counter on tumblr
 

06 - The Drake lives up

02-07-2021

De voorspellingen waren dat de wind zou gaan aantrekken naar 5bft en er meer deining zou komen. Goed nieuws dus voor de zeevogels. Dit was meteen merkbaar in de ochtend: een sliert vogels hing achter de boot, grote aantallen Cape Petrels samen met Black-bellied Storm Petrels, Antarctic Prions en Blue Petrels. Lang werd er voor uitgekeken en eenmaal zat die ertussen: de Antarctic Petrel. Even hing hij achter de boot en binnen een minuut weer uit het zicht verdwenen; in de pocket!

De wind bleef maar aantrekken tot kracht 6-7 en golven van ruim zes meter waren geen uitzondering. Jep, we zijn op de Drake Passage. De boot werkte als een magneet voor de zeevogels en groepen van bijna vijftig Cape Petrels met Southern Fulmars volgden het schip. Regelmatig dook er weer een andere soort tussendoor zoals Light-mantled Sooty Albatross, Kerguelen Petrel, Soft-plumaged Petrel en Southern Giant Petrel. De laatst genoemde viel helemaal in het niet als er weer een Wandering Albatross langs kwam met bijna 3,5 meter spanwijdte.

Door de deining was het lastig om vogels op zee te zien zitten of zeezoogdieren te zien. Toch werden er weer een Southern Bottle-nosed Whale, vier Fin Whales en enkele Antarctic Fur Seals gezien.

Menno van Duijn

Geplaatst op: 31 maart 2011


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...