Blog 2019.12- maandag 27 mei 2019

Geplaatst op: 29 mei 2019

Op maandag 27 mei begroet ik de 9 reizigers die met zo’n 100 vogelaars op de Plancius hun Inezia North Atlantic Odyssee hebben volbracht en hebben afgesloten met een korte tussenstop in Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen. Aansluitend begeleid ik hen op de Inezia IJsberenSpecial met de kans om de grootste carnivoor ter wereld te spotten en waar mogelijk in hun ijzingwekkend habitat fotografisch vast te leggen.

Een aantal deelnemers vliegt terug. Anderen hebben aansluitend uit diverse in het Inezia reisprogramma aangeboden excursies en wandelingen gekozen in, rond of vanuit Longyearbyen.

Aan boord zijn de benodigde protocollen voor de nieuwkomers afgehandeld, staff en crewmembers met een captains toast begroet terwijl de Plancius de haven van Longyearbyen verlaat.

Nog voordat we aan het diner zitten, wordt omgeroepen dat in de verte een ijsbeer op een besneeuwde helling is gespot. Iedereen snelt met verrekijkers en camera’s naar buiten en de eerste ervaringen van dit Arctisch wildlife summum zijn een feit. Dat belooft wat voor de komende dagen.

Pieter de Vries vanaf de Plancius bij Spitsbergen

Vorige blogentryvolgende blogentry

Zelf mee op expeditie?: zie PolarXLComments are closed.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: