counter on tumblr
 

32 - Kaap Hoorn

01-08-2021

Voor de meeste mensen is Kaap Hoorn het einde van de wereld, voor ons is het weer het begin van de beschaving. We zijn de Drake Passage zo goed als over en hoewel dit stukje water een bar slechte naam heeft, is het vandaag en gisteren (weer) gebleken dat de bijnaam Drake Lake vaker van toepassing is. Niks geen storm, niks geen woeste golven of zware deining, maar gewoon een lekker weertje en een heerlijk rustige zee.

Daar zit ook een nadeel aan: zeevogels hebben wind nodig om te vliegen. Zonder wind weinig vogels. Een paar Reuzenalbatrossen, wat Wenkbrauw- en Grijskopalbatrossen, een Light-mantled Sooty Albatross en flink wat Donsstormvogels dat is de oogst van vandaag. Ook wel wat walvissen, maar allemaal te ver weg om er een naam op te kunnen plakken.

Omdat we de helikopters moeten afleveren in Chili en daarna pas naar Ushuaia kunnen, moeten we morgen vroeg in het Beagle Kanaal zijn, de waterweg van de Atlantische Oceaan naar het binnenland. Groot voordeel daarvan is dat er zomaar een paar soorten dolfijnen kunnen zitten die we niet op de open zee verwachten. Normaal vaar je (in ieder geval deels) in het donker door het Beagle Kanaal en zie je niet zo veel van dit prachtige stuk, maar dat gaan we morgen dus anders aanpakken!

Vanuit de Drake Passage op weg naar Ushuaia,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 18 maart 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...