Vogeltrek bij Tarifa

Vogeltrek bij Tarifa

Tarifa – Vogeltrek bij het zuidelijkste puntje van Europa

In het najaar concentreert de vogeltrek tussen het westen van Europa en Afrika zich bij het Zuid-Spaanse Tarifa. Afrika is zichtbaar aan de overkant en u kijkt uit over de oceaan en de Middellandse zee. Vanaf verschillende observatiepunten in de heuvels vliegen dagelijks duizenden roofvogels en ooievaars over, wat een bezoek aan de Straat van Gibraltar een onvergetelijke ervaring maakt.

Behalve de trektelpunten liggen er in de omgeving van Tarifa nog meer interessante vogelgebieden: het strand van Los Lances, het enorme rijstgebied van La Janda, de uitgestrekte kurkeikbossen van Los Alcornocales, de getijdepoeltjes bij Barbate en het prachtige meer Laguna de Medina, een goede plek voor Witkopeend. Het bekijken van de vogeltrek bij Tarifa kan uitstekend worden afgewisseld met een bezoek aan deze plekken en in deze tijd van het jaar zijn verrassende ontdekkingen overal mogelijk.

Het landschap is heuvelachtig en bedekt met Mediterrane vegetatie zoals steen- en kurkeiken, struikvegetatie en dwergpalmen. Grote natuurgebieden worden afgewisseld met uitgestrekte landbouwgebieden waarin de witte dorpjes liggen. Het stadje Tarifa heeft een oud centrum en de kust bestaat uit stranden, duinen en rotsen. Kleine riviertjes en meertjes zorgen voor variatie in het landschap en daarmee in de vogelwereld. Het nazomerweer (15 – 25 ºC met weinig kans op regen), de natuur en de vogels zorgen voor een prettig verblijf!

Belangrijkste soorten op trek vanaf de heuvels: Zwarte Ooievaar, Ooievaar, Grauwe Kiekendief, Aasgier, Vale Gier, Dwergarend, Slangenarend, Visarend, Wespendief, Sperwer, Torenvalk, Kleine Torenvalk, Bijeneter, Vale gierzwaluw en Alpengierzwaluw.

Belangrijkste soorten op trek over zee: Kühls Pijlstormvogel, Vale Pijlstormvogel, sterns (met mogelijk ook Bengaalse Stern), Jan van Gent en Audouins meeuw.

Belangrijkste soorten in de omgeving: Witkopeend, Flamingo, Marmereend (zeldzaam), Krooneend, Grauwe Kiekendief, Bruine Kiekendief, Havikarend, Slechtvalk, Knobbelmeerkoet, Purperkoet, steltlopers als Vorkstaartplevier en Bosruiter, Rode Patrijs, Hop, Cetti´s Zanger, Kleine Zwartkop, Blauwe Rotslijster, Rotszwaluw, Theklaleeuwerik, Kalanderleeuwerik, Roodkopklauwier, Cirlgors en Grauwe Gors.

Mogelijke Afrikaanse dwaalgasten: Rüppels Gier, Kaffergierzwaluw en Huisgierzwaluw.Dag 1
Aankomst in Malaga, waar u wordt opgehaald door uw Nederlandstalige privé-gids. U rijdt naar Tarifa naar uw hotel dat dicht bij het strand ligt, zodat u vanaf het terras en vanuit het restaurant ook over zee kunt kijken. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, is het mogelijk om deze dag al te beginnen met vogelen.

Dag 2 – 7*
U kijkt vanaf drie verschillende plekken in de heuvels van Tarifa naar de (roof)vogeltrek. Omdat u met een privé-gids reist, bent u niet afhankelijk van een vast programma en bepaalt u zelf hoe lang u hier wilt blijven; dat kan uiteraard de hele dag zijn, maar het is ook mogelijk dat u ’s middags als het hoogtepunt van de trek voorbij is in de omgeving wilt vogelen, op zoek naar soorten die u bij Tarifa niet kunt zien.

Dag 8*
U rijdt terug naar Malaga. Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is het zeker mogelijk om deze dag nog te vogelen en naar de trek te kijken.

* Deze reissuggestie heeft geen vaste lengte. Hoe meer dagen u boekt, des te meer gelegenheid is er om naast de vogeltrek vanaf Tarifa te kijken, ook in de omgeving te vogelen. U kunt deze reis boeken voor 5, 6, 7 of 8 dagen (4, 5, 6, 7 nachten).

Het is mogelijk om tijdens deze reis een bezoek aan Gibraltar (de rots en vele zeevogels) te brengen. Voor een bezoek aan de rots gaat u met een lokale (Engelssprekende) gids omhoog. Uw Nederlandstalige gids wacht beneden op u en met hem kunt u daarna naar Gibraltar Point om naar zeevogels te kijken.
Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om vanuit Tarifa of Algeciras met een boot over zee te varen, op zoek naar zeezoogdieren. De kans op het zien van deze dieren is het grootst als de zee rustig is. U heeft kans op zeven soorten zeezoogdieren; Tuimelaar, Gewone Dolfijn, Gestreepte Dolfijn, Potvis en Griend worden het meest gezien, maar ook Vinvis en Orka komen hier voor.

Aantal verwachte vogelsoorten: 100-120.

 • Dag 1: Aankomst Malaga
 • Dag 2 – 7: Vogeltrek bij Tarifa en vogelen in de omgeving
 • Dag 8: Terugreis naar Malaga
Einde van de reis.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

 • Zwarte Ooievaar
 • Aasgier
 • Dwergarend
 • Slangenarend
 • Visarend
 • Wespendief
 • Bijeneter
 • Vale Gierzwaluw
 • Flamingo
 • Purperkoet

ReisinformatieIndicatie reissom:
€ 1595,- p.p. bij 2 personen

€ 1275,- p.p. bij 4 personenBeste reistijd:
september – half oktober

Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Beste reistijd: september - half oktober
Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 4 + 9 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Beste reistijd: september - half oktober
Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 4 + 9 :

Sluit venster

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: