counter on tumblr
 

28 - Schiereiland

01-08-2021

We zijn er bijna als we door onze ueberduitse expeditieleider worden gewekt vanochtend. Nog een paar uurtjes en dan zijn we bij het Antarctisch Schiereiland. Het plan is om vanmiddag de eerste landing te maken. We krijgen de keus tussen een bezoek aan de Oekraïense basis Vernadsky (voorheen de Britse basis Faraday) of een zodiaccruise met een kort bezoek aan de hut Wordie House.

Jammer genoeg was het niet mogelijk om beide zaken te combineren, daarvoor was de tijd simpelweg niet lang genoeg. Dat gezegd hebbende: zowel de mensen die naar Vernadsky geweest zijn (en inderdaad, die zelfgemaakte wodka waar ik het gisteren over had: die is er nog steeds) als de mensen die de cruise en Wordie House gedaan hebben (daar valt ook iedereen uit onze Inezia/PolarXL groep onder), zijn allemaal erg blij met hetgeen ze gezien hebben. De scenery was echt ongelooflijk prachtig. Tientallen kleinere ijsbergen in een heerlijk rustig watertje, duizenden Gentoo Penguins, wat Antarctic Shags, een paar Zuidpoolkippen, Brown Skuas, Kelpmeeuwen en verder de inmiddels gebruikelijke Krabbeneters en Orka’s maakten de dag helemaal compleet.

Als kersje op de taart kregen we te horen dat we het onbeschrijflijke mooie Lemaire Channel maar liefst 3 keer zullen doorkruisen (speaking of which: terwijl ik dit schrijf zitten we midden in het Lemaire Channel en hoewel het zwaar schemert, is het uitzicht fantastisch) én staat er voor morgenochtend een scenic flight met de helicopters gepland. Dat belooft dus wat….

Vanuit het Lemaire Channel bij het Antarctisch Schiereiland,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 14 maart 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...