counter on tumblr
 

Twee dagen blog voor de prijs van eentje, waar vind je dat nog? Gisteren was de grote dag. Na een leuke ochtend in de omgeving van Invercargill op zoek naar met name Hector’s Dolphin (die we overigens niet zagen) was het tijd om de huurauto in te leveren en naar het meeting point voor de Antarcticareis te gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het vliegveld van Invercargill is maar net groter dan het vliegveld in Madurodam en vervoer terug naar de stad was niet op voorraad. Dan maar een taxi gebeld die ons na een kort ritje bij het hotel waarvandaan we naar de boot zouden vertrekken, afzette.

Onze bagage werd gelabeld, dan met zijn allen de bus in en de boot op. Voor de net iets meer dan 100 passagiers was er welgeteld één hele douanebeambte op komen dagen, die ook nog eens alles zeer nauwkeurig inspecteerde, maar uiteraard niets raars vond. Het lijkt er een beetje op dat ze bang zijn dat je illegaal Nieuw Zeeland verlaat in plaats van binnenkomt. Als ik dat al zou willen doen, zou ik wel een makkelijkere manier gebruiken dan een bootreis die in Argentinië uitkomt, maar dat terzijde.

Na de nodige kennismakingen, hernieuwde ontmoetingen met oude bekenden en het traditioneel lekkere eten lag onze hele groep vroeg in bed, nog helemaal beduusd van de indrukken van de paar dagen Nieuw Zeeland.

Vandaag dan de eerste dag op zee. Al ruim voor het ontbijt aan dek waar we verblijd werden met Shy Albatross, Bullers Albatross, Southern Royal Albatross, veel Grauwe Pijlstormvogels en Kaapse Duiven, wat Black-bellied Storm-petrels, flink wat Mottled Petrels en een enkele White-headed Petrel. Zoogdieren zouden we nagenoeg niet zien, slechts één enkele New Zealand Fur Seal.

Behalve ons groepje zijn er nog meer Nederlanders aan boord, die hebben de reis ergens anders geboekt (moet je ook niet doen, zei één van de Inezia-reizigers...). Voor één stel die bij een andere Nederlandse organisatie had geboekt, mondde dat meteen uit in het letterlijk bijna missen van de boot; zij hadden van hun reisorganisatie niet te horen gekregen dat we om drie uur zouden vertrekken van het meeting point naar de boot en zij kwamen vol goede moed een stuk later aanzetten om tot hun grote schrik niemand aan te treffen. Reizen verkopen is niet moeilijk, maar om het goed te doen, blijkt keer op keer voor veel organisaties een uitdaging te zijn die ze niet blijken aan te kunnen. (Uiteindelijk zijn ze toch nog snel opgehaald en konden ze nog mee. Het zal je gebeuren…..)

De rest van deze eerste volle dag op zee bracht de gebruikelijke plichtplegingen met zich mee: de zodiac briefing, de safety drill, wat uitleg over het beschermen van de natuur op onze reis, de laarzen passen, het reddingsvest meenemen etc. We zijn nu als eerste op weg richting het prachtige Campbell Island waar we morgen zullen aankomen. Een paar jaar geleden was ik hier ook al, en het prachtige eiland zit nog goed in mijn gedachten, ik hoop dat het morgen net zo mooi wordt als de vorige keer!

Vanaf de Ortelius, op weg naar Campbell Island,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 16 februari 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...