counter on tumblr
 

4 - Door Nieuw Zeeland

01-08-2021

Vroeg in de ochtend is iedereen weer klaar voor de komende dag. We moeten ver en lang rijden vandaag, volgens de Tomtom bijna 800 kilometer in iets meer dan 10 uur. Dat is dan alleen pure rijtijd, dus exclusief eten, fotostops, tanken, boodschappen etc.

Het landschap is afwisselend, maar zonder uitzondering wonderschoon. Van prachtige stranden tot woeste kusten, van smaragdgroene bossen tot wilde rivieren, een gletsjertje hier of daar erbij voor de afwisseling en heerlijke en rustige wegen om over te rijden, we hebben ons uitstekend vermaakt vandaag. Het was typisch zo’n dag in een landschap dat zich lastig laat beschrijven, je moet het eigenlijk zelf gezien hebben om een idee te krijgen van het geheel.

Veel waarnemingen hebben we niet gedaan. Lambert vond een verre Pelsrob op zee, een paar kiekendieven, Purperkoeten, New Zealand Pigeons en een overstekende Wezel. Wezels zijn, samen met Fretten en Hermelijnen eind 19e losgelaten om de konijnenplaag in Nieuw Zeeland aan te pakken. Konijnen komen hier van nature helemaal niet voor, maar werden eind 18e eeuw hier losgelaten. Voor de sport, om op te jagen. Konijnen doen het nu echter eenmaal als de konijnen, dus heb je in week 1 tien konijnen, heb je er in week 3 duizend, al snel een echte plaag dus. En hoe los je een door mensen geïntroduceerde plaag op? Juist door een andere plaag in de vorm van Wezels, Fretten en Hermelijnen los te laten. Klinkt als plan. Niet het allerbeste plan overigens, maar dat is het betere detailwerk…..

Niet onvermeld mag blijven onze brunch vandaag in Cafe Hobnail in Fox Glacier. Bent u in de buurt en heeft u flink geld te veel en bent u toe aan bar slechte service? Ga dan vooral naar Cafe Hobnail. Betaalt u liever een normaal bedrag en/of wordt u liever vriendelijk en adequaat geholpen? Rij dan gerust door. Een nieuw dieptepunt van struikroverij voor mij: twee op elkaar geplakte boterhammen met wat kaas en tomaat ertussen kosten omgerekend een Euro of 6. Wilt u daar een tosti van hebben? Dan rekenen we daar nog anderhalve Euro extra voor! De broodjes waren prima te nassen overigens.

Inmiddels zitten we in Invercargill, zo goed als klaar om de boot op te gaan. Morgenochtend gaan we nog even proberen Hector’s Dolphins te zoeken en daarna gaan we richting Bluff om aan boord te gaan voor een dikke maand Antarctica.

Hashtag #zinin!

Vanuit Invercargill,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 15 februari 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...