counter on tumblr
 

4 - Shetland Eilanden

01-08-2021

Gisterenavond hebben we na een heerlijke dag rond Aberdeen de nieuwe gasten aan boord verwelkomd. Daarna genoten we van een heerlijk diner, met vis, vlees, diverse salades en heerlijke soorten kaas toe. Na het diner namen we het programma door wat voor morgen op de planning staat: naar Fair Isle, waar we een landing met de zodiac maken. Spannend hoor. Een speciaal zwemvest en laarzen horen erbij. We gaan volgens planning rond 9.00 uur aan land. Het ontbijt is morgen in om 7 uur, dus vanavond gaan we maar vroeg naar bed, maar niet voor de soortenlijst van de dag is doorgenomen. Inmiddels staat de teller op 72 soorten. We zijn benieuwd wat morgen ons gaat brengen. Waarschijnlijk kunnen we van heel dicht bij de Papegaaiduikers zien. Dat hopen we ook, zodat iedereen ze goed kan zien en ook nog met mooie foto’s kan thuiskomen.

Om 5.30 uur stond ik weer aan dek. Gisterenavond had het nog geregend, maar nu is het droog. De weersvoorspellingen zijn goed, maar het is nu nog erg grauw. Er wordt een Stormvogeltje gezien. Wow! Kort daarna zien we een Kleine Jager. En wat heel mooi is, lucht breekt open. Na het ontbijt maken we ons lunchpakket voor de dag klaar en gaat iedereen zich klaarmaken. Het is een bonte verzameling hoor, met die zwemvesten aan.

Met 10 personen per zodiac worden we naar Faire Isle gebracht. Best spannend, maar gelukkig hebben we nog steeds een rustige zee.

De eerste wandeling maken we richting de Papegaaiduikers. Ze zijn er en laten zich goed van dichtbij zien. Fantastisch hoe ze eruit zien, en heerlijk hoe onhandig ze lopen en landen. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van en blijven minstens een uur op deze prachtige plek.

We lopen naar een ander deel van het eiland waar de Noordse Sterns erg onrustig zijn door de aanwezige Kleine Jagers. Prachtig doorschijnend zien hun vleugels er tegen de inmiddels ook alweer blauwe lucht uit. Het weer is wederom prachtig. Heel veel zon, wel wat wind, maar zeker niet koud.

In de middag lopen we naar de kolonie Jan van Genten. Die beesten zijn echt niet claustrofobisch. Ze broeden heel, heel dicht tegen elkaar. Op ons gemak lopen we terug naar de landingsplek, waar we ons weer opmaken om terug te varen met de zodiac naar de Ortelius. We hadden vandaag leuke soorten vogels zoals de Zwarte Zeekoeten, een Braamsluiper, veel Tapuiten, Oeverpiepers en veel aandoenlijke Papegaaiduikers.

Nu zitten we nagenietend van de dag in de zon aan een drankje met een heerlijk hapje wat dagelijks rond vier uur geserveerd wordt.

Josien, in de zon op de Noordzee richting Jan Mayen

Geplaatst op: 24 mei 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...