Groepsreis Antarctica 2018

Naar Antarctica met eigen reisbegeleiding!

Pinguïns, albatrossen, walvissen, dolfijnen en onbeschrijflijk mooie landschappen.

Deze bijzondere natuur-cruise vertrekt vanuit Ushuaia in het zuiden van Argentinië. Hiervandaan vaart u naar Antarctica, waar we tijdens deze 11-daagse reis ook regelmatig aan land zullen gaan!
Onderweg zoeken we onder leiding van de deskundige gids van Inezia Tours, naar al het moois dat we tegenkomen: vijf soorten albatrossen, waaronder ook de enorm grote Reuzenalbatros met een spanwijdte van meer dan 3 meter, stormvogeltjes, pijlstormvogels en zoogdieren als Pelsrobben, Orka’s, Gewone Vinvissen, Blauwe Vinvissen en Bultruggen; we kunnen ze allemaal tegenkomen.

Eenmaal aangekomen bij Antarctica genieten we van de fantastische landschappen en het gevoel in het laatste echt wilde gebied van de aarde te staan. Vanaf ons schip, de Plancius, gaan we aan land op het Witte Continent. Hier zijn het vooral de pinguïns (we kunnen tot 7 soorten zien op deze reis!), de Zuidpoolkippen, Zuidpooljagers, Zeeolifanten, Weddell Zeehonden, Krabbeneters en soms ook Zeeluipaarden waar we geen genoeg van kunnen krijgen.
We moeten minimaal 5 meter afstand van de dieren houden, maar de pinguïns houden zich zelf vaak niet aan deze regel en komen onze laarzen inspecteren en lopen regelmatig over onze voeten heen, op weg naar hun volgende stop.

Afhankelijk van onze exacte route bij Antarctica kunnen we ook een onderzoeksstation van wetenschappers bezoeken. De bewoners werken vaak 1 jaar op Antarctica voor ze afgelost worden en zijn altijd erg blij om bezoek te krijgen in hun afgelegen basis. Voor ons is dit een mooie manier om meer te weten te komen over het dagelijkse leven op Antarctica.

De natuur is hier nog de baas, mensen stellen weinig voor. Juist dát gevoel is voor veel mensen het mooiste aspect van een reis naar Antarctica, aangevuld met de vele mooie waarnemingen die we tijdens de reis zullen doen.

Inezia Tours heeft al verschillende groepsreizen naar Spitsbergen georganiseerd soms in samenwerking met verschillende natuurorganisaties. In 2017 organiseerde Inezia Tours ook een groepsreis naar Antarctica, toen voor Vogelbescherming Nederland. Van deze reis is een dagelijks reisverslag in de vorm van een blog bijgehouden zodat u een goed beeld van de reis kunt krijgen. Dit blog kunt u teruglezen op onze website via de volgende link: reisverslag groepsreis Antarctica 2017

Boek deze reis en beleef een unieke natuurervaring samen met andere vogel- en natuurliefhebbers!

U kunt ook deelnemen aan het voor- en naprogramma dat bij deze reis hoort. Kijk hier voor meer informatie.

 

 Woensdag 7 februari 2018 – Ushuaia
Ushuaia geldt als vertrekpunt voor de meeste Antarctica-expedities (“Poort naar Antarctica”), alsmede voor reizen naar het nabij gelegen Nationaal Park Vuurland. De zuidelijke ligging komt ook terug in de slogan en de bijnaam die je overal terugvindt: “Fin del mundo”, oftewel “einde van de wereld”. Deze voormalige gevangenisstad voor zware criminelen is gelegen aan het prachtige Beaglekanaal en na ons vertrek in de loop van de middag kunt u de rest van de dag vanaf één van de dekken genieten van de wonderschone panorama’s die langzaam aan u voorbij trekken.

Donderdag 8 februari – vrijdag 9 februari – op zee
Tijdens deze twee dagen passeren we de Drake Passage, de befaamde verbinding tussen de Atlantische en Grote Oceaan, en de zogenaamde Antarctische convergentiezone. Dit is de plek waar de relatief warme noordelijke wateren botsen met de koude, Antarctische stromingen. In deze opwellingszone is het een luilekkerland voor diverse soorten zeevogels en zeezoogdieren die hier dan ook volop aanwezig zullen zijn. We kunnen ons hier dan ook voor het eerst vergapen aan serieuze aantallen vogels van onder andere soorten als Reuzenalbatros, Grijskopalbatros, Wenkbrauwalbatros, Koningsalbatros, Roetkopalbatros, Kaapse Duiven, Blauwe Stormvogels, Noordelijke én Zuidelijke Reuzenstormvogels, verschillende soorten walvisvogels, Zwartbuikstormvogeltje, Wilson’s Stormvogeltje, Witkinstormvogel en Zuidelijke Stormvogel. Ook maken we hier kans op het zien van verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Wanneer we de South Shetland Islands naderen zullen de eerste imposante ijsbergen aan de horizon verschijnen.

Zaterdag 10 februari – woensdag 14 – Antarctica
We varen rechtstreeks naar “Hoog Antarctica”, en passeren daarbij de Melchioreilanden, een groep lage en vooral met ijs bedekte eilanden, en het Schollaertkanaal, een doorgang tussen Brabant en Anvers Island. De namen verraden al dat dit gedeelte van Antarctica is ontdekt en in kaart is gebracht door een Belgische expeditie. Het ging in dit geval om de beroemde Belgica-expeditie, die tussen 1897 en 1899 plaatsvond onder leiding van de ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache. Ingenesteld tussen de bergen van de Antarctisch Schiereiland en Danco Island, eveneens ontdekt door de eerder genoemde Belgen en genoemd naar een aan boord van de expeditie overleden geofysicus Emile Danco, ligt Cuverville Island, waar een grote kolonie van ongeveer 6500 Ezelspinguïns te vinden is en waar ook Subantarctische Grote Jagers broeden. Mochten we ook op Danco Island kunnen landen, dan wachten ons daar grote aantallen Kinbandpinguïns en mogelijk Weddell Zeehonden en Krabbeneters.

Neko Harbour is een inham op het Antarctisch Schiereiland waar we wederom voet op het continent Antarctica zullen zetten. Het gletsjerlandschap rondom deze naar een Noors walvisvaardersschip genoemde baai is bijzonder indrukwekkend, en met behulp van onze zodiacs kunnen we daar optimaal van genieten. Paradise Bay maakt z’n naam meer dan waar vanwege de wirwar aan ijsbergen en diep uitgesneden fjorden. Ook hier bieden de zodiacs ons de mogelijkheid om het landschap nog intenser te beleven. We bewegen ons tussen de imponerende ijsbergen en in de diepe fjorden, en hebben daarbij een goede kans om Bultruggen en Dwergvinvissen te zien. Nadat we het Neumayer Channel door zijn gevaren, hopen we toestemming te krijgen om het Britse onderzoeksstation en postkantoor van Port Lockroy op Goudier Island te bezoeken. Vlakbij Port Lockroy kunnen we een landing maken op Jougla Point, waar Ezelspinguïns, Zuidpoolkippen en Blauwoogaalscholvers de dienst uitmaken.

We varen vervolgens door het spectaculaire en fotogenieke Lemaire Channel, dat niet voor niets de Engelse bijnaam Kodak Gap heeft gekregen, en varen naar Pleneau en Petermann Island, waar we Adéliepinguïns en Blauwoogaalscholvers zullen aantreffen. Rondom de twee eilanden loont het ook de ogen open te houden voor soorten als Bultrug, Dwergvinvis en Gewone Vinvis. Op onze weg terug richting het noorden varen we door de Gerlache Strait richting Wilhelmina Bay. Als het mee zit kunnen we hier nog een zodiaccruise maken naar het wrak van het schip “Guvernøren”, een oud walvisvaardersschip dat hier in 1915 in vlammen op ging. Hierna zetten we weer koers richting de Melchior Islands, en bevinden we ons nog steeds in een duizelingwekkend poollandschap met vele ijsbergen met haar tot de verbeelding sprekende inwoners: Zeeluipaarden, Krabbeneters en verschillende soorten walvissen zullen ons regelmatig naar onze verrekijkers en camera’s doen grijpen.

Donderdag 15 februari – vrijdag 16 februari – Drake Passage
De terugweg wordt nu toch echt ingezet, maar ons avontuur zal tot het einde toe interessant blijven. Vooral op en rond de Drake Passage zal het weer wemelen van de zeevogels, en zowel de variatie als de aantallen zullen indrukwekkend zijn. Ook verschillende soorten walvissen en dolfijnen kunnen we hier tegenkomen, waaronder enkele spitssnuitdolfijnen die zich altijd maar kort laten zien voor ze weer onder water verdwijnen….

Zaterdag 17 februari –  Ushuaia
In de ochtend zullen we weer voet op vaste wal zetten in de plaats waar de reis ook is begonnen: Ushuaia.

 

LET OP:
U kunt ook deelnemen aan het voor- en naprogramma dat bij deze reis hoort. Kijk hier voor meer informatie.
Vraagt u ons gerust om meer informatie.

N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.


Boek de ledenreis naar Antarctica met Vogelbescherming

 • Dag 1: Vertrek uit Ushuaia in Argentinië
 • Dag 2: Drake Passage
 • Dag 3: Drake Passage
 • Dag 4: Antarctica
 • Dag 5: Antarctica
 • Dag 6: Antarctica
 • Dag 7: Antarctica
 • Dag 8: Antarctica
 • Dag 9: Drake Passage
 • Dag 10: Drake Passage
 • Dag 11: Aankomst in Ushuaia

Zie ook de mogelijkheden voor het voor- en naprogramma.

Einde van de reis.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Reuzenalbatros
 • Koningsalbatros
 • Wenkbrauwalbatros
 • Grijskopalbatros
 • Roetkopalbatros
 • Magelhaenpinguïn
 • Ezelspinguïn
 • Adéliepinguïn
 • Stormbandpinguïn
 • Koningspinguïn (op zee)
 • Zuidpoolkip
 • Blauwe Stormvogel
 • Dunbekwalvisvogel
 • Antarctische Walvisvogel
 • Zwartbuikstormvogeltje
 • Wilson’s Stormvogeltje
 • Witkinstormvogel
 • Sneeuwstormvogel
 • Atlantische Stormvogel
 • Zuidelijke Stormvogel
 • Noordelijke Reuzenstormvogel
 • Zuidelijke Reuzenstormvogel
 • Blauwoogaalscholver

ZOOGDIEREN:

 • Bultrug
 • Gewone Vinvis
 • Antarctische Dwergvinvis
 • Blauwe Vinvis
 • Orka
 • Zuidelijke Butskop
 • Weddell Zeehond
 • Krabbeneter
 • Zeeolifant
 • Zeeluipaard

Kaart

 

REIS EN ROUTE:
De cruise begint en eindigt in Ushuaia in het zuiden van Argentinië. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid van en naar Ushuaia te reizen, maar bij voldoende deelnemers (minimaal 8) organiseert Inezia Tours ook een voor- en naprogramma waarbij vanaf Amsterdam eigen reisbegeleiding meereist en waar o.a. overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia inbegrepen zijn.
Als u ervoor kiest om op eigen gelegenheid naar Ushuaia te reizen kunt u zelf uw vliegticket boeken, maar wij verzorgen dat ook graag voor u als u daar de voorkeur aan geeft.

Meer informatie over het voor- en naprogramma vindt u hier.

VERZEKERING:
Voor alle expeditiecruises is een reisverzekering verplicht. Deze verzekering dient in ieder geval repatriëring tegen kostprijs te dekken. Andere dekkingen zijn in verschillende variëteiten mogelijk, dit is naar keuze van de reiziger.
Een annuleringsverzekering is niet verplicht voor deze reis.

U kunt de reisverzekering bij elke gewenste maatschappij afsluiten. Desgewenst kunt u de reisverzekering via Inezia Tours afsluiten. Ook een eventuele annuleringsverzekering  kan Inezia Tours voor u afsluiten.

VOORBEHOUD EXPEDITIECRUISES:
Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.


KINDEREN:
Kinderen zijn (onder voorbehoud) welkom om samen met hun ouders of grootouders deel te nemen aan deze reis.
Vraag ons gerust om meer informatie.

REISBEGELEIDING:
Bij minimaal 8 deelnemers is er een Nederlandstalige reisbegeleider van Inezia Tours die meereist vanaf Amsterdam.

 

 

 

Boek de ledenreis naar Antarctica met Vogelbescherming

De reis wordt uitgevoerd met één van de modernste expeditie-cruiseschepen van dit moment: de Plancius.

In dit tabblad zijn verschillende foto’s en het dekplan van de Plancius terug te vinden, alsmede de prijzen van de verschillende hutten.

Prijzen voor deze reis in 2018 (zie ook het tabje Praktische informatie):

 • Prijs in een vierpersoonshut: € 6150,-
 • Prijs in een driepersoonshut: € 6950,-
 • Prijs in een tweepersoonshut  met patrijspoort: € 7600,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 7900,-
 • Prijs in een tweepersoons deluxe hut: € 8500,-
 • Prijs in een superior hut: € 9100,-
Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden. U kunt dan worden ingedeeld met een andere alleenreizende passagier. U deelt de hut altijd met iemand van hetzelfde geslacht.
Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.
Genoemde prijzen zijn per persoon en cruise only.
 

Bijkomende kosten:

Vliegticket Amsterdam – Ushuaia v.v.: hangt af van het moment van boeken, richtprijs is vanaf € 800 – € 1100 per persoon.

Indien van toepassing: hotelkosten in Buenos Aires (indien u langer wilt blijven):
vanaf € 75,- per kamer.

Indien van toepassing: hotelkosten in Ushuaia (indien u langer wilt blijven):
vanaf € 100,- per kamer.

Vanaf 8 deelnemers verzorgt Inezia Tours ook een voor- en naprogramma bij deze reis. Hier zijn Nederlandse reisbegeleiding vanaf Amsterdam (inclusief vogelen in Buenos Aires en Ushuaia), transfers en citytour in Buenos Aires en hotelovernachtingen in Buenos Aires en Ushuaia inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie.

Het dekplan van de Plancius:

Deckplan Plancius 750px

Foto’s van het schip, de gemeenschappelijke ruimtes en de verschillende hutten:

(blijf met de muis op de afbeelding staan om de beschrijving te zien)

cRolfStange2010HR9-PlanciusinAntarctica-

cHeinerKubnyObservatioloungePlanciusObservationlounge1

 Restaurant-c-M.-Salmang

Superior-hut-c-H.-Kubny

Twin-Deluxe-c-M.-Salmang

Tweepersoonshut-met-raam-c-H.-Kubny

Tweepersoonshut-met-patrijspoort-c-M.-Samlang

Vierpersoonshut-c-H.-Kubny

Toilet-en-douche-in-de-hut-c-H.-Kubny

 

Boek de ledenreis naar Antarctica met Vogelbescherming

Voor deze reis zijn verschillende determinatiegidsen en naslagwerken beschikbaar.
Hieronder vindt u een selectie van de meest relevante literatuur voor een zeer scherpe prijs.
Als u de literatuur via onderstaande link bestelt, betaalt u in Nederland en België GEEN VERZENDKOSTEN!

Antarctic Wildlife

A complete guide to Antarctic Wildlife

picture whales and dolphins

A field guide to marine mammals


Birds of ChileBirds of  Chili

 

Birds of Southern South America Birds of Southern South America

 

ReisinformatieReissom:
€ 6150,- per persoon in een vierpersoonshut

€ 6950,- per persoon in een driepersoonshut

€ 7600,- per persoon in een tweepersoonshut met patrijspoort

€ 7900,- per persoon in een tweepersoonshut met raam

€ 9100,- per persoon in een superior hut


Vertrek datum:
07 februari 2018 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 8 + 1 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 8 + 1 :

Sluit venster

Inclusief

 • Verblijf aan boord van expeditiecruiseschip Plancius
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Alle maaltijden aan boord
 • Koffie, thee en water aan boord
 • Alle zodiaccruises
 • Alle excursies
 • Alle lezingen
 • Alle havengelden
 • Voorlichtingsmiddag over de reis

Exclusief

 • Vliegticket naar Ushuaia in Argentinië
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 15,- per boeking
 • Reisverzekering (Verplicht – zie tabje Praktische Informatie)

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: