Vogels, tijgers en Taj Mahal – Incredible India – 2021

Vogels en Tijgers in India

India is een gigantisch  land met een ongelooflijke rijkdom aan flora, fauna en cultureel erfgoed. Deze reis brengt ons naar de beste vogelgebieden van Noord-India zoals het vogelreservaat Sultanpur, Keoladeo National Park en National Chambal Sanctuary en de uitlopers van de Himalaya.

Natuurlijk kijken we niet alleen naar vogels in dit bijzondere land, er zijn nog twee onderdelen die niet mogen ontbreken bij een bezoek aan India. We bezoeken de beste Nationale Park voor het zien van Tijgers in het wild: Ranthambhore en Corbett National Park. Behalve Tijgers vinden we hier ook zoogdieren als Aziatische Olifant, Luipaard en Lippenbeer en honderden soorten vogels. Ook een bezoek aan de iconische Taj Mahal ontbreekt niet; een privé-gids zal ons uitvoerig alle achtergronden en wetenswaardigheden van dit unieke Werelderfgoed vertellen.

Door de grote variëteit aan habitats gaan we er van uit dat we meer dan 350 soorten vogels zullen zien tijdens onze reis met daarnaast ook nog eens 20 soorten zoogdieren. Onze hotels zijn zeer comfortabel en allemaal gelegen vlakbij de beste plekken om te vogelen of naar Tijgers te zoeken. Voeg daarbij de werkelijk fantastische Indiase keuken en het is duidelijk dat dit letterlijk en figuurlijk een reis is om niet te versmaden!Dag 1 – dinsdag 16 november 2021
We vertrekken vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Delhi in India.

Dag 2
Na aankomst in Delhi worden we opgewacht door een vertegenwoordiger van onze agent die ons in een klein kwartier naar ons hotel brengt vlakbij de luchthaven. We laten onze bagage achter en gaan op pad voor een eerste introductie met de overweldigende vogelwereld van India: we bezoeken Sultanpur Bird Sanctuary. Dit gebied op nog geen 50 kilometer van Delhi is een paradijs voor vogels. Soorten waar we hier vooral naar uitkijken zijn Indian Peafowl, Indian Courser, Red Collared Dove, White-throated Kingfisher, Sind Sparrow, Black-breasted Weaver en Bengal Bush Lark. We dineren en overnachten in Delhi.

Dag 3
Na het ontbijt krijgen we een transfer naar het treinstation van Delhi waar we aan boord gaan voor onze treinrit naar Ranthambhore, een avontuur op zichzelf.
Na aankomst in Ranthambhore in de vroege middag worden we opgewacht  en naar ons heerlijke hotel gebracht dat op slechts 500 meter van het Nationale Park ligt.
’s Middags gaan we al direct op safari in het Nationale Park: op zoek naar Tijgers. Uiteraard kijken we naast Tijgers ook naar de vogels en andere zoogdieren die we hier kunnen zien als Luipaard en Lippenbeer.

Twee overnachtingen in Ranthambore.

Dag 4
Vandaag staan er maar liefst twee safari’s op het programma, één in de ochtend en één in de middag. Ranthambhore National Park kent een enorme verscheidenheid aan dieren. We hopen veel moois te zien, maar ongeacht onze waarnemingen heeft een safari altijd iets magisch; de kans om één te zijn met de natuur, omgeven door een prachtig landschap, midden tussen de dieren is moeilijk te verslaan. Op een safari kan letterlijk elke soort die in het park voorkomt voor onze neus verschijnen, de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen in dit bijzondere Nationale Park. In het park ligt Ranthambhore Fort, waarnaar het park is vernoemd. De Ganesh-tempel en de Jogi Mahal, de locatie van de op één na grootste Banyan-boom van het land, een prachtig uitzicht op de Padam (een vijver met bloeiende lelies), het fort dat rechtstreeks uit Jungle Book lijkt te komen, kortom teveel om op te noemen. Vogels waar we hier naar uitkijken zijn onder meer Rufous Treepie, Crested Bunting, White-browed Fantail, Spotted Owlet en Indian Scops Owl. Bij de zoogdieren richting we onze focus vooral op Tijger, maar zoeken we ook naar Luipaard, Jungle Cat en Lippenbeer.

In ons hotel kunnen we met een verfrissende duik in het zwembad de dag en al het moois dat we hebben gezien laten bezinken.

Dag 5
We vervolgen onze reis en gaan na het ontbijt op pad naar Bharatpur waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Onderweg stoppen we verschillende keren om te vogelen en we zullen in de loop van de middag aankomen in Bharatpur waar we na een late lunch de omgeving alvast gaan verkennen. Ons hotel ligt vlakbij Keoladeo National Park. Soorten die we hier al kunnen zien zijn Grey Francolin, Sirkeer Malkoha, Painted Sandgrouse, Indian Courser, Yellow-wattled Lapwing, Southern Grey Shrike, Isabeltapuit, Woestijntapuit, Variable Wheatear, Ashy-crowned Sparrow-Lark, Kortteenleeuwerik, Blauwe Rotslijster en Pauw.

Dag 6
Keoladeo National Park werd in 1985 uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is één van de beste wetlandreservaten in Azië. Hoewel oorspronkelijk aangelegd door de Maharaja van Bharatpur voor de jacht, werd natuurbehoud een gelukkig bijproduct. Vooral tussen oktober en februari, als de moerassen gevuld zijn met water, komen hier tienduizenden watervogels, reigers, ooievaars, kraanvogels en steltlopers. Het zien van deze vele vogels als ze overvliegen is onbeschrijflijk. We verkennen dit geweldige park bovendien op een unieke manier, naast wandelend zullen we ons ook met privé-fietsriksjas verplaatsen.
De compactheid van het gebied maakt het mogelijk om zeer veel soorten te zien tijdens ons verblijf. Belangrijke soorten waar we vandaag naar op zoek gaan zijn onder meer de Sarus Crane, Dusky Eagle-Owl, Knob-billed Duck, Lesser Whistling Duck, Cotton Pygmy Goose, Great White Pelican en Bar-headed Goose. Het zien van 100 soorten per dag is hier zeker mogelijk.

Dag 7
Na het ontbijt rijden we naar Chambal, waar we aan boord gaan van een rivierboot om te zoeken naar de zeldzame Indische Schaarbek, een soort die een erg lange ondersnavel heeft, waarmee ze door het water vliegen, net zolang tot ze beet hebben om de snavel dan razendsnel dicht te klappen. Andere soorten die we hier kunnen verwachten zijn onder andere Black-bellied Tern, River Tern, Casarca, Reuzenzwartkopmeeuw, Kraanvogel, Jufferkraanvogel, Saruskraanvogel en groepen watervogels. Behalve vogels zitten hier Gangesdolfijn en twee soorten krokodillen: de moeraskrokodil en de Gharial, die met zijn bizar dunne bek meestal de show steelt.

Na onze boottocht keren we terug naar ons hotel in Bharatpur waar we in de middag in de omgeving gaan vogelen.

Dag 8
Een reis naar India is niet compleet zonder een bezoek aan het meest iconische door mensenhanden gemaakte bouwwerk ter wereld: de Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd door Shah Jahan als het symbool voor zijn eeuwige liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. De aanblik van de witmarmeren structuur is werkelijk adembenemend. We brengen deze middag een bezoek aan de Taj Mahal met een lokale privé-gids en uiteraard vergeten we de vogels niet tijdens ons bezoek. In de middag rijden we naar Delhi, waar ons hotel voor de nacht is.

Dag 9
Een flinke rit door het spannende Indische landschap. Hoe verder we Delhi achter ons laten, hoe minder verkeer we zullen zien. We reizen vandaag naar een volgende plek voor Tijgers: Corbett National park. Het park is vernoemd naar Jim Corbett, een legendarische jager die natuurbeschermer is geworden, vooral bekend vanwege de jacht op mensetende Tijgers en Luipaarden begin twintigste eeuw. Corbett National Park biedt een geweldige kans om dieren in het wild te zien, maar zoals u zult zien is bijna alles hier gericht op het zien van Tijgers in hun natuurlijke habitat. Maar behalve Tijgers is hier veel meer te zien:Indische Olifant, Indisch Gordeldier, Sambar, Axishert, Nilgai, Chital, Muntjak, Wild Zwijn, Jungle Cat, vliegende honden, Gharial, King Cobra, en niet te vergeten: bijna 600 soorten vogels.

Na aankomst in onze nieuwe accommodatie gebruiken we een late lunch en gaan we in de middag vogelen bij de Kosi rivier. Soorten waar we vandaag naar op zoek gaan zijn Ibissnavel, Rotskruiper, Grote Neushoornvogel, Witbandzeearend, Collared Falconet, Jungle Owlet, Red-breasted Parakeet, Stork-billed Kingfisher, Crested Kingfisher en lokale Roodkeelnachtegaal.

Dag 10
Vandaag trekken we dieper het park in en verblijven in een eenvoudige lodge in het park*. De voorzieningen zijn hier minder, maar de ervaring maakt alles goed. We gaan vogelen in het lager gelegen junglepad langs de Ramganga-rivier dat zeer de moeite waard is voor voor watervogels zoals River Lapwing, steltlopers en verschillende soorten watervogels. Terwijl we ontspannen in de lodge of de graslanden verkennen kunnen we soorten als Long-tailed Nightjar, Jungle Owlet, Spot-bellied Eagle Owl, Black Francolin, Purple Sunbird, Crimson Sunbird, Golden-fronted Leafbird, Orange-bellied Leafbird, Black-shouldered Kite, Changeable Hawk-eagle en Chestnut-tailed Starling zien.

*Dit is alleen mogelijk indien er nog permits voor dit gedeelte van het park beschikbaar zijn. Deze permits zijn erg gewild en vaak erg lang vantevoren uitverkocht. Mochten de permits niet meer te verkrijgen zijn, dan blijven we een extra nacht in ons gewone hotel en bezoeken we een ander deel van het Nationale Park, ook nu weer op zoek naar Tijgers.

Dag 11
Ook vanochtend gaan we weer op safari in het park. Je kunt tenslotte nooit genoeg Tijgers zien… Hierna gaan we terug voor ons ontbijt en de rest van de ochtend gebruiken we om vanuit een uitkijktoren een waterplek in de gaten te houden. Niet alleen voor vogels, ook zoogdieren (waaronder Indische Olifant) komen hier graag drinken.
We gaan hierna weer terug naar ons comfortabele hotel waar we dineren en slapen vannacht. Aan het einde van de middag heeft u de keuze om nog een keer te vogelen bij de Kosi rivier of gewoon een relaxte middag in de tuinen van het hotel door te brengen.

Dag 12
In de ochtend maken we een wandeling bij Kumeria om te vogelen. We kijken uit naar soorten als Black Bulbul, Brown Fish Owl, Little Forktail, Spotted Forktail, Yellow-bellied Fantail, White-browed Fantail, White crested Laughingthrush, Black-winged Cuckooshrike, Groene Reiger, Rotskruiper, Red-breasted Parakeet, Long-tailed Minivet, Zwarte Waterspreeuw (een andere soort dan onze Zwartbuikwaterspreeuw) en Ashy-crowned Sparrow Lark. Na onze wandeling keren we terug voor een welverdiend ontbijt, waarna we de Corbett Falls bezoeken. Onderweg stoppen we bij Dabka op zoek naar Ashy Crowned Sparrow-Lark. Na ons bezoek en het vogelen bij Corbett Falls reizen we door naar Pangot waar we inchecken in een heerlijke vogellodge voor de komende drie nachten. 

Deze middag doen we het rustig aan en vogelen we rond de lodge waar overigens meer dan genoeg te zien is. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar we gaan op zoek naar spechten als Greater Yellownape, Scaly-breasted Woodpecker en de kleine Speckled Piculet. In de bomen hier hebben we kans op grote groepen gemengde vogels, de zogenoemde feeding flocks, met soorten als Slaty-headed Parakeet, Spotted Turtel Dove, Oriental Turtle Dove, Grey Bush Chat, Russet Sparrow. Large-billed Crow, Grey Treepie, Black-headed Jay, Maroon Oriole, Large Cuckooshrike, Black-throated Tit, Yellow-browed Tit, Himalayan Black-lored Tit, Green-backed Tit, White-tailed Nuthatch en Bar-tailed Treecreeper.

Dag 13 – 14
Als je Pangot binnenloopt, is het alsof je een afgelegen dorp in de Himalaya binnenstapt. In dit paradijs voor vogelaars zijn meer dan 250 soorten vogels in en rond onze vogellodge geteld. Onze lodge is de eerste en belangrijkste vogellodge van India en is de sleutel tot het succes van vogelen in deze regio. Deze dagen gaan we volledig besteden aan vogelen en we bezoeken plekken als Cheena Peak, Kilbury and Timla Pani. Onze ritten gaan door het beboste gebied van Cheena Peak Range via Snow View Point en Kilbury, de belangrijkste gebieden voor perfect vogelen. De bossen van Pangot en de omliggende gebieden worden gedomineerd door dikke eiken, dennen en rododendrons. We kunnen een variëteit aan Himalaya-soorten tegenkomen zoals Lammergier, Himalayan Vulture, Blue-winged Minla, Spotted Forktail, Slaty-backed Forktail, Rufous-bellied Woodpecker, Rufous-bellied Niltava, Kalij Pheasant en verschillende soorten lijsters. De talrijke beekjes die door het gebied lopen, sommig permanent, andere seizoensgebonden, maken het geheel nog mooier en aantrekkelijker. De beekjes herbergen een verbazingwekkende verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder Luipaard, Himalayan Palm Civet, Ghoral, Barking Deer en Sambar. Dit is waarschijnlijk ook de beste plek ter wereld om Yellow-throated Marten te zien, een grote neef van onze Boommarter. De biologische diversiteit in dit district is enorm: we vinden er tropische, subtropische, gematigde, subalpiene en alpiene zones, met alle soorten die erbij horen….

Dag 15
Nog één laatste vroege ochtend brengen we vogelend door in Pangot waarna we uitchecken en in circa 2 uur naar Sat Tal rijden. Onderweg stoppen we verschillende keren op mooie vogelplekken. Na aankomst in Sat Tal gaan we direct naar een gebied in de buurt om te vogelen.

Eén overnachting in Sat Tal.

Dag 16
Met onze gids gaan we nog een halve dag vogelen in Sat Tal. Het habitat in Sat Tal biedt ons kans op soorten als White-crested Laughingthrush, Rufous-gorgeted Flycatcher, Red-billed Leothrix, Siberian Rubythroat en Rock Bunting. Dit bewust onontgonnen gebied is één van de meest aangename plekken om te vogelen en straalt een enorme rust uit. We kijken onder meer uit naar Rufous-chinned Laughingthrush, Rufous-breasted Accentor, Greater Yellownape, Speckled Piculet en Golden Bush Robin.
Na de lunch is het dan toch echt tijd om de terugweg naar Delhi aan te vangen.
We komen in de avond aan in Delhi waar we in ons hotel inchecken.

Dag 17
We krijgen een transfer naar de luchthaven van Delhi voor onze vlucht terug naar Amsterdam waar we in de loop van de dag zullen aankomen.

Einde van de reis.

 

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: aankomst in Dehli – bezoek Sultanpur
Dag 3: Delhi – Ranthambhore National Park
Dag 4: Ranthambhore National Park
Dag 5: Bharatpur
Dag 6: Keoladeo National Park
Dag 7: Chambal (Dhaulpur) – Bharatpur
Dag 8: Bharatpur – Agra; bezoek Taj Mahal – Delhi
Dag 9 Delhi- Corbett National Park
Dag 10: Corbett National Park
Dag 11: Corbett National Park – Kosi river
Dag 12 Kumeria – Pangot
Dag 13: Pangot
Dag 14: Pangot
Dag 15: Pangot – Sat Tal
Dag 16: Sat Tal – Delhi
Dag 17: Vertrek uit Delhi en aankomst in Amsterdam

Einde van de reis. 

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Ashy-crowned Sparrow-Lark
 • Bar-headed Goose
 • Bengal Bush Lark
 • Black-breasted Weaver
 • Black-throated Bushtit
 • Black-throated Sunbird
 • Cheer Pheasant
 • Collared Falconet
 • Cotton Pygmy Goose
 • Crested Bunting
 • Crested Kingfisher
 • Dusky Eagle-Owl
 • Golden Bush Robin
 • Great Grey Shrik
 • Great White Pelican
 • Greater Yellownape
 • Green-backed Tit
 • Grey Francolin
 • Grey-hooded Warbler
 • Hill Partridge
 • Himalayan Rubythroat
 • Ibisbill
 • Great Hornbill
 • Indian Courser
 • Indian Peafowl
 • Indian Scops Owl
 • Jungle Owlet
 • Kalij Pheasant
 • Knob-billed Duck
 • Koklass Pheasant
 • Lesser Whistling Duck
 • Long-tailed Shrike
 • Mountain Hawk-Eagle
 • Pallas’s Fish Eagle
 • Pied Myna
 • Purple-rumped Sunbird
 • Red Collared Dove
 • Red-billed Blue Magpie
 • Red-billed Leothrix
 • Red-breasted Parakeet
 • River Lapwing
 • Rock Bunting
 • Rufous Treepie
 • Rufous-bellied Niltava
 • Rufous-breasted Accentor
 • Rufous-chinned Laughingthrush
 • Rufous-gorgeted Flycatcher
 • Rufous-throated Partridge
 • Sarus Crane
 • Siberian Rubythroat
 • Sind Sparrow
 • Slaty-headed Parakeet
 • Small Niltava
 • Speckled Piculet
 • Spotted Owlet
 • Stork-billed Kingfisher
 • Striated Heron
 • Striated Laughingthrush
 • Wedge-tailed Green Pigeon
 • White-browed Fantail
 • White-crested Laughingthrush
 • White-throated Kingfisher
 • Yellow-wattled Lapwing

ZOOGDIEREN:

 • Barking Deer
 • Ghoral
 • Gray Mongoose
 • Himalayan Palm Civet
 • Himalayan Langur
 • Jungle Cat
 • Lippenbeer
 • Luipaard
 • Nilgai
 • Vos
 • Rhesus Macaque
 • Sambar
 • Small Indian Mongoose
 • Tijger
 • Yellow-throated Marten

Reisinformatie

Uw reisbegeleider:
Pieter van der Luit

Reissom:
Euro 3595,- per persoon

Eenpersoonstoeslag Euro 595,-

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximum aantal deelnemers: 14


Vertrek datum:
16 november 2021 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 10 + 5 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 10 + 5 :

Sluit venster

Inclusief

 • Alle overnachtingen 
 • Alle maaltijden
 • 2 flessen water per persoon per dag
 • Internationale vlucht en luchthavenbelasting 
 • Vervoer ter plaatse in busje met airco
 • Treinrit van Delhi naar Ranthambhore met airco
 • Entreegelden Sultanpur National Park, Bharatpur, Ranthambhore National Park, Corbett National Park, Nainital / Pangot
 • Entree Taj Mahal met guided tour
 • Vogelcruise op de Chambal rivier in National Chambal Sanctuary
 • Junglesafari in Ranthambhore National Park
 • Junglesafari Corbett National Park
 • Vogelen met fietsrickshaw in Bharatpur
 • Nederlandse reisbegeleider 
 • Engelstalige lokale gids 

Exclusief

 • (Reis)verzekering 
 • Visum voor India
 • Andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO
 • Boekingskosten

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: