Blog 2017.75

Geplaatst op: 5 juni 2017

Vannacht zijn we een paar uur voor anker gegaan met Spitsbergen in zicht en vanmorgen om 6.00 uur zijn we vertrokken richting de haven van Longyearbyen, dat op 78°26.4 N / 011°54.9 ligt.
Na het ontbijt maken we ons klaar om van boord te gaan. Er ligt een groot cruiseschip in de haven, waardoor wij niet aan de kade kunnen aanleggen.
Maar wat kan een beter afscheid zijn van de Ortelius dan een zodiaclanding?! Dit keer wel aan een steiger en geen wetlanding, dus onze rubber laarzen hebben we niet meer nodig.

Met weemoed verlaten we het schip en haar bemanning dat ons zoveel prachtige momenten heeft gegeven waar ik nog heel lang en met heel veel plezier aan terug zal denken.
Dank je wel Jan Belgers, expeditieleider en jouw team, Dejan Nicolic en Lilian van Meurs, hotelmanagement en hun team, en natuurlijk de kapitein Mika Appel en de hele technische staf voor deze onvergetelijke reis.

Tot ziens Spitsbergen.

Vorige blogentry volgende blogentry

Zelf een keer een expeditiecruise meemaken?
Kijk op PolarXL voor heel veel  mooie en bijzondere cruises.

Er zijn ook expeditiecruises zónder sneeuw en ijs:
Bekijk de West Africa Pelagic

 Reacties

  1. Peter Boot zegt:

    Anneke, jullie zijn vandaag met de zodiacs van boord gegaan en aangekomen in de haven van Spitsbergen? Zit het varen er nu op? Maar jullie gaan nu zeker nieuwe avonturen tegemoet. Wij hebben nog de dinsdag (zal tante Syl de groeten van je doen). Woensdag onze 1e korte etappe. Veel liefs van Marie-José en Peter.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: