counter on tumblr
 

5 - Snode plannen

17-07-2021

Na de succesvolle dag op Fair Isle die door alle deelnemers hoog gewaardeerd werd, voeren we vandaag de noordelijke Atlantische Oceaan op. Een lang stuk varen naar Jan Mayen, maar traditioneel goed voor walvissen. Vooral Butskop en Blauwe Vinvis worden op dit stuk meer dan gemiddeld gezien, onze verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

Met enige regelmaat vliegt er wat leuks voorbij (zo zagen we vandaag een prachtige IJsduiker, een IJseend en de eerste zes Kleinste Jagers van de trip), maar we proberen ons toch vooral te focussen op zeezoogdieren.

Af en toe wordt er een blow gemeld, vooral in de late middag gebeurt dat met regelmaat, maar telkens zijn de dieren te veraf om van koers te veranderen. Een Dwergvinvis en later ook een Potvis worden met zekerheid gedetermineerd, maar de meeste waarnemingen blijven ongedetermineerd.

De uitslag van de quiz zorgt in de avond voor beroering; het uitgebreide prijzenpakket maakt dat veel mensen een prijs kunnen afhalen. Tegelijkertijd wordt een prachtig boek over zeevogels van het noordelijk halfrond in vooruitzicht gesteld voor degene die als eerste een IJsbeer weet te vinden. Dat zal in principe pas na Jan Mayen kunnen, maar je kunt er maar beter vroeg bij zijn.

Morgen passeren we als het goed is de Poolcirkel. Enkele ijverige passagiers zijn tot laat in de avond bezig om hier een spannende happening van te maken. Over hun snode plannen wijden ze echter niet uit, we zullen het morgen gaan beleven….

Vanuit de Noord Atlantische Oceaan,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 5 juni 2015


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...