Blog 2017.67

Geplaatst op: 30 mei 2017

De Barbecue van gisterenavond is gelukkig in het restaurant geserveerd en niet buiten bij -6 graden. Maar ook binnen smaakt glühwein erg goed. Daar werden we mee ontvangen.
Na het diner heb ik al de soortenlijst van de dag ingevuld en ben ik lekker naar bed gegaan. Stom, want ik heb daardoor de voor dit gebied zeldzame Rossmeeuw gemist. Maar soms zijn dingen zoals ze zijn en ik ben vandaag lekker uitgerust.

De nachtshifts zijn vannacht om 2.15 uur beëindigd omdat we het ijs verlaten en oversteken naar Spitsbergen.

Vanmorgen ben ik op 6.05 op het dek, op dat moment zijn ook 2 Engelse mannen aanwezig die een aantal blows hebben gezien. Een groepje Gewone Vinvissen en 2 Blauwe Vinvissen zijn gezien, althans hun blow. Binnen 10 minuten krijg ik ook beide Whales te zien. We waarschuwen de brug en er wordt koers gewijzigd. Helaas zien we nog maar een blow ik en raken we de walvissen kwijt.

We merken dat de zee ruwer wordt, er wordt windkracht 6 voorspeld en een ruwe zee. Het is buiten -5 maar door de koude Noorden wind voelt het kouder aan. Uiteindelijk wordt het windkracht 7 horen we tijdens de recap.

Na het ontbijt wordt de zee ruwer. Onze Sneeuwgorzen zijn nog aan Boord! Verder zien wen ook een grote groep, Kleine Alken rond de de boot, met daaronder een Paarse Strandloper. Vandaag verder een zeedag waarbij we nog een Gewone Vinvis bij de boot zien, maar verder niets meer kunnen waarnemen vanwege de ruwe zee. In de loop van de andere de nacht zal het weer en de zee naar verwachting weer rustiger worden. We kunnen dus landingen op Spitsbergen doen, waar we een gebied bezoeken waar IJsberen gezien zijn. Dus hopelijk gaat dat lukken. Ook gaan we op zoek haar de Walrus en misschien moeten we daar wel op sneeuwschoenen lopen vanwege de sneeuw. Kortom we kunnen ons weer opmaken voor een nieuwe spannende dag.

Vandaag bij de Polar Bear instructie blijkt ook dat het morgen en overmorgen spannend kan worden. Vanavond dan maar vroeg naar bed, maar eerst nog lekker dineren.

Josien, tussen het ijs

Vorige blogentry volgende blogentry

Zelf een keer een expeditiecruise meemaken?
Kijk op PolarXL voor heel veel  mooie en bijzondere cruises.

Er zijn ook expeditiecruises zónder sneeuw en ijs:
Bekijk de West Africa Pelagic

 Reacties

 1. Danny zegt:

  Lieve Opa en Oma, George en Anke,

  Wat een spannende avonturen! Ik hoop dat jullie nog niet zeeziek zijn geworden.
  Lente vraagt of jullie snel terug komen!
  Wat gaat het snel, nu al ijsberen en -6 brrrrr….
  We blijven jullie volgen!

  Liefs van ons! Xxx DDRL

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: