2012.2 – Atlantic Odyssey 2012: Rome

Geplaatst op: 16 maart 2012

Dag 1: Schiphol en Rome

Schiphol was het dieptepunt van vandaag en niet alleen vanwege het afscheid. Waar ik werd uitgezwaaid op Rotterdam Centraal door mijn vriendin Belle, werd Bertus op Schiphol afgezet door Yvon en Wesley tot aan de bagage-dropoff vergezeld door Erika. Paul pakt het handiger (en gezelliger) aan: die heeft Marijke gewoon meegenomen.

Niet overdrijven, een echt dieptepunt was het misschien niet, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat van de groep alle tassen eruit werden gepikt, alle telescopen van hun beschermhoezen werden ontdaan en zelfs de doppen van de kijkers werden geschroefd. Wesley moest zelfs de lenzen van zijn camera afhalen.

Anyway, de vlucht vertrok en landde op tijd in een zonovergoten Rome. We dropten de handbagage bij een stel servicegerichte Italianen (not!) en met de ruimbagage al doorgelabeld namen we rond 15.00 uur een taxibusje naar de oude Romeinse havenstad Ostia. De chauffeur daarvan toonde in het dorpje eerst de bar, de fruitkraam, de pizzeria en de ijssalon, voor hij ons afzette bij de ruïnes. Van daaruit bewonderden, vogelden en fotografeerden we ons een weg door de oude havenstad. 

We zagen 35 soorten vogels met als avifaunistische hoogtepunten (Italiaanse) Gaai, veel Europese Kanaries, Italiaanse Mus en Ringmus, twee Waterpiepers tussen de Witte Kwikstaarten, Vuurgoudhaan, (Italiaanse) Staartmees, Kleine Zwartkop, een Gierzwaluw, Boerenzwaluwen en een Kuifleeuwerik. 

Leuker nog waren vier Muurhagedissen, twee vleermuizen, twee Argusvlinders, een Kolibrivlinder en een Boomblauwtje.

We verorberden met veel genoegen acht soorten versgebakken pizzapunten op het oude pleintje van Ostia, met uitzicht op de Italiaanse Mus, de tweede Gierzwaluw van de dag en iemand die met zijn Mercedes tegen een geparkeerde Mercedes botste en vervolgens zonder een briefje onder de ruitenwisser te plakken doorreed. Het avondeten werd, hoe kan het ook anders, afgerond met een Italiaans ijsje. 

Om 18.30 uur kwam de taxi ons weer halen en om 19.00 uur, 3 uur voor vertrek, waren we terug op de luchthaven. De – centrale – security check leverde ons geïrriteerde blikken op van de mensen achter ons, want wijs geworden door Schiphol haalden we vantevoren alle kijkers, camera’s en scopen uit de rugzak; riemen af, bergschoenen uit, het bekende liedje. Alleen werden we hier wel herkend als vogelaars en werd er geen dop afgeschroefd. Helaas moest Frank, eenmaal door de check, wel helemaal terug voor een ziplock plastic tasje om z’n tandpasta in te doen – en moest hij zijn (volgens de regels van luchtvaartveiligheid) te grote flesje van 150 ml zonnebrandmelk inleveren. 

Paul presteerde het een reprimande te krijgen vanwege het filmen van Remco die op zijn Iphone zat te bloggen… 

Het vertrek van de Boeing 777 naar Buenos Aires staat – op tijd – gepland voor 22.10 uur.

Vanaf het vliegveld van Rome,
Remco Hofland 

Zelf mee met de Atlantic Odyssey? Kijk hier voor meer informatie.

Vorige blogentry   –   volgende blogentry

 Reacties

  1. Wat een geweldige reis maken jullie!
    Op de site van onze school staat een link naar de avonturen van meester Bertus.
    Veel plezier!!!

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: