counter on tumblr
 

4 - De Oceaan op

03-08-2021

Vandaag heb ik mijn zonnebril niet nodig. Het is bewolkt. Dat betekent wel dat je vogels en zeedieren makkelijker kan zien (geen schittering van de zon).

Inmiddels zien we rondom de boot alleen maar zee.

Ik heb deze dagen ook een nieuwe manier van de klok gebruiken geleerd. Dat houd in dat als er “op 10 uur” een Alk gezien wordt, dat de Alk zich bevindt schuin links (net voorbij een kwart) vooruit bij de boot.

De zee is redelijk kalm. Toch loopt iedereen als dronken torretjes over het dek. We krijgen met z’n allen zeebenen. Je ziet ook verschillende mensen met een pleistertje achter hun oor. Ik vermoed dat de zeeziekte onder controle is.

Een aantal bikkels staan ‘s morgens om 6 uur al op het dek. Vanaf 7.30 uur was er weer een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt staat iedereen weer op de verschillende dekken. De Jan van Genten, Noordse Stormvogels en Zeekoeten zijn vandaag niet meer heel bijzonder. Vandaag wordt iedereen enthousiast van de Grote Jager, Papegaaiduiker, Alk, Grote Mantelmeeuw, Tapuit, Roodgesterde Blauwborst en Grijze Dolfijn.

Over de Grote Jager gesproken, die was vanmorgen in een luchtgevecht met de Jan van Gent. Hij pikt dan zijn prooi af.

De Roodgesterde Blauwborst is dan misschien niet het vogeltje dat je hier zou verwachten, maar ze heeft wel enorm de aandacht getrokken. Op een gegeven moment liep ze gewoon over het voordek. Alle camera’s op haar gericht natuurlijk. Wat een diva.

En dan de Grijze Dolfijn. Hoe mooi was dat om te zien. De kapitein is met het schip rondjes gaan varen om ze zo goed en zo lang mogelijk te kunnen zien.

Voor de lunch moest iedereen z’n laarzen komen passen en ophalen. ♫These boots are made for walking.♫

De lunch was ook heerlijk. We hebben niets te klagen.

Eduard van Inezia Tours gaf een super leuke en interessante lezing. De lezing ging over ‘van kijken naar waarnemen’. Eduard vertelde o.a. dat ons brein ons behoorlijk voor de gek kan houden bij het determineren van een vogel.

Na afloop ging iedereen weer het dek op. Op een gegeven moment kwam er iets heel groots boven de boot vliegen. Zelf heb ik dat vliegende ding gedetermineerd als ‘helikopter’.

Het avondeten was zeker om over naar huis te schrijven. En wat vind ik het persoonlijk heerlijk dat ik niet hoef te koken.

Vanmiddag zijn we de zeegrens naar de Atlantische Oceaan gepasseerd.

We kunnen ook wel merken dat het echt kouder wordt. Ik ga in elk geval wat meer laagjes kleding aantrekken.

Carmen Jansen-Barel

Lees ook het blog van reisleider en expert Pieter van der Luit: www.polarxl.nl/blog

Geplaatst op: 19 mei 2019


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...