counter on tumblr
 

9 - Trek op zee

03-08-2021

Voor het ontbijt staan de vogelaars alweer op het dek om de eerste soorten te scoren. Tot grote verbazing vlogen er 2 Zomertortels langs het schip waar ze even later ook landden. In de verte wordt ook nog een Gewone Vinvis gesignaleerd, een succesvol uurtje dus.

Na het heerlijke ontbijtbuffet regende het even, maar al snel komt de zon weer te voorschijn. Tot ieders verbazing vloog er een Gele Kwikstaart naast het schip en al snel worden er weer Gewone Dolfijnen gezien, een grote groep van ca 20 dieren.

Niet alleen dolfijnen worden gezien vandaag, maar ook vissen, dit keer een Zwaardvis en even later een opspringende Blauwe Haai, een first voor een Ineziareis!

Gedurende deze goede ochtend laten veel dolfijnen zich goed zien, dit keer weer een gemengde groep van Gevlekte en Gestreepte Dolfijnen.

Na de lunch was er een briefing van de expeditieleider over de weersvoorspelling en de koers voor de de komende dagen; de verwachting is dat de wind wat gaat aantrekken en ook de deining wat toe gaat nemen. We varen ca 40 km uit de kust van Portugal en bereiken volgens planning morgen de kust van Spanje. In de verte zien we blows van Gewone Vinvissen en waarvan er eentje dichtbij de boot zwom zodat iedereen goed kon zien hoe groot zo`n walvis eigenlijk is. Een groep van ca 20 Kleine Mantelmeeuwen vloog naast de boot en de eerste Jan van Gent van vandaag wordt gezien voordat een Zwarte Stern voorbij komt vliegen, op het achterdek zitten ineens ook nog 2 Kleine Karekieten: de vogeltrek is in volle gang!

Na een rustige middag mogen we weer aanschuiven voor een heerlijke warme maaltijd en sluiten we de dag af met het bijwerken van soortenlijst voor we van onze nachtrust gaan genieten.

Vanaf de Plancius, voor de kust van Portugal

Ellen Tanger

Geplaatst op: 8 mei 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...