Joris Drubbel

Joris Drubbel (1975) is opgegroeid in het polderlandschap van De Ronde Venen. Bij de plaatselijke IVN is hij natuurgids en heeft hij de herpetologische werkgroep gestart. Naast zijn grote passie voor schildpadden heeft Joris als interessevelden voornamelijk herpetofauna (reptielen en amfibieën), roofvogels en uilen, zoogdieren en grote insecten als kevers en spinnen.

Als kind was Joris altijd al geïnteresseerd in het (verborgen) leven langs de slootkant en die interesse heeft zich verder doorontwikkeld. De interesse in de inheemse kikkertjes en salamanders in de sloot, groeide uit naar een brede belangstelling voor reptielen en amfibieën wereldwijd. Joris is actief bij verschillende herpetologische verenigingen zoals de Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging, Lacerta, RAVON en de plaatselijke IVN in Nederland.

In zijn vrije tijd reist hij veel naar landen en plekken waar veldstruinen, natuurfotografie, natuurbescherming- en educatie samen gaan. Vooral de samenwerking met locals en beschermingsorganisaties vindt Joris een pre in het reizen. Daarnaast is geen reis compleet zonder schildpadden spotten en een avondje een wildlife camera op stellen: altijd leuk om te kijken wat de nacht aan nachtbrakers te bieden heeft!

Over zijn reiservaringen schrijft Joris met regelmaat reisverslagen voor magazines van diverse verenigingen en geeft hij lezingen, presentaties en cursussen over herpetofauna.

 Joris begeleidt de volgende reizen

Nieuwsbrief

Blijf automatisch op de hoogte!

Inezia Tours

Engelkeslaan 2
9678 TK Westerlee (Gn)

E-mail: info@ineziatours.nl
Telefoon: 0597 - 431 405
Fax: 087 - 784 1999

KVK: 63757753

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: