counter on tumblr
 

2 - De eerste dag

01-08-2021

Eindelijk was het zover gisteren. Veel mensen hebben lang moeten wachten, en mogen nu aan boord om aan de reis van hun dromen te beginnen. Er hangt een heerlijke geladen “spanning”. Zodra alle bagage op de hut is gearriveerd, gaat iedereen direct het schip verkennen. Nog wat onwennig loopt iedereen rond, maar al snel is er een rij bij de koffie-automaat en zijn de bankjes op het dek gevuld en genieten we van de zon.

Nog voor we goed en wel varen hebben we onze verplichte veiligheidsinstructies gekregen en kunnen we lekker naar buiten en missen we niets. We varen langs het vaste land en nemen afscheid van Nederland voor de komende twee weken. Uiteraard heet de kapitein ons officieel welkom en na het eerste diner is iedereen een beetje gesetteld, zijn we los van het vaste land en echt onderweg.

Vanmorgen vroeg om 6.00 zijn de eerste mensen al buiten. Het is heerlijk weer en volledig windstil. Fantastisch! Na wat Noordse Stormvogels hadden we al vroeg de soort van de dag te pakken: een Kleine Karekiet kwam midden op zee aan boord wat uitrusten. Verder vandaag veel Drieteenmeeuwen, Jan van Genten, Kleine Mantelmeeuwen, Alken en Zeekoeten en nog heel veel Noordse Stormvogels.

Uiteraard kijken we niet alleen naar vogels, ook zoogdieren krijgen ruime aandacht en dat zoeken werd vanmiddag beloond met de eerste Dwergvinvis van de reis. De hele dag hebben we met een zekere regelmaat ook de Bruinvissen gezien, een soort die we verwachtten, maar toch blij zijn om te zien. Het zijn maar kleine beestjes en je ziet ze zo over het hoofd….

De hele dag door is het schitterend weer gebleven en hebben we genoten; de prachtige zonsondergang was de perfecte afsluiting. De sfeer is, hoe kan het ook anders met deze omstandigheden, opperbest. Morgen staat Aberdeen op het programma waar we twee natuurgebieden gaan bezoeken. Onze gids Bill heeft ons vandaag al het één en ander verteld over wat we kunnen verwachten. Volgens planning naderen we Aberdeen om 6 uur in de ochtend.

Uiteraard staan we vroeg op het dek om de Tuimelaars te zoeken die altijd bij de haven rondhangen. Hopelijk gaat dat lukken, ben benieuwd naar morgen!

Josien Schenkels, vanaf de Noordzee

Geplaatst op: 22 mei 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...