Blog 2017.77

Geplaatst op: 5 juni 2017

Vroeg op vandaag, want we varen vanuit het zuiden over een onderwater berg. Eerst is het 3500 m. diep en kort daarop 500 m. Op deze plaatsen zijn er heel vaak walvissen te zien. Er wordt n.l. veel voeding door de stromingen naar boven gestuwd. Helaas voor ons is het stil. Ik zie wel een Grote Burgemeester, een Bontbekplevier en wat alken. Kort voor het ontbijt zien we een groepje Zadelrobben. Tijdens het ontbijt zien we het eerste ijs langs glijden.

Na het ontbijt sta ik een poosje op het voordek en geniet van de mooi geleurde ijsschotsen met ook nu weer een groep Zadelrobben. We varen soms door een veld met grote schotsen dan weer vrijwel open water. Later in de middag varen we wat dichter ijs in, we hopen hier een IJsbeer te spotten en jawel tegen 17.00 uur is het zover. Bingo een prachtig exemplaar, een jong mannetje die net een Klapmuts heeft gevangen. Rondom hem zitten de grote Burgemeesters te wachten. Wat een geluk dat we zo’n mooie beer treffen. Hij voelde zich toch wat onzeker en met de prooi in de bek gaat hij de ijsschots af en zwemt naar een schots verder. Daar kunnen we ook nog prima observeren. We liggen nu helemaal stil en drijven op de wind langzaam richting IJsbeer. Het is en blijft een feest. Uiteindelijk duikt hij opnieuw in de ze. En zwemt uit beeld.

‘s Avonds wil ik de middernachtzon fotograferen dus blijf ik in de lounge. Totdat het middernacht is. Ik sta nu alleen op het voordek het is echt windstil een spiegelgladde zee en een lekkere zon in het NOORDEN. De Noordse Stormvogels zeilen rond de boot en laten hun perfecte onderkant zien. Na de beer is dit het mooiste moment van de dag.

Vanuit het pakijs, 300 kilometer van de kust van Groenland,
Abe Maaijen

 

Vorige blogentry volgende blogentry

Zelf een keer een expeditiecruise meemaken?
Kijk op PolarXL voor heel veel  mooie en bijzondere cruises.

Er zijn ook expeditiecruises zónder sneeuw en ijs:
Bekijk de West Africa Pelagic

 Reacties

 1. Ellen zegt:

  Ik zie jullie in gedachten genieten Joanne en Hans! Vogels, ijsberen, walvissen, ijsbergen – wat een natuurgeweld! Schitterend! Ellen x

 2. Mieke Mannens zegt:

  Wat leuk om via deze blog toch nog mee te kunnen varen met Krijn en Bieke. De beschrijvingen zijn prachtig
  Of de ijsbeer zo blij is met jullie aandacht ??????
  Mieke

 3. Eva, Nicky, Tess en Loïs zegt:

  Hallo reizigers,
  Geweldig om zo met jullie reis mee te kunnen genieten. Al twee ijsberen gespot als ik het goed begrijp. Gaaf!!
  Doen jullie de groeten aan Rik en Marion Bartels? Zeg maar dat de kleindochters uit hun dak gaan in het zwembad hier op Ameland.
  Groetjes van Nicky, Eva, Tess en Lois

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: