap leefde en stierf. Tijdens de dagen op St. Helena hebben we de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of te snorkelen in het ondiepe water bij een scheepswrak met talloze vissen om ons heen.

 • Dag 25 - 26

  Dagen op zee

 • Dagen op zee. Op dit gedeelte komen we de eerste Kuhls Pijlstormvogels en Bonte Sterns tegen en is de kans op het zien van Potvissen erg groot.

 • Dag 27 - 28

  Ascension Island

 • Ascension Island is een droog vulkanisch eiland met een rijk begroeide top. De kolonie Bonte Sterns heeft soms meer dan 1 miljoen (!) vogels. We hebben de mogelijkheid om naar de top van het eiland te klimmen en te genieten van het uitzicht en een zodiaccruise rond Boatswain Island te maken en te snorkelen. Hier zien we ook vaak Rough-toothed Dolphin, een grote dolfijnensoort, waar de kop wel iets van een reuzenreptiel wegheeft. Met enig geluk zien we de schildpadden in de loop van de nacht aan land komen om hun eieren te leggen. In de loop van de avond vertrekt de Janssonius van Ascension Island en zetten we koers naar de Kaapverden.

 • Dag 29 - 32

  Evenaar

 • Op zee bent u getuige van de trek naar de broedgebieden in het noorden van soorten als Noordse Stern. Rond de evenaar komen de eerste Kleinste Jagers bij het schip en zien we regelmatig de eerste Vorkstaartmeeuwen rond het schip.

 • Dag 33

  Ontscheping in Praia

 • Praia op Sao Tiago, het hoofdeiland van de zuidelijke groep, heeft een bijzondere atmosfeer. U maakt een excursie naar Cidade Velha waar de ontzagwekkende verdedigingswerken herinneren aan een tijd waarin de Spanjaarden en Portugezen samenwerkten tegen de Engelse piraten in het gebied. Het stadje heeft voldoende water en er zijn dan ook verschillende suikerrietplantages waar rum gemaakt wordt. Ook is het mogelijk om met een alternatieve excursie de vogels van het eiland te verkennen. Vraag ons vrijblijvend om advies. Vanuit Praia vliegt u vandaag of morgen – afhankelijk van welke vlucht u geboekt heeft – via Lissabon terug naar Amsterdam of Brussel. Voor passagiers die dezelfde dag/avond terugvliegen, zijn er enkele hotelkamers beschikbaar waar de bagage gedurende de dag kan blijven en waar reizigers zich even kunnen opfrissen.

 
 

Praktische informatie

Argentinië - De Atlantic Odyssey
33 dagen | 23 maart 2022 - 24 april 2022

Inclusief

 • Hotelovernachting in Ushuaia
 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle landingen
 • Landing fees
 • Alle zodiaccruises
 • Alle lezingen
 • Alle havengelden
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Een eigen gids van Inezia Tours en de expeditiestaff
 • CO2 compensatie van uw reis

Exclusief

 • Vliegticket
 • Extra overnachting(en) in Argentinië (indien nodig)
 • Extra overnachting(en) op de Kaapverden (indien nodig)
 • (Reis)verzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van €7,50 p.p.
 • Boekingskosten


Praktische informatie

De reis wordt uitgevoerd met één van de nieuwste  expeditie-cruiseschepen van dit moment: de Janssonius

Het schip heeft verschillende huttypes. De prijs verschilt per type hut.

Huttypes aan boord van dit schip:

Euro 6850,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een vierpersoonshut
Euro 8600,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een vierpersoonshut

Euro 7750,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een driepersoonshut
Euro 9700,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een driepersoonshut  

Euro 8500,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een tweepersoonshut met patrijspoort
Euro 10750,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een tweepersoonshut met patrijspoort  

Euro 8950,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een tweepersoonshut met raam
Euro 11300,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een tweepersoonshut met raam

Euro 9500,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een superiorhut
Euro 12000,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een superiorhut
   
Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden. U kunt dan worden ingedeeld met een andere alleenreizende passagier. U deelt de hut altijd met iemand van hetzelfde geslacht.
Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.
Het is ook mogelijk om tegen een toeslag een hut voor uzelf alleen te boeken.
Genoemde prijzen zijn per persoon en cruise only.

Bijkomende kosten
Vliegticket enkele reis Amsterdam-Ushuaia: vanaf ongeveer € 600,- per persoon.
Vliegticket enkele reis Praia - Amsterdam: vanaf ongeveer € 250,- per persoon.

Indien van toepassing: hotelkosten in Buenos Aires (indien de doorvlucht niet op dezelfde dag kan plaatsvinden):
vanaf € 80,- per kamer.

Hotelkosten In Ushuaia (indien u langer wilt blijven): vanaf € 80,- per kamer.

Hotelkosten In Praia (indien u langer wilt blijven): vanaf € 80,- per kamer.

De hier vermelde prijzen voor de bijkomende kosten zijn prijsindicaties gebaseerd op de prijzen in 2021.

ENKEL INDIEN VAN TOEPASSING – brandstoftoeslag:
De genoemde prijzen zijn cruise only en gebaseerd op een brandstofprijs van USD 120 per vat, drie maanden vóór aanvang van de reis.
Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 120, dan geldt een brandstoftoeslag van € 18,- per persoon per nacht.
Mocht de brandstofprijs hoger liggen dan USD 150, dan geldt een brandstoftoeslag van € 36,- per persoon per nacht.

AANBIEDING
Bij boeking van de voorafgaande zeezoogdierenspecial naar Antarctica ontvangt u 10% korting op beide reizen.

VERZEKERING:
Voor alle expeditiecruises is een reisverzekering verplicht. Deze verzekering dient in ieder geval repatriëring tegen kostprijs te dekken. Andere dekkingen zijn in verschillende variëteiten mogelijk, dit is naar keuze van de reiziger. Een annuleringsverzekering is niet verplicht voor deze reis.

U kunt de reisverzekering bij elke gewenste maatschappij afsluiten. Desgewenst kunt u de reisverzekering via Inezia Tours afsluiten.

VOORBEHOUD EXPEDITIECRUISES:
Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.

KINDEREN:
Kinderen zijn (onder voorbehoud) welkom om samen met hun ouders of grootouders deel te nemen aan deze reis.
Vraag ons gerust om meer informatie.


 

Inklappen
€ 6.850 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al bijna 15 jaar verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel we niet de ambitie hebben om het grootste bedrijf van Nederland of de Benelux te zijn, is Inezia Tours wel de grootste natuurreisorganisatie van de Benelux geworden. Toch heeft u bij ons altijd persoonlijk contact met iemand die u kent. Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden en tegelijk houden we de kosten laag. Onze reizen zijn dan ook zéér scherp geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Vertrouwd én voordelig dus.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Daarmee is het voor ons duidelijk dat onze manier van werken en onze reizen enorm aanspreken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties of kom kennismaken op één van onze kantoren (in Groningen en Flevoland), op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Atlantic Odyssey 2012

Ook in 2012 houden onze gidsen weer regelmatig een informati...

Blog bekijken

Poolreizen voor beginners

Bij Inezia Tours staan verschillende poolreizen op onze webs...

Blog bekijken

Atlantic vs. Pacific 2011

De Atlantic Odyssey vs. de Pacific Odyssey. Twee verschillen...

Blog bekijken

Antarctica met VBN - 2017

Antarctica. Het zevende continent. Het laatste continent. He...

Blog bekijken