counter on tumblr
 

29 - Sint Helena, deel 1

05-07-2021

Na een roerig avondje voetbal in de plaatselijke bar was het vanochtend opvallend rustig bij het ontbijt, maar toch haalde iedereen zijn/haar geplande excursie. De Inezia-groep had gekozen voor de bootexcursie naar de vogelrotsen. Om een uur of negen gingen we aan boord van de Gannet III (voor kenners was het meteen duidelijk dat het hier ging om een omgebouwde versie van Gannet II) en gingen op pad richting de zuidwestpunt van het eiland.

Ruim voordat we daar aankwamen echter, zaten we al midden tussen de dolfijnen. Een groep van ruim 200 Pantropical Spotted Dolphins hield zich bezig met spelen, foerageren en wat onzedelijk gedrag. Naast de boot, onder de boot, uit het water (soms tot ruim 5 meter hoog), in groepjes, alleen en in alle vormen en maten. De boot vonden ze enorm interessant, en dan met name de hekgolf die ze gebruikten om op te surfen. Zonder enige twijfel één van de hoogtepunten van de reis.

De vogelrotsen zelf waren ook de moeite waard met honderden Black en Brown Noddies, tientallen Fairy Terns en Masked Boobies en nog wat losse exemplaren van Bonte Stern en Madeirastormvogeltjes.

De middag werd door iedereen zelf ingevuld; sommigen bleven aan boord om een schoonheidsslaapje te doen, anderen gingen shoppen (maar vonden de winkels dicht) en weer anderen trokken de stoute schoenen aan en beklommen Jacob’s Ladder, een trap van 699 treden (ik heb ze geteld) die iets meer dan 183 hoogtemeters overbrugt en aan het einde een fantastisch uitzicht biedt over Jamestown en de haven.

Morgen volgt het culturele hoogtepunt van de reis en de reden van bestaan van de Tourist Office van Sint Helena: Napoleon en alles wat daar mee samen hangt.

Vanaf de Plancius bij Sint Helena, 05º43” Westerlengte, 15º54” Zuiderbreedte

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 25 april 2013


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...