counter on tumblr
 

02 - Team Atlantic - begin

02-07-2021

Rome -

Als eerste tussenstop staat Rome gepland; een kleine twee en een half uur vliegen. Daar aangekomen krijgen we de eerste tegenslag. Onze vlucht naar Buenos Aires is vertraagd met maar liefst 24 uur! Even later volgt een tweede tegenslag als blijkt dat de tickets van Rinse en mij niet in orde zijn. Wij hebben onze tickets zelf geboekt en komen er nu achter dat er door Cheaptickets geen bevestigingsnummer uitgegeven is, terwijl er wel is betaald. De volgende keer onze tickets toch maar niet zelf boeken...
Om toch door te kunnen zijn wij genoodzaakt wederom twee tickets te kopen van Buenos Aires naar Ushuaia. Gelukkig is dit nog mogelijk alleen vliegen wij een dag later. Enig voordeel voor ons is dat wij daardoor een hele dag in Costenera Sur door kunnen brengen en de rest van de groep direct naar Ushuaia vliegt.

De volgende ochtend maken we een wandeling vanuit ons hotel, wat geregeld werd door Aerolineas Argentinas, door de stad. Een half uurtje over zee kijken levert een Kleine Jager, Zwartkopmeeuw en verschillende soorten eenden op. In de gevels van oude gebouwen zijn Italiaanse Mussen volop bezig met nesten bouwen en op een braakliggend terrein lopen een Kuifleeuwerik en een Tapuit. Uiteraard ontbreken soorten als Kleine Zwartkop, Europese Kanarie en een eerste Gierzwaluw niet. Totaal zien we 45 soorten tijdens de wandeling.

Buenos Aires – Costenera Sur

In de vroege ochtend landen we op Buenos Aires, en met uitzondering van Rinse en Menno vliegt iedereen direct door naar Ushuaia. Door de vertraging vervalt voor velen een dag in Costenera Sur. Na in te hebben gecheckt in het hotel lopen Rinse en ik direct door naar het park. De zon komt om half zeven op en met het eerste licht arriveren we bij het park. Onderweg scoren we al voor ons beide vele nieuwe soorten als Rufous Hornero, Rufous-Bellied Trush, Eared Dove, Picazuro Pigeon en eindelijk kunnen we wilde Monk Parakeets op onze lijst zettten.

Omdat het park nog niet geopend is vogelen we nabij de ingang waar een overvol rietveld vele soorten oplevert zoals een mannetje Spectacled Tyrant, Green-Backed Woodpeckers en Guira Cuckoo.

Een fraaie verschijning is de Red-crested Cardinal, Plush-crested Jay, Glittering-bellied Emerald en de door Rinse zeer geliefde Black-and-Rufous Warbling-Finch. Omdat het zeer zonnig weer is wordt er later op de ochtend door Crested en Chimango Caracarra, Variable Hawk, American Kestrel en Bare-faced Ibis gebruikt gemaakt van de thermiek. Terwijl we de roofvogels bekijken vliegt er een papegaai langs die de kenmerken heeft van Turquoise-fronted Parrot. Uiteindelijk komen we deze dag op 61 soorten uit. Doordat er praktisch geen water in het park stond (al vijf jaar niet) en deze dag precies een feestdag was, valt de score iets tegen. Jaren geleden was het overladen met eenden, koeten, rallen en vele steltlopers. Helaas is heel het gebied nu overgroeid met riet en wilgen.

Menno van Duijn

Geplaatst op: 25 maart 2011


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...