Atlantic Odyssey 2020

De Atlantic Odyssey, droomreis van elke vogelaar

De Atlantic Odyssey, de ultieme zeereis voor vogelaars.

Van Ushuaia in Argentinië, over de Atlantische Oceaan naar South Georgia, Gough Island, Tristan da Cunha, St. Helena en Ascension: één van de meest bijzondere reizen die een vogelaar kan maken, met louter hoogtepunten onderweg.

Onderweg, tijdens de zeedagen, zullen we ons geen moment vervelen: albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels en prions komen voorbij, terwijl we ons tijdens de landingen kunnen vergapen aan de kolonies met duizenden pinguïns en verschillende bijzondere eilandendemen. Niet alleen vogels, maar ook zeezoogdieren komen regelmatig voorbij met soorten als Peale’s Dolphin, Hourglass Dolphin, Southern Right Whale Dolphin, Bultrug, Orka, Blauwe Vinvis en Zuidkaper.

Op plekken waar landingen niet zijn toegestaan – bijvoorbeeld Gough Island en Inaccessible Island – proberen we een zodiaccruise zo dicht mogelijk langs de kustlijn te maken. Op die manier hebben we ook kans op het zien van soorten die slechts een enkeling gezien heeft, zoals Gough Bunting, Gough Moorhen en Inaccessible Island Rail.

Onze basis tijdens deze tocht is de Plancius, een voormalig onderzoeksschip, in 1976 gebouwd voor de Nederlandse marine. Na een grondige opknapbeurt is de Plancius nu het modernste polaire expeditieschip met plek voor iets meer dan 100 opvarenden.

Inezia Tours heeft een eigen, zeer ervaren, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord!

Boekt u zowel de Atlantic Odyssey als de zeezoogdierenspecial voorafgaand aan de Atlantic Odyssey, dan krijgt u 10% korting op beide reizen!

 Zie ook de blogs van eerdere Atlantic Odyssey die door Inezia Tours zijn gedaan!

Zaterdag 28 maart 2020
Aankomst in Ushuaia waar u op eigen gelegenheid naar het hotel gaat. Na het inchecken kunt u naar de haven van Ushuaia gaan waar soorten als Imperial Shag, Kelp Goose, Magellanic Oystercatcher, Dolphin Gull en Gray-flanked Cinclodes te zien zijn.

’s Avonds heeft u de voorlopig laatste maaltijd op het vaste land. 

Zondag 29 maart
In de ochtend maakt u nog een laatste wandeling in Ushuaia op zoek naar soorten als Fire-eyed Diucon en Black-chinned Siskin voordat u richting de haven gaat om in te schepen. Aan het einde van de middag schepen we in in de zuidelijkste stad van Argentinie, Ushuaia.

Het schip verlaat de haven in de late middag en voert ons door het Beaglekanaal, genoemd naar het bekende zeilschip van bioloog Charles Darwin. De eerste uren bieden meteen al een groot aantal onvergetelijke panorama’s.

Maandag 30 maart – donderdag 2 april
Wanneer we in min of meer oostelijke richting op South Georgia af koersen, hoeven we ons zeker niet te vervelen. Gedurende deze dagen kunnen we ons vergapen aan verschillende soorten tot de verbeelding sprekende zeevogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. Deze laatste groep heeft in zowel uiterlijk als gedrag iets van zowel alkachtigen als stormvogels; in dit geval is de Nederlandse naam dus niet eens zo gek gekozen.

Tijdens één van de dagen zullen we de overgang tussen de Sub-antarctische en de Antarctische wateren duidelijk merken, want de temperatuur zal binnen een paar uur gevoelig onderuit gaan; vaak wordt het binnen enkele uren een graad of tien kouder! Deze overgang levert echter wel een beloning op in de vorm van grote aantallen zeevogels. Op het punt waar de twee stromingen elkaar tegenkomen is namelijk zeer veel voedsel (plankton) voorhanden, en is daarmee één van de rijkste stukken zee in de zuidelijke oceanen als het gaat om zeevogels en zeezoogdieren. Verschillende soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels, prions en jagers, alsmede enkele walvis- en dolfijnsoorten zijn vaak rondom ons schip te zien en te fotograferen.

Vrijdag 3 april – zondag 5 april
In South Georgia, een groep eilanden onder Engels beheer ten oosten van de Falkland eilanden, bezoeken we Elsehul Bay met een zeer grote en drukke kolonie Fur Seals.

Bij Right Whale Bay, Salisbury Plain, Gold Harbour en Cooper Bay krijgen we een goede indruk van dit onbekende gebied. De magnifieke landschappen, enorme kolonies Koningspinguins, de reusachtige Zeeolifanten, kleurrijke Macaronipinguins en de zuidelijkste zangvogel ter wereld, South Georgia Pipit, zorgen voor een onvergetelijk bezoek aan de eilanden.

Bij Grytviken zien we de verwoestingen van een verlaten walvisjagersdorp. Gelukkig lopen de Koningspinguins inmiddels door de straten en hebben zij bezit genomen van de vervallen gebouwen. Hier bezoeken we het graf van een van de grootste Britse poolreizigers, Sir Ernest Shackleton en het Whaling History Museum.

Een ander hoogtepunt van South Georgia is een bezoek aan Prion Island waar we broedende Reuzenalbatrossen en soms ook hun balts kunnen zien. Pas als u een Reuzenalbatros van dichtbij gezien heeft, begrijpt u waarom deze vogels REUZENalbatros genoemd worden.

De laatste dag in South Georgia bezoeken we Cooper Bay met Stormbandpinguins, Macaroni Pinguins en de prachtige Roetkopalbatros. In het oostelijk deel van South Georgia probeert de expeditieleiding te landen bij Gold Harbour bij een kolonie Koningspinguins. Bij Drygalski Fjord maken we tenslotte – als de omstandigheden het toelaten – een fantastische zodiaccruise door het imposante landschap.

Maandag 6 april – vrijdag 10 april
Dagen op zee. Onderweg naar het noorden komen we weer door de Antarctic Convergence. Hier botst het koude water uit het zuidpoolgebied met het warmere water van de Atlantische Oceaan, en is de kans op het zien van albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels, prions en jagers het grootst. Hier fourageren zij op het plankton dat naar het oppervlakte wordt gestuwd. De temperatuur van het zeewater kan hier in een paar uur ongeveer 10 graden kouder worden.

Zaterdag 11 april
Voor vandaag staat een een zodiaccruise rond Gough Island op het programma. Het eiland is een World Heritage Site en er broeden miljoenen zeevogels. Het is niet toegestaan hier te landen, dus – als de omstandigheden het toelaten – maken we een zodiaccruise dicht langs de kust, op zoek naar de endemische Gough Moorhen en Gough Bunting. Ook Northern Rockhopper Penguin en een aparte ondersoort van Sub-antarctic Fur Seal komen hier voor. Tijdens eerdere Atlantic Odysseys hebben we vanaf het schip bijna de volledige kustlijn van Gough Island kunnen volgen en hebben we imposante natuur en een ongekende hoeveelheid vogels en zoogdieren gezien.

Slechts weinig mensen zijn hier voor ons geweest en hier te kunnen zijn, is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis!

Zondag 12 april – woensdag 15 april
Bij de eilanden van Tristan da Cunha gaan we aan land bij het bewoonde deel aan de westkust van het hoofdeiland. Indien mogelijk gaan we ook aan land bij Nightingale Island met miljoenen zeevogels, varierend van Yellow-nosed Albatross tot Brown Noddy.

De landing hier is (net als tijdens de rest van de reis) nooit gegarandeerd en altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Sinds de eerste Atlantic Odyssey in 1998 is het tijdens 30% van de reizen niet mogelijk gebleken aan land te gaan bij Tristan.

Voor de zekerheid zijn twee extra dagen in dit gebied opgenomen, zodat we een tweede kans op een landing hebben als de eerste poging niet door kan gaan.

Donderdag 16 april – zondag 19 april
Dagen op zee. Tijdens deze dagen varen we de subtropische wateren binnen, met een volledig nieuwe reeks zeevogels als Spectacled Petrel, Madeiran Storm-petrel en Bulwers Petrel. Ook de passagiers en bemanning veranderen: van winterkleding naar zomeroutfit.

Maandag 20 april – woensdag 22 april
Het eiland St. Helena heeft een betrouwbare ankerplaats en landingsplek. Op dit eiland hebben we uitgebreid de mogelijkheid om te genieten van het prettige klimaat, de goede restaurantjes en uiteraard de Wirebird, de Sint Helena Plevier, die broedt op de graslanden midden op het eiland. Hier bezoeken we ook de plek waar Napoleon in ballingschap leefde en stierf.

Tijdens de dagen op St. Helena hebben we de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of te snorkelen in het ondiepe water bij een scheepswrak met talloze vissen om ons heen.

Donderdag 23 april en vrijdag 24 april
Dagen op zee. Op dit gedeelte komen we de eerste Kuhls Pijlstormvogels en Bonte Sterns tegen en is de kans op het zien van Potvissen erg groot.

Zaterdag 25 april en zondag 26 april
Ascension Island is een droog vulkanisch eiland met een rijk begroeide top. De kolonie Bonte Sterns heeft soms meer dan 1 miljoen (!) vogels.

We hebben de mogelijkheid om naar de top van het eiland te klimmen en te genieten van het uitzicht en een zodiaccruise rond Boatswain Island te maken en te snorkelen. Hier zien we ook vaak Rough-toothed Dolphin, een grote dolfijnensoort, waar de kop wel iets van een reuzenreptiel wegheeft.

Met enig geluk zien we de schildpadden in de loop van de nacht aan land komen om hun eieren te leggen.

In de loop van de avond vertrekt de Plancius van Ascension Island en zetten we koers naar de Kaapverden.

Maandag 27 april – vrijdag 1 mei
Op zee bent u getuige van de trek naar de broedgebieden in het noorden van soorten als Noordse Stern. Rond de evenaar komen de eerste Kleinste Jagers bij het schip en zien we regelmatig de eerste Vorkstaartmeeuwen rond het schip.

Zaterdag 2 mei
Praia op Sao Tiago, het hoofdeiland van de zuidelijke groep, heeft een bijzondere atmosfeer. U maakt een excursie naar Cidade Velha waar de ontzagwekkende verdedigingswerken herinneren aan een tijd waarin de Spanjaarden en Portugezen samenwerkten tegen de Engelse piraten in het gebied. Het stadje heeft voldoende water en er zijn dan ook verschillende suikerrietplantages waar rum gemaakt wordt.

Ook is het mogelijk om met een alternatieve excursie de vogels van het eiland te verkennen. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Vanuit Praia vliegt u vandaag of morgen – afhankelijk van welke vlucht u geboekt heeft – via Lissabon terug naar Amsterdam of Brussel.

Voor passagiers die dezelfde dag/avond terugvliegen, zijn er enkele hotelkamers beschikbaar waar de bagage gedurende de dag kan blijven en waar reizigers zich even kunnen opfrissen.

 

 • Dag 1: Ushuaia – Argentinie
 • Dag 2: Ushuaia – Beagle Channel
 • Dag 3: Dag op zee
 • Dag 4: Dag op zee
 • Dag 5: Dag op zee
 • Dag 6: South Georgia
 • Dag 7: South Georgia
 • Dag 8: South Georgia
 • Dag 9: Dag op zee
 • Dag 10: Dag op zee
 • Dag 11: Dag op zee
 • Dag 12: Dag op zee
 • Dag 13: Dag op zee
 • Dag 14: Gough
 • Dag 15: Nightingale Island
 • Dag 16: Tristan da Cunha
 • Dag 17:Tristan da Cunha
 • Dag 18: Inaccessible Island
 • Dag 19: Dag op zee
 • Dag 20: Dag op zee
 • Dag 21: Dag op zee
 • Dag 22: Dag op zee
 • Dag 23: Sint Helena
 • Dag 24: Sint Helena
 • Dag 25: Sint Helena
 • Dag 26: Dag op zee
 • Dag 27: Dag op zee
 • Dag 28: Ascension Island
 • Dag 29: Ascension Island 
 • Dag 30: Dag op zee
 • Dag 31: Dag op zee
 • Dag 32: Dag op zee
 • Dag 33: Dag op zee
 • Dag 34: Dag op zee
 • Dag 35: Kaapverden – Einde Atlantic Odyssey 

Einde van de reis.

Enkele van de soorten die we hopen te zien:

VOGELS:

 • Reuzenalbatros
 • Wenkbrauwalbatros
 • Light-mantled Sooty Albatross
 • Sooty Albatross
 • Tristan Albatross
 • Reuzenstormvogel
 • Snow Petrel
 • Blue Petrel
 • Antarctic Petrel
 • Wilson’s Stormvogeltje
 • Zwartbuikstormvogeltje
 • Witbuikstormvogeltje
 • Grote Pijlstormvogel
 • Ezelspinguin
 • Rotsspringerpinguin
 • Koningspinguin
 • Kinbandpinguin
 • Macaronipinguin
 • South Georgia Pipit

ZOOGDIEREN

 • Bultrug
 • Orka
 • Blauwe Vinvis
 • Vinvis
 • Dwergvinvis
 • Potvis
 • Hourglass Dolphin
 • Peale’s Dolphin
 • Zeeluipaard
 • Subantarctic Fur Seal
 • Antarctic Fur Seal
 • Zeeolifant

Cruise route

 

Cruise route

VERZEKERING:
Voor alle expeditiecruises is een reisverzekering verplicht. Deze verzekering dient in ieder geval repatriëring tegen kostprijs te dekken. Andere dekkingen zijn in verschillende variëteiten mogelijk, dit is naar keuze van de reiziger.
Een annuleringsverzekering is niet verplicht voor deze reis.

U kunt de reisverzekering bij elke gewenste maatschappij afsluiten. Desgewenst kunt u de reisverzekering via Inezia Tours afsluiten. De enige voorwaarde die de verzekeringsmaatschappij daarbij stelt, is dat u in Nederland woont of hemelsbreed op niet meer dan 50 kilometer van de Nederlandse grens woont.

Een eventuele annuleringsverzekering kan door iedereen worden afgesloten, hiervoor is het niet van belang waar u woont.

VOORBEHOUD EXPEDITIECRUISES:
Voor alle expeditiecruises geldt dat de reisbeschrijving als leidraad dient, en dat geldt ook voor deze reis. Onderweg zijn er mogelijk omstandigheden die ervoor zorgen dat de route en de dagindeling op een andere manier dan beschreven wordt ingevuld. Slecht weer, overheidsrichtlijnen, maar ook onverwachte mogelijkheden voor ongeplande zodiaccruises of landingen kunnen ervoor zorgen dat de reis anders verloopt dan wij op voorhand kunnen aangeven. De expeditieleider geeft u bij aanvang van de reis meer informatie en houdt u gedurende de reis op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen tijdens de reis.

De in de reisbeschrijving vermelde soorten komen allemaal in het gebied voor en worden allemaal met enige regelmaat in het gebied gezien. Het kan echter voorkomen dat u minder of andere soorten ziet dan aangegeven in de reisbeschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk dat u méér soorten ziet dan in de reisbeschrijving staan vermeld, wij kunnen echter geen garantie geven voor de soorten of het aantal dieren dat u ziet tijdens de reis.

 

De reis wordt uitgevoerd met het modernste expeditie-cruiseschip van dit moment: de Plancius.

In dit tabblad is het dekplan van de Plancius terug te vinden, alsmede de prijzen van de verschillende hutten.

Prijzen voor de Atlantic Odyssey 2020 tot aan Sint Helena

 • Prijs in een vierpersoonshut: € 5850,-
 • Prijs in een driepersoonshut: € 6500,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met patrijspoort: € 7200,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 7500,-
 • Prijs in een deluxe tweepersoonhut: € 7900,-
 • Prijs in een superior hut: € 8450,-

Prijzen voor de Atlantic Odyssey 2018 tot aan Ascension:
Helaas heeft de RAF het vliegschema vanaf Ascension zodanig gewijzigd dat het niet mogelijk is te eindigen op Ascension. Deze reis eindigt dan ook op Sint Helena of op de Kaapverden.

Prijzen voor de Atlantic Odyssey 2020 van Ushuaia tot aan Kaapverdië:

 • Prijs in een vierpersoonshut: € 7200,-
 • Prijs in een driepersoonshut: € 8050,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met patrijspoort: € 9000,-
 • Prijs in een tweepersoonshut met raam: € 9450,-
 • Prijs in een deluxe tweepersoonhut: € 9950,-
 • Prijs in een superior hut: € 10700,-

Hutten op indeling kunnen door iedereen geboekt worden. Het is voor mensen die alleen reizen dus mogelijk dat een hut op indeling gedeeld wordt met één of meerdere personen van een ander geslacht.

De deluxe tweepersoonshutten hebben twee ramen, één raam naar achter en één raam opzij.

De superior hutten hebben een tweepersoonsbed.

Alle hutten hebben toilet en douche in de hut, er zijn geen hutten met gedeeld toilet op de gang.

Genoemde prijzen zijn per persoon en cruise only.

 

b

Bijkomende kosten:

Vliegticket Amsterdam – Ushuaia: vanaf ongeveer €700,- per persoon.

Vliegticket Sint Helena – Amsterdam (indien u tot Sint Helena meevaart):
Vliegticket Ascension – Amsterdam (indien u tot Ascension meevaart): deze vlucht is dit jaar niet mogelijk
Vliegticket Kaapverden – Amsterdam (indien u tot de Kaapverden meevaart): vanaf ongeveer € 300,- per persoon

Indien van toepassing: hotelkosten in Buenos Aires (indien u op de heenweg één of meerdere dagen in deze prachtige stad wilt blijven): vanaf € 85,- per kamer per nacht.

Hotelkosten op Ushuaia (indien u langer wilt blijven): vanaf € 100,- per kamer per nacht.
Bij boeking krijgt u één overnachting in Ushuaia gratis!

De hier vermelde prijzen voor de bijkomende kosten zijn prijsindicaties gebaseerd op de prijzen in 2019.

 

Aanbiedingen

Atlantic Odyssey
Bij boeking van de voorafgaande zeezoogdierenspecial
10% korting op beide reizen

Boek de aanbieding

ReisinformatieReissom:
Euro 5850,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een vierpersoonshut Euro 7200,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een vierpersoonshut

Euro 6500,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een driepersoonshut Euro 8050,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een driepersoonshut  

Euro 7200,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een tweepersoonshut met patrijspoort Euro 9000,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een tweepersoonshut met patrijspoort  

Euro 7500,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een tweepersoonshut met raam Euro 9450,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een tweepersoonshut met raam

Euro 8450,- per persoon (tot Sint Helena) obv verblijf in een superiorhut Euro 10700,- per persoon (tot de Kaapverden) obv verblijf in een superiorhut


Vertrek datum:
28 maart 2020 Boek een reis

Boek deze reis

Reis instellingen:

Aantal personen

Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:      Lees hier ons Privacy Statement


 Hoeveel is 6 + 5 :

Sluit venster

Boek deze aanbieding

Reis instellingen:Gewenste reisdata:
Persoonlijke informatie:
Bijzonderheden:
 Hoeveel is 6 + 5 :

Sluit venster

Inclusief

 • hotelovernachting in Ushuaia
 • informatiebijeenkomst over de Atlantic Odyssey met alle deelnemers
 • alle overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • alle landingen
 • alle zodiaccruises
 • alle havengelden
 • landing fees
 • alle lezingen
 • koffie, thee en water
 • diensten van eigen gids van Inezia Tours en de expeditiestaff

Exclusief

 • vliegticket(s)
 • extra overnachting(en) in Argentinië (indien nodig)
 • overnachting(en) op Ascension (indien nodig)
 • overnachting(en) op de Kaapverden (indien nodig)
 • reisverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • klantbijdrage garantiefonds GGTO
 • boekingskosten

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: