counter on tumblr
 

17 - Een rustig dagje op zee

05-07-2021

Vandaag is een dag waar niet veel over te vertellen valt. Niet veel vogels, bijna geen walvissen, geen heel mooi weer, feitelijk überhaupt niet zo veel bijzonders.

Toch zijn dit soort dagen niet vervelend, integendeel. Afgezien van de drie nieuwe tripsoorten (en voor veel mensen ook lifers – soorten die je voor het eerst ziet) Sooty Albatross, White-headed Petrel en White-bellied Storm-petrel, is zo’n dag ook erg gezellig.

Als er minder te beleven valt, gaan mensen meer met elkaar praten. Je hoort en ziet meer dingen van elkaar en leert iemand eens van de andere kant kennen. Binnenkort zal ik proberen een blog over de mensen aan boord te maken, welke bijnamen ze hebben en soms ook welke onhebbelijkheden ze met zich meedragen. Voordeel is ook dat we dingen die de afgelopen dagen beter hadden gekund rustig kunnen bespreken. Het debacle met de Arnoux’s Beaked Whales die door een zeer select groepje werd gezien omdat de melding door reisleider R. van B. van een andere reisorganisatie alleen aan zijn eigen groep werd doorgegeven en niet aan de andere mensen aan boord is aanleiding geweest om met andere vogelaars aan boord te overleggen hoe zoveel mogelijk mensen een soort kunnen zien door soorten snel door te geven; ook daar is op dagen als vandaag tijd voor.

Voor vandaag slechts een korte blog-entry; er valt niet veel te melden, maar we hebben het allemaal goed naar ons zin en de soorten komen ook nog steeds met regelmaat door.

Vanaf de Plancius, 25º37” Westerlengte, 49º28” Zuiderbreedte,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 13 april 2013


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...