counter on tumblr
 

1 - Finland here we come!

03-07-2021

Nog een paar dagen en dan vertrekken we met een groep naar Finland om het rijk van de Bruine Beer te betreden. Op de grens met Rusland staan verschillende hutten waar wij zullen “overnachten”. Tijdens deze nachtwake fotograferen we de Bruine Beren die in het gebied voorkomen. Vorig jaar bezochten elke nacht 6-8 beren de locatie en hadden we op één avond geluk met vijf Wolven.

De verwachtingen zijn hooggespannen want de afgelopen weken zijn er ook verschillende Veelvraten gemeld, tot zelfs drie tegelijk! Ook bezoekt een Wolf de laatste avonden de locaties waar wij zullen verblijven. De weergoden zijn ons, volgens de voorspellingen, ook nu weer goed gezind.

Vrijdag vertrekken we naar Helsinki waar we nog één overnachting hebben om de volgende dag met een binnenlandse vlucht naar het oosten van Finland te vliegen waar we worden opgehaald op het vliegveld en na twee uur rijden door de eindeloze taiga aankomen bij onze lodge in het grensgebied met Rusland.

We tellen de laatste dagen af en treffen de laatste voorbereidingen; met een paar dagen hopen we midden tussen de Beren te zitten!

Vanuit Rijnsburg – Nederland,

Menno van Duijn

Geplaatst op: 24 juli 2012


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...