counter on tumblr
 

13 - Longyearbyen

01-08-2021

Na de aankomst in Longyearbyen is de bootreis afgelopen en gaat ieder zijn eigen weg. Sommigen gaan dezelfde dag naar huis, anderen blijven nog een paar dagen of plakken er de IJsberenspecial aan vast. Wij (de Ineziabegeleiders) blijven voor een deel van groep nog beschikbaar en verzorgen rond Longyearbyen met een busje nog wat uitjes voor mensen die niet mee gaan met de geplande excursies. Een dag bezoeken we het gebied bij de camping waar we een Poolvos treffen op die ganzeneierenjacht is. Verderop zien we een prachtige man Sneeuwhoen. Op de bergwand huizen veel Kleine Alken.

De volgende dag gaan we via de hondenkennel verder het land in en vullen daar het soortenlijstje aan met de Gestreepte Strandloper, Rosse Franjepoot, IJseend, Roodkeelduiker en nog een Koningseider die zich prachtig laat fotograferen. In Longyearbyen zelf zijn vele Kleine Rietganzen te zien, maar ook Rendier, Poolvos en Sneeuwhoen zijn er regelmatig te zien.

Wij vertrekken op 2 juni naar huis, de reis verloopt voorspoedig en op Schiphol nemen we afscheid van elkaar en is deze prachtige reis echt ten einde. De soortenlijst lijst telt 110 soorten vogels en 20 soorten zoogdieren, de indrukken tijdens deze reis laten zich echter niet in een getalletje uitdrukken….

Josien Schenkels

Geplaatst op: 6 juni 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...