counter on tumblr
 

1 - De laatste. Ooit.

03-08-2021

Na 2018 is de West Africa Pelagic niet meer. Door veranderingen in de routes en timing van schepen die vanuit Antarctica terugvaren naar Nederland om daar in het dok onderhouden te worden voor ze doorvaren naar Spitsbergen zal er in de toekomst geen mogelijkheid meer zijn om de West Africa Pelagic te doen.

De reis is drie keer eerder gedaan. In 2011 waren we erbij, in 2013 waren we er weer bij en hielden we er een blog van bij (de eerste blogentry van 2013 is hier te lezen) en in 2016 heeft Inezia het schip helemaal gecharterd voor de laatste “reguliere” West Africa Pelagic. Ook daar hielden we natuurlijk een blog bij.

Nu, in 2018, is de route aangepast. We vertrekken weer vanuit de Kaapverden, maar gaan ditmaal verder dan Madeira. Flink wat verder, want we brengen het schip naar haar thuishaven, Vlissingen. Bepaalde stukken van de route zullen we ook nu weer doen, bepaalde stukken zullen we nu voor het eerst doen. Vooral van het stuk tussen Madeira en Vlissingen is weinig bekend. Hier hebben in deze tijd van het jaar nog nooit schepen gevaren die vol zaten met passagiers die op zoek gaan naar vogels, walvissen, dolfijnen, schildpadden, haaien en meer moois dat dit gebied zou kunnen bieden. We zijn letterlijk baanbrekend op deze route. Wellicht valt het wat tegen en zien we minder dan we hopen. Wellicht vinden we de jackpot en zien we veel meer dan we ooit hadden kunnen verwachten. De toekomst zal het ons leren.

U kunt er bij zijn. Ook als u niet aan boord bent. Dagelijks verzorgen wij een blog vanaf schip en doen we verslag van de route, de waarnemingen en onze belevenissen aan boord. En dat allemaal, zoals gebruikelijk, via het onvolprezen Inezia blog. Veel leesplezier en als u vragen of opmerkingen heeft, weet dan dat uw reacties aan de mensen aan boord worden voorgelegd, zodat zij u vanaf het schip bijna in real-time antwoord kunnen geven!

Vanuit het kantoor van Inezia Tours in Westerlee,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 26 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...