counter on tumblr
 

Kleurencodes en reisverzekeringen

De wereld van de kleurencodes en reisverzekeringen

Och, wat hebben we het reizen gemist. Het heeft een flinke tijd geduurd, maar langzaamaan kunnen we weer op pad. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en wat zeggen die kleurcodes van de verschillende landen?

De kleurcodes zijn een onderdeel van het reisadvies van de overheid. De code is groen, geel, oranje of rood. De kleurcode geeft een idee van de veiligheidsrisico’s, de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied, volgens de overheid. Het is goed om te realiseren dat het inderdaad slechts om een idee gaat zoals de overheid het zelf formuleert. Het risico van een jongerenreis naar Spanje waar elke avond disco's worden bezocht is namelijk wezenlijk anders dan het risico van een wandelvakantie naar Spanje waar je de hele dag in de natuur verblijft. En dan praten we nog niet eens over regionale verschillen, maar de overheid geeft voor alle verschillende varianten dezelfde kleurcode af.

Ook is het risico voor een reiziger (inclusief zijn/haar omgeving) anders als deze reiziger volledig is gevaccineerd. Met al deze nuances wordt geen rekening gehouden bij het bepalen van een bepaalde kleurcode. Wel wordt rekening gehouden met politieke motieven en hebben landen in Europa daarom sneller een code geel of groen gekregen dan landen buiten Europa.

Inezia Tours vormt haar oordeel over risico's op basis van de specifieke situatie en zoveel mogelijk los van de politieke overwegingen. Hierdoor kan het zo zijn dat Inezia Tours reizen organiseert naar landen die een code geel of oranje hebben omdat wij van mening zijn dat die specifieke reis (ondanks de kleurcode) wel degelijk verantwoord kan worden uitgevoerd. U kunt tijdens onze reizen uiteraard wel te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een testplicht of een quarantaineplicht bij thuiskomst. Ook kan de situatie in een land tijdens uw reis veranderen.

Wat betekent dit voor uw reisverzekering? Ook op dit front is er goed nieuws! Inezia Tours werkt voor haar verzekeringen samen met de Europeesche en de Europeesche heeft besloten om vanaf 22 september 2021 de dekking voor de kortlopende en doorlopende reisverzekering aan te passen. Meestal betekent aanpassen een verslechtering maar in dit geval is het een enorme verbetering!
Op bestemmingen die vanwege corona een oranje reisadvies hebben, worden vanaf 22 september 2021 naast de reguliere medische kosten, ook coronagerelateerde medische kosten door de Europeesche vergoed.

Heeft u vragen over verzekering of kleurcodes? Bel ons gerust, wij geven graag meer uitleg!

Meer uitgebreide informatie over de verzekeringen van de Europeesche en Corona kunt u lezen op:
https://www.europeesche.nl/nieuws/coronavirus-vraag-en-antwoord

Voor een wereldkaart met kleurcodes zie:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/welke-landen-hebben-welke-kleurcode


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...