counter on tumblr
 

Ontbijt staat gepland om 8 uur, dus uitslapen tot een uur of half acht. Tenminste dat denk je dan als je de avond van tevoren wat in de bar blijft hangen en laat naar bed gaat. Waar je dan geen rekening mee houdt, zijn de Beluga’s die al voor 7 uur worden omgeroepen over de intercom. Die hadden we de vorige trip al in honderdtallen gezien, maar deze trip helemaal nog niet.

Toen de melding kwam, waren mijn hutgenoten er dan ook allemaal als de kippen bij om uit hun bed te stormen en in halve nacht outfit het dek op te rennen. Persoonlijk deed ik het iets rustiger aan…

De ochtend bestond uit een zodiaccruise bij de Kongsbreen, een voorheen enorme gletsjer die tegenwoordig uit drie verschillende uitlopers bestaat. Tijdens de cruise veel grote stukken ijs die van de gletsjer waren afgebroken, veel vogels (vooral Zwarte Zeekoet, Noordse Stormvogel, Grote Burgemeester en Dikbekzeekoeten) en flink wat Baardrobben die op het ijs lagen uit te rusten. Het klinkt misschien niet zo spannend, maar het was weer prachtig.

Voor de middagsessie hadden we de keuze uit wandelingen in verschillende lengte en zwaarte of weer een zodiaccruise. Ondanks de verschillen tussen de keuzes op papier, hebben alle groepen zo’n beetje hetzelfde gezien: veel Eiders, wat IJseenden en een flinke serie Rendieren.

Vanavond vertrekken we richting dezelfde plek waar we ongeveer een week geleden een flinke groep Walrussen aan land hadden. Met die Walrussen zit het waarschijnlijk wel goed, nu ook maar hopen dat ook de Poolvos die we vorige week zagen, zich weer laat zien….

Vanaf de Plancius, 12º06” Oosterlengte, 78º48” Noorderbreedte

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 22 juni 2014


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...