Blog 2017.78

Geplaatst op: 6 juni 2017

Na de aankomst in Longyeabyen is de bootreis afgelopen en gaat ieder zijn eigen weg. Sommigen gaan dezelfde dag naar huis, anderen blijven nog een paar dagen of plakken er de IJsberenspecial aan vast. Wij (de Inezia begeleiders) blijven voor een deel van groep nog beschikbaar en verzorgen rond Longyeabyen met een busje nog wat uitjes voor mensen die niet mee gaan met de geplande excursies. Een dag bezoeken we het gebied bij de camping waar we een Poolvos treffen op die ganzeneierenjacht is. Verderop zien we een prachtige man Sneeuwhoen.
Op de bergwand huizen veel Kleine Alken. 
De volgende dag gaan we via de hondenkennel verder het land in en vullend daar het soortenlijstje aan met de Gestreept Standloper, Rosse Franjepoot, IJseend, Roodkeelduiker en nog een Koningseider die zich prachtig laat fotograferen. In Longyearbyen zelf zijn vele Kleine Rietganzen te zien, maar ook het Rendier, de Poolvos en Sneeuwhoen is er regelmatig te zien.

Wij vertrekken op 2 juni naar huis, de reis verloopt voorspoedig en op Schiphol nemen we afscheid van elkaar en is deze prachtige reis echt ten einde. De soortenlijst lijst telt 110 vogels en 20 zoogdieren, de indrukken tijdens deze reis laten zich echter niet in een getalletje uitdrukken…. 

 

Vorige blogentry

Zelf een keer een expeditiecruise meemaken?
Kijk op PolarXL voor heel veel  mooie en bijzondere cruises.

Er zijn ook expeditiecruises zónder sneeuw en ijs:
Bekijk de West Africa Pelagic

 Comments are closed.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: