counter on tumblr
 

Na lang wachten is het vandaag eindelijk zover, we gaan op pad! Voor enen komen de eerste mensen al aan op het treinstation van Kruiningen of rechtstreeks naar de kade. Vanaf de kade kunnen we ons huis voor de komende 3 (naar Aberdeen in Schotland) of 13 (naar Spitsbergen) dagen al bewonderen. Een gedeelte van onze groep gaat namelijk mee naar Aberdeen en zal ons op de derde dag na 420 nautische mijl (780 kilometer) weer gaan verlaten. Het grootste deel van de groep vaart echter helemaal mee naar Spitsbergen, een reis van meer dan 3.000 kilometer en 13 dagen.

Om 14.00 kunnen de eerste mensen het schip op en wordt de bagage naar binnen getakeld. Alles gaat lekker vlot waardoor we al voor drieën de verplichte veiligheidsoefening kunnen doen. Als de trossen los gaan, is iedereen dan ook al weer buiten aan het dek en alsof het zo moet zijn breekt ook dan de zon door. Veel mensen zijn gekomen om ons uit te zwaaien en een fijne reis te wensen, maar als we door de sluis zijn laten we Hansweert en de thuisblijvers toch echt achter ons en varen we richting open zee, door de Westerschelde langs de kust van Zeeland richting de Noordzee. De eerste soorten worden bijgeschreven van Haas tot Kleine Zilverreiger en van Zilvermeeuw tot Bruine Kiekendief.

Om 19.00 kan iedereen voor het eerst kennis maken met het geweldige eten aan boord, dat met smaak gegeten wordt, hoewel sommigen af en toe even naar buiten glippen om toch niets te missen van het mooie uitzicht.

Na het eten wordt het hele team voorgesteld en worden we door onze expeditieleider Jan bijgepraat over de plannen voor morgen. We verwachten gezien de weersomstandigheden morgen tegen het middaguur bij de Doggersbank aan te komen. Na een drukke dag van settelen, voorstellen en informatie kijken we nu al uit naar morgen. Als laatste had Jan het goede nieuws dat we vannacht over gaan op Engelse tijd. Iedereen heeft dus een uurtje langer slaap voordat morgenochtend om 7.00 de wake up call zal klinken.

Dit blog zal geschreven worden door de begeleiders van Inezia Tours en Vogelbescherming Nederland die aan boord meereizen. De verschillende begeleiders zullen zo’n beetje dagelijks de pen laten rouleren waardoor u een goed beeld van alle facetten van de reis krijgt! Onderaan het blog kunt u reageren of een boodschap sturen aan de reizigers. Als de techniek ons niet in de steek laat, kunnen de reizigers uw berichten aan boord lezen en kunnen zij terug reageren. Of niet natuurlijk, want ze zijn op vakantie, lekker weg zonder verplichtingen…..

Vanaf de Noordzee op weg naar Aberdeen,

Team Inezia Tours

Geplaatst op: 16 mei 2016


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...