Fotoreis Roodhalsganzen

Fotografiereis Roodhalsganzen in Bulgarije

In januari en februari is bijna de gehele wereldpopulatie van Roodhalsganzen te vinden in de buurt van de zoetwatermeren van Durankulak en Shabla in het noordoosten van Bulgarije. Meestal verblijven er tussen de 10.000 en 30.000 exemplaren van deze soort in dit gebied dat vlakbij de grens met Roemenië ligt. Het vlakke landschap biedt dankzij het relatief milde klimaat, de nabijheid van de zee en de aangrenzende velden met wintertarwe en de twee zoetwatermeren de optimale omstandigheden voor deze bedreigde soort om de winter door te brengen.

Deze fotografiereis heeft als belangrijkste focus dan ook deze mooie en zeldzame soort. Daarnaast heeft u uiteraard ook de gelegenheid om andere soorten als Geoorde Fuut, Kolgans, Ringmus, Appelvink, Roek, Baardman, Bruine en Blauwe Kiekendief, Kalanderleeuwerik en Kuifleeuwerik te fotograferen.

Deze reis is geschikt voor één of twee personen; dit vergroot de kans dat u de beste foto’s kunt maken.

Roodhalsganzen zijn schuwe vogels die zonder twijfel moeilijk te benaderen en fotograferen zijn. Door de zorgvuldige voorbereiding en de ervaring van uw gids zult u met een beetje geluk foto’s van de ganzen kunnen maken op een afstand die dichtbij genoeg is voor uitstekende kwaliteitsfoto’s. U zult zeker in staat zijn om mooie composities te maken van groepen fouragerende of vliegende ganzen.Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Sofia of Boekarest waar u wordt opgehaald door uw Engelstalige privé-gids. Transfer naar het dorp Durankulak dat uw basis is voor de komende dagen. U verblijft in een klein hotel in de directe nabijheid van de plekken waar u de komende dagen zult gaan fotograferen.

Dag 2
Vandaag maakt u kennis met de omgeving, de schuilhutten en het gedrag van de vogels.

Dag 3 – 9
U heeft 7 dagen de tijd de ganzen vanuit de schuilhutten te fotograferen. Het is belangrijk dat u in de hutten bent vóórdat de zon opkomt, rond 6 uur ’s ochtends. De tijd die u in de hut blijft is afhankelijk van verschillende factoren en varieert meestal tussen de 2 en de 6 uur. De belangrijkste factoren zijn de aanwezigheid en het gedrag van de ganzen en de weersomstandigheden.

De middagen kunt u gebruiken om door de omgeving te rijden op zoek naar de ganzen (of andere soorten) die vanuit de auto gefotografeerd kunnen worden. Na afloop van het jachtseizoen (31 januari) zijn de ganzen minder schuw en kunt u ze relatief dichtbij zien fourageren en rusten. Het hele gebied is niet alleen geschikt om te fotograferen, maar leent zich ook uitstekend om op uw gemak te vogelen. De prachtige zonsondergangen bieden bovendien de mogelijkheid voor schitterende composities met vliegende ganzen op weg naar hun slaapplek.

Dag 10
Transfer naar het vliegveld van Varna voor uw terugvlucht.

Extra informatie:
U heeft voor deze reis een goede winteruitrustig nodig. Warme kleding, muts en handschoenen en goede, warme winterlaarzen zijn essentieel.

De Roodhalsganzen zijn bijzonder alert en waakzaam en niet eenvoudig te fotograferen. De gids is in staat om vrijwel altijd te “voorspellen” waar de ganzen gaan fourageren. Het kan echter de hele dag duren voordat de ganzen in de buurt van de schuilhut komen en het is dan ook van belang dat u in staat bent om, als dat nodig is, de hele dag in de schuilhut te blijven.

 • Dag 1: Aankomst in Sofia. Transfer naar Durankulak
 • Dag 2 – 9: Fotograferen van Roodhalsganzen vanuit verschillende schuilhutten
 • Dag 10: Transfer naar de luchthaven
Einde van de reis.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

 • Roodhalsgans
 • Dwerggans
 • Kolgans

ReisinformatieIndicatie reissom:
€ 1625,- p.p. bij 2 personen

1 persoon: op aanvraagBeste reistijd:
januari – maart

Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Beste reistijd: januari - maart
Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 1 + 7 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Beste reistijd: januari - maart
Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 1 + 7 :

Sluit venster

Inclusief

 • 9 overnachtingen 
 • volpension 
 • privé-gids 
 • vervoer ter plaatse 
 • alle toegangsgelden 
 • toegang tot de schuilhutten

Exclusief

 • vliegticket
 • verzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: