counter on tumblr
 

Aan alles komt een einde, ook aan mooie dingen helaas. Een uur varen voor we Chili bereiken, gaan de helikopters van boord, als afscheid vliegen ze nog even op ooghoogte langs het schip en wiegen ze de helikopter van links naar rechts voor ze uit beeld verdwijnen. De helikopters waren een prachtige aanvulling op de mogelijkheden van deze reis en zonder de helikopters hadden we McMurdo en de Dry Valleys nooit kunnen bereiken. Ook de scenic flight met de verschillende Bultruggen die we vanuit de lucht konden bekijken, zijn een herinnering om niet gauw te vergeten.

Na het bunkeren (het inslaan van brandstof) in Puerto Williams volgt het afscheidsdiner. Emailadressen worden uitgewisseld, foto’s bekeken, video’s gedeeld. Arjen heeft een mooie slideshow met ook de nodige videobeelden van de reis gemaakt. Ruim een half uur lang genieten we na van al het moois dat we gezien hebben onderweg, bijna onwerkelijk als je bedenkt dat we een maand geleden in Nieuw Zeeland aan boord gingen en nu al bijna in Zuid Amerika zijn via één van de meest afgelegen gebieden ter wereld.

Vlak voor middernacht komen we bij de haven van Ushuaia aan en meren we aan. Naast, voor en achter ons liggen meer schepen, waaronder ook halfzusje Plancius.

Namens de volledige groep reizigers van Inezia Tours en PolarXL dank voor het lezen van het blog en het op de voet volgen van onze avonturen in het diepe zuiden. De deelnemers beginnen morgen allemaal aan hun thuisreis, maar ik zal zelf nog een nieuwe reis naar Antarctica maken, die morgen vertrekt. Voor het laatste deel van dit blog over de Antarctic Odyssey én het eerste blog van de nieuwe reis met een ander schip, kunt u terecht op het nieuwe blog, dat vanaf morgen dagelijks bijgehouden zal worden:

Classic Antarctica: Antarctica per luxe expeditie

Vanuit Ushuaia in het zuiden van Argentinië,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 19 maart 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...