counter on tumblr
 

In afwachting van het eerste blog vanaf de Ortelius, alvast een korte sfeerimpressie van de eerste dag en het aan boord gaan:

Om 4 uur ’s middags moet het zover zijn, dan moet iedereen aan boord van de Ortelius zijn, zodat we kunnen uitvaren richting Aberdeen. Voor het eerst sinds jaren vertrekken we dit keer niet uit Hansweert, maar vanuit Vlissingen. Tenminste zo heet het officieel, maar het ligt nog wel een pittig stukje rijden vanaf Vlissingen. Lopen vanaf station Vlissingen is helemaal een onmogelijke opgave met alle bagage, dus hebben we ervoor gezorgd dat er twee bussen klaar stonden bij het station om iedereen naar het schip te vervoeren.

Ook voor het eerst in jaren heeft Inezia Tours dit jaar de Ortelius niet volledig gecharterd. Uiteraard beginnen veruit de meeste klanten (ongeveer 50 van de 65) die bij de bussen klaar staan om naar het schip te gaan wel via Inezia Tours aan deze reis, een verstandige keuze, want wij hebben maar liefst twee eigen gidsen meegestuurd met deze reis, zodat onze klanten niet alleen gebruik kunnen maken van de gidsen van de reder, maar ook flink wat persoonlijke aandacht van onze gidsen kunnen verwachten, een prettige bonus voor onze groep dus.

Net na vieren komen de bussen bij het schip aan en is iedereen vol verwachting en licht gespannen om aan boord te kunnen. In kleine groepjes vindt iedereen de lobby waar de kamersleutels worden uitgedeeld en na snel even de jassen op de hut te hebben gelegd (de bagage wordt, heel luxe, door de bemanning naar de hut gebracht) staat iedereen in het prachtige voorjaarsweer al snel aan dek te genieten van de vooruitzichten van de dagen die gaan komen en het uitzicht over de tientallen broedende meeuwen in het havengebied. Een kleine kolonie Lepelaars vormt een welkome afwisseling tussen de vervaarlijke kijkende meeuwen.

Tegen half zes, als de eerste contacten zijn gelegd, oude bekenden zijn begroet en de eerste koffie en thee achter de kiezen beland is, wordt iedereen die niet meevaart vriendelijk verzocht van het schip te gaan en krijgen de passagiers de verplichte safety briefing, een standaard onderdeel van de reis en een must om het water op te gaan, op zoek naar zeevogels, walvissen, dolfijnen en meer….

Vanuit het havengebied bij Vlissingen,

Pieter van der Luit – Inezia Tours

Geplaatst op: 20 mei 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...