counter on tumblr
 

27 - Californië

14-07-2021

Zeer vroeg staan we op het vliegveld van Honolulu, om er daar achter te komen dat onze vlucht vervroegd is. We hebben een ticket van Air New Zealand, maar vliegen vandaag met United en ik moet zeggen dat geen van beide maatschappijen me erg kan bekoren. Air New Zealand verprutst veel en United lijkt het best te omschrijven door een “stel op geld beluste draken met geen enkel gevoel voor klantvriendelijkheid.” En dat laatste is beslist een té positieve omschrijving.

Anyway, halverwege de middag staan we op het vliegveld van Los Angeles en omdat we uit Hawaii komen, niet uit het buitenland vanuit Amerikaans perspectief dus, hoeven we de douane niet door en dat scheelt veel tijd. We rijden over de berucht volgepropte autowegen van de stad tot we er, dik anderhalf uur later (en dat zonder noemenswaardige file!), weer uit zijn. Het wordt echter al vroeg donker, dus na een flinke nachtrust beginnen we de volgende ochtend aan onze rit.

We hebben hier enkele doelsoorten: Northern Elephant Seal, Mountain Qual, Tricolored Blackbird en California Condor. Voor vandaag staat in principe alleen de eerste op het programma en we rijden dan ook meteen richting de kust. Onderweg stoppen we een paar keer en schrijven we de eerste soorten bij: de prachtige Varied Thrush, Acorn Woodpecker, Steller’s Jay, Bushtit en Roodborstlijster.

We hebben flink wat tijd ingeruimd om de Zeeolifanten te vinden, maar we hebben geluk: we zien er al vrij snel een paar. Mooi! Dat betekent ruimte in het schema. Ruimte die Willem graag invult met het over zee kijken om te zien of er nog wat zwemt. Een walvisje of dolfijntje of zo. Mensen die dit wel eens geprobeerd hebben, weten dat dit eigenlijk altijd uitdraait op een teleurstelling. Zo niet met Willem. Al snel hebben we beet: Pacific White-sided Dolphin.

Bij een volgende stop volgen Gray Whale en Orka en weer één verder ook Dwergvinvis en California Sea Lion. De zoogdieren doen het goed vandaag want ook twee verschillende konijnensoorten, Zeehond, Bruinvis, California Ground Squirrel en Coyote worden bijgeschreven.

Vogelen zijn we trouwens ook niet verleerd, want de soortenlijst voor de dag is indrukwekkend. Enkele hoogtepunten: Clark’s Grebe, Western Grebe, Pacifische Parelduiker, Surfbird, Zwarte Steenloper, White-crowned Sparrow, Golden-crowned Sparrow, Amerikaanse Torenvalk, Marbled Murrelet, Oak Titmouse en Tricolored Blackbird. Dat is dus een targetsoort die pas voor morgen op het programma stond maar vandaag al meewerkt. Da’s niet verkeerd natuurlijk….

Al met al zien we vandaag maar liefst 15 soorten zoogdieren en ruim 70 soorten vogels! Voor morgen hebben we een afspraak met een lokale vogelaar die ons met wat geluk California Condor gaat laten zien!

Vanuit Californië,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 20 december 2014


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...