counter on tumblr
 

Allemaal genieten we nog met volle teugen na van de geweldige ontmoeting met de IJsbeer gister in de Smeerenburgfjord. Schitterende scenes te beleven en zeker te fotograferen. Helemaal als de tweemaster die ons later in de fjord volgde naar verluidt al 8 dagen op zoek was naar IJsberen. Inderdaad, wild life is unpredictable. En dat is maar goed ook.

In de ochtend maken we landingen met zodiacs voor een historisch en monumentaal bezoek aan Smeerenburg, de plek waar Willem Barentsz en volgelingen het vet van de walvissen opvingen met behulp van daar gebouwde smeltovens. Verdeling wordt gemaakt in verschillende groepen om naar keuze lange, midden of makkelijke wandelingen over de sneeuwvlakte te maken. Met onze en andere fotografen gekozen voor de Wild Life Photographer Group waardoor alle aandacht naar het fotograferen kan uitgaan.

Schitterende landschappen, heerlijk experimenteren met belichtingscorrecties voor door de zon beschenen bergen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers en grillig gevormde ijsschotsen. Paarse Strandlopers en Eidereenden gespot.

Plots komt een geweldig groot Walrusmannetje in beeld. Zwemmend en zijn route met onze camera’s gevolgd. Deze actie werd een hoogtepunt toen hij zich triomfantelijk op een ijsschots hees, zich uitstrekte, zijn karakteristieke slagtanden en kop begon te wrijven en zo alle tijd gaf gefotografeerd te worden. De snelle actie van onze fotografengroep begeleidende gids om aan boord van de zodiac te gaan en dan met de zodiac behoedzaam langszij te varen, werd de kers op de taart van deze fotografie scene.

Na het heerlijke lunchbuffet maken we ons op voor landingen in de Magdalena fjord. Schitterend landschap, schiereiland met de hut waar Paul Nicklen tijdens zijn Polar Bear foto expeditie van in totaal 3 maanden ook verbleef. We werden naar keuze in groepen opgesplitst om verschillende wandelingen te maken.

Deze tocht werd met de fotografen afgesloten met een zodiactrip langs een strand waar Walrussen hun rustplek hadden gevonden. Terug aan boord voor de recap en de terugblik van een avontuurlijke dag,

Pieter de Vries vanaf de Plancius bij Spitsbergen

Geplaatst op: 2 juni 2019


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...