counter on tumblr
 

1 - De eerste dag

05-07-2021

Vanaf Amsterdam vloog een eerste deel van de groep via Madrid naar Buenos Aires en vervolgens door naar Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië.

Bij aankomst in Buenos Aires werd ėėn van de deelnemers na de verplichte röntgencontrole van de bagage meteen aan de kant genomen, ze had gezondigd, een appel mag je nu eenmaal niet zomaar invoeren in Argentinië. De appel werd officieel in beslag genomen en de dame in kwestie diende een verklaring te ondertekenen waarin ze afstand deed van de appel, maar verder brachten al die vluchten geen bijzonderheden.

Tijdens het wachten op de luchthaven van Buenos Aires zijn we nog even vlug naar buiten gelopen voor een half uurtje vogelen met onder andere Southern Lapwing, Picazuro Pigeon, Rufous Hornero, Bay-winged Cowbird, Roodoogvireo en Picui Ground-Dove als leukste soorten, voordat we op de vlucht naar Ushuaia stapten.

Na aankomst in Ushuaia snel de auto opgehaald, ingecheckt in het hotel en vervolgens vogelen maar! Een aantal van de deelnemers was nooit eerder in Zuid Amerika geweest en de teller met nieuwe soorten liep dan ook hard op: Speckled Teal, Chiloe Wigeon, Crested Duck, Flying Steamerduck, Dolphin Gull, Kelp Goose, Upland Goose, Southern Lapwing en Dark-faced Ground-Tyrant kwamen allemaal veel en vaak voorbij zetten.

Zoals de meeste vogelaars die ooit in Ushuaia geweest zijn weten, is een bezoek aan de lokale vuilnisbelt een must, en voor ons geen uitzondering hierop. Hoewel de vuilnisbelt zelf schoner en beter georganiseerd is dan in voorgaande jaren is de toegang moeilijker geworden, we hebben daarom vanachter het hek ons maar vermaakt met de tientallen Southern Caracaras, White-breasted Caracaras, Chimango Caracaras, Black-chested Buzzard-Eagles en een enkele Turkey Vulture en Amerikaanse Torenvalk die in de buurt van de vuilnisbelt rondhingen.

Het beste bewaarden we voor het laatste: niet iedereen in onze groep had ooit eerder een albatros gezien, dus zijn we een stil kustweggetje opgereden waar we in het verleden regelmatig Wenkbrauwalbatrossen, Zuidelijke Reuzenstormvogels en Chilean Skuas hebben gezien. Met uitzondering van de Reuzenstormvogels werden we ook vandaag weer niet teleurgesteld, meerdere albatrossen en Chilean Skuas kwamen op korte afstand voorbij zeilen, tot grote vreugde van alle waarnemers.

Morgen staat, afhankelijk van het weer, het Nationaal Park Tierra del Fuego op het programma, waar we op zoek gaan naar onder andere Magellanic Woodpecker….

Vanuit Ushuaia in Argentinië,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 27 maart 2013


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...