counter on tumblr
 

5 - More bears!

03-07-2021

De tweede nacht in de hut. Het was vandaag de warmste dag, met bijna 30 graden (let wel, we zitten in Finland!) en toen we de hut in gingen onweerde het in de verte. Buiten was het broeierig warm en in de hut niet veel beter. Hans mat maar liefst 34 graden in zijn hut en het duurde tot na middernacht voor de temperatuur iets daalde. Om een beetje verkoeling te krijgen lieten we een kijkgat open om een beetje frisse wind binnen te krijgen en verder was het een kwestie van veel en vaak drinken.

De beren waren overigens wel blij met het weer, want al binnen het uur diende de eerste beer zich aan bij de hut in het bos en dit dier kwam nog meerdere keren terug gedurende de avond. Nog met het laatste licht kwamen ook een paar andere beren langs en totaal bezochten vijf verschillende beren vandaag de plek.

Mogelijk door het warme weer kwamen de beren pas het open veld op na kwart over negen toen de zon bijna onder was. Ook hier kwamen verschillende beren dicht bij de hut. Sommige kwamen op een tiental meter waardoor je ze zelfs kon horen ademen. Bij de boshut kwamen twee beren tegelijk die ook nog even met elkaar stoeiden.

De Wolf liet het deze avond afweten en ook de gewenste Veelvraat liet deze avond grotendeels aan zich voorbij gaan. Onze hoop is op de komende en laatste avond gevestigd. Wel jammer, maar je kunt het toch geen teleurstelling noemen, het blijven immers wilde dieren die zich in de ongerepte taiga kunnen bewegen. De enige zekerheid op verbetering die we hebben, is dat het de komende avond iets koeler zal zijn. Wellicht dat de dieren dat ook zo voelen….

Vanuit het Fins/Russische grensgebied,

Menno van Duijn

Geplaatst op: 31 juli 2012


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...