counter on tumblr
 

0 - Ready to go!

05-07-2021

Nog een paar dagen en we gaan weer op pad voor de Atlantic Odyssey!

Dit jaar doen we niet alleen de Atlantic Odyssey, we plakken er ook nog de West Africa Pelagic van de Kaapverden naar Madeira achteraan. Ruim 7 weken pelagic birding op zijn best! Volg onze belevenissen en waarnemingen op de voet via dit blog. Ook dit jaar is het weer mogelijk om reacties achter te laten en vragen te stellen aan de reizigers op het schip.

De reis loopt (volgens planning tenminste) van Amsterdam via Buenos Aires in het zuiden van Argentinië, waar we twee dagen de tijd hebben om op zoek te gaan naar een aantal kenmerkende soorten van zuidelijk Zuid Amerika. Traditiegetrouw staat de Magellanic Woodpecker bij veel deelnemers hoog op het verlanglijstje bij een bezoek aan Tierra del Fuego (Vuurland).

Vanuit Ushuaia gaan we per schip naar Antarctica en vervolgens naar South Georgia, Gough, het bijkans mythische Tristan da Cunha met satellieteilanden Nightingale en Inaccessable Island, het historisch belangrijke eiland Sint Helena (inderdaad, waar Napoleon in ballingschap was en stierf), Ascension Island en de Kaapverden.

Een deel van de groep verlaat de reis hier, maar we worden daar ook weer versterkt door een aantal new arrivals die met ons mee zullen varen tot aan Madeira, een route die bekend staat als de West Africa Pelagic.

Na ruim 7 weken en ongeveer 14.000 kilometer over zee eindigt de “Moeder aller pelagics” dan in het subtropische Madeira waarvandaan iedereen weer naar huis zal reizen. Het belooft een onvergetelijke en zeer bijzondere reis te worden en graag nodigen we alle lezers uit onze avonturen en bijzondere waarnemingen op de voet te volgen!

Hou het blog in de gaten voor meer updates.

Vanuit het hoofdkantoor van Inezia Tours in Westerlee, Groningen,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 7 maart 2013


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...