Expeditiecruise Antarctica: discovery and learning

Expeditiecruise naar Antarctica

Nadat u 11 dagen aan boord van ons schip heeft doorgebracht en dit prachtige gedeelte van de wereld heeft ontdekt weten we zeker dat u nooit meer hetzelfde naar Antarctica zult kijken. Het is onmogelijk om nog hetzelfde te voelen nadat u zelf onderdeel bent geweest van een enorme, waggelende pinguïnkolonie of na het zien van weer een enorme walvis vlak naast de boot. En dan is er nog de enorme kick van hier zien van een eerste ijsberg; Antarctica kruipt onder uw huid zoals geen ander gedeelte van de wereld dat kan.

Onze comfortabele en zeer goed toegeruste schepen, de Hondius of de Janssonius (afhankelijk van uw vertrekdatum) worden wel eens de mobiele wildernislodges genoemd, en dienen als basis voor deze prachtige elfdaagse expeditie. We steken de Drake Passage over en bereiden ons vervolgens voor op een landing op Antarctica. Wees klaar om overdonderd te worden, want zelfs ervaren stafleden aan boord zijn, ondanks de vele bezoeken die ze al achter de rug hebben, steeds weer diep onder de indruk van de ongerepte schoonheid van Antarctica.

De overvloed aan leven is werkelijk ongehoord met vijf soorten zeehonden, enorme pinguïnkolonies (Gentoo-, Adélie- en Chinstrappenguins), en een breed scala aan zeevogels, van albatrossen tot jagers. U zult deze wildernis van dichtbij gaan beleven, zowel vanaf land als vanaf het water.

Onze reis kan ons naar Danco Island brengen. Of naar Paradise Bay. Of Petermann Island. Of Wilhelmina Bay met al haar walvissen. Of naar Port Lockroy, één van de weinige plekken op Antarctica waar in de zuidelijke zomer mensen wonen en werken. Waar onze reis ons ook brengt, we zullen enorme ijsbergen tegenkomen te midden van een ongerept poollandschap zo ver het oog reikt. Avonturiers of mensen met een hart voor geschiedenis krijgen de kans om op Antarctisch grondgebied te kamperen of met sneeuwschoenen die aan boord beschikbaar zijn een sneeuwwandeling op Antarctica te maken en zo hetzelfde te voelen als wat de eerste avonturiers moeten hebben gevoeld toen ze hier voet aan wal zetten om het continent te ontdekken.

Zoals met al onze expedities is veiligheid onze topprioriteit. Daarom kunnen ijs, weerssituaties of andere onvoorziene omstandigheden ons dwingen om ons programma om te gooien. Echter, juist deze onvoorzienigheid en flexibiliteit maakt reizen in dit gedeelte van de wereld zo leuk; voorspelbaarheid is hier een woord met geen enkele waarde!

Antarctica: voor veel mensen de ultieme droombestemming. Reizen naar Antarctica kan op veel verschillende manieren en deze route is slechts één van de vele mogelijkheden.

NB: Deze reis wordt diverse keren gedaan in 2021/2022. Past deze datum u niet, vraag dan gerust naar de andere vertrekdata. Deze reis wordt onder meer uitgevoerd op:

 • 24 december 2021 – Hondius
 • 4 januari 2022 – Janssonius
 • 12 januari 2022 – Hondius
 • 31 januari 2022 – Hondius
 • 1 februari 2022 – Janssonius
 • 11 februari 2022 – Janssonius

Ook andere vertrekdata, een andere reisduur en een andere prijs zijn beschikbaar voor deze route. Er is al een Antarcticareis met de Hondius of Janssonius vanaf € 5800,-!

 LET OP: Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

Deze Antarctisch Schiereiland en South Shetland Islands expeditiecruise brengt u naar het hart van het Antarctisch Schiereiland, naar een landschap van koude, ongenaakbare bergen, blauwe ijsbergen en een enorme dierenpracht. Kom, ga mee en zie zelf de walvissen, zeehonden en sta tussen de pinguïns.

Dag 1: Het einde van de wereld, het begin van de reis.
Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” (einde van de wereld) genoemd. Hoewel in letterlijke zin misschien het einde der wereld, helemaal aan het zuidelijke puntje van Zuid Amerika, voor ons is het het beginpunt van een fantastische reis nog verder naar het zuiden. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

Dag 2 – 3: Het pad der poolreizigers
De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers zelf een beetje meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een eerste walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”. Niet alleen het zeeleven, maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals Kaapse Duiven en Zuidelijke Stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

Dag 4 – 7: Gearriveerd in Antarctica
Grijze rotspieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We bereiken de Gerlache Strait, één van de mooiste gebieden van Antarctica.

Enkele van de mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen op onze reis:

Danco Island – Onze activiteiten op dit bijna geheel met ijs bedekte eiland zijn gefocust op de kolonie Ezelspinguïns die zich op het eiland bevindt. Weddell Zeehonden en Krabbeneters (een andere zeehondensoort) bevinden zich hier vaak op de kust.

Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden.

Paradise Bay – Een mogelijk volgend doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege haarongeëvenaarde schoonheid. Hier stappen we in de zodiacs (kleine rubberboten) voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen.

Port Lockroy – Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’ op Goudier Island te kunnen bezoeken; nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden.

Er zijn ook mogelijkheden om te kajakken en kamperen in dit gebied, en als de omstandigheden het toelaten, kun je zelfs een sneeuwschoenwandelingmaken  langs de kust en naar het nabijgelegen Damoy Point.

Dag 8: Scenes van de South Shetlands
De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist, maar bieden de spaarzame bezoekers een aantal subtiele hoogtepunten. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Stormbandpinguïns en Zuidelijke Reuzenstormvogels.

Deception Island is een oude vulkanische krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is, waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisjagersstation, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse Duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsterns.

Wilson’s Stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisjagersstation in Whalers Bay. Pinguïns en zeehonden komen vaak aan land bij de geothermisch verwarmde stranden.

Als alternatief wordt eventueel Half Moon Island bezocht. Hier bevindt zich een grote Stormbandpinguïnkolonie en er liggen vaak Weddell Zeehonden op de kust in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse poolstation ‘Camara’.

Dag 9 – 10: Bekende zeeën, bekende vrienden
We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst hebben gezien op de heenreis, maar nu op ons overkomen als oude bekenden uit een ver verleden. Een verleden waarin we Antarctica nog niet bezocht hadden.

Dag 11: Helemaal het einde: Ushuaia
Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U gaat van boord in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.
Na het laatste ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanningsleden en medereizigers. U kunt meteen terugvliegen, maar u kunt er ook voor kiezen om langer in Ushuaia te blijven.

Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden, we kennen Ushuaia en de omgeving goed en kunnen u adviseren wat te doen en te zien.

 N.B.: Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

 

 

 • Dag 1: Inschepen in Ushuaia. Beagle Kanaal
 • Dag 2: Drake Passage
 • Dag 3: Drake Passage
 • Dag 4: Antarctica
 • Dag 5: Antarctica
 • Dag 6: Antarctica
 • Dag 7: Antarctica
 • Dag 8: South Shetland eilanden
 • Dag 9: Richting Drake Passage
 • Dag 10: Drake Passage
 • Dag 11: Beagle Channel. Aankomst in Ushuaia

Einde van de reis.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Reuzenalbatros
 • Grijskopalbatros
 • Wenkbrauwalbatros
 • Pintado Petrel
 • Southern Fulmar
 • Black-bellied Stormpetrel
 • Blue Petrel
 • Common Diving-Petrel
 • Keizerspinguïn (zeldzaam)
 • Chinstrap Penguin
 • Gentoo Penguin
 • Adelie Penguin
 • Macaroni Penguin
 • Brown Skua
 • Snow Petrel
 • Snowy Sheathbill
 • Antarctic Shag
 • Light-mantled Sooty Albatross
 • Noordelijke Reuzenstormvogel
 • Zuidelijke Reuzenstormvogel
ZOOGDIEREN:
 • Bultrug
 • Gewone Vinvis
 • Dwergvinvis
 • Orka
 • Zeeluipaard
 • Weddell Zeehond
 • Krabbeneter
 • Antarctic Fur Seal
 • Zeeolifant
 • Hourglass Dolphin

Huttypes aan boord van dit schip:

 • Prijs in een vierpersoonshut: € 7050,-
 • Prijs in een driepersoonshut: € 7950,-
 • Prijs in een tweepersoonshut  met patrijspoort: € 8700,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 9100,-
 • Prijs in een tweepersoons deluxe hut: € 9650,-
 • Prijs in een superior hut: € 10350,-
 • Prijs in een junior suite: € 10950,-
 • Prijs in een grand suite met eigen balkon: € 12600,-

Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden. U kunt dan worden ingedeeld met een andere alleenreizende passagier. U deelt de hut altijd met iemand van hetzelfde geslacht.
Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.
Het is ook mogelijk om tegen een toeslag een hut voor uzelf alleen te boeken.
Genoemde prijzen zijn per persoon en cruise only.

ReisinformatieReissom:
Vierpersoonshut: Euro 7050,- per persoon

Driepersoonshut: Eur 7950,-  per persoon

Tweepersoonshut: vanaf Euro 8700,- per persoon

Superior hut: Euro 10350,- per persoon

Er zijn meer huttypes beschikbaar. Kijk bij “schip en prijzen” voor meer informatie.


Vertrek datum:
31 januari 2022 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 1 + 5 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:


Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 1 + 5 :

Sluit venster

Inclusief

 • alle overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden
 • alle excursies
 • alle zodiacexcursies
 • alle lezingen
 • koffie, thee en water
 • alle havengelden
 • gebruik laarzen en sneeuwschoenen

Exclusief

 • vliegticket
 • reisverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • klantbijdrage garantiefonds GGTO
 • Boekingskosten
 • kamperen (optioneel) Euro 170 per persoon
 • kajakken (optioneel) Euro 390 per persoon

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: