2015.15 – De North Atlantic Odyssey met Vogelbescherming – einde met apotheose

Geplaatst op: 12 juni 2015

De laatste dagen verliepen stormachtig en door zeeziekte was ik niet in staat het laatste (zee)blog te schrijven. Met dank aan Bieke De Mol, die het van me overnam. Het weer tijdens het laatste gedeelte van de reis was minder rustig dan we gehoopt hadden. De groep van de Plancius, die een week na ons vertrok, had het meteen veel rustiger. Dat heeft natuurlijk ook effect op allerlei waarnemingen van (zee)zoogdieren. Maar dat is inherent aan een natuurreis. Wil je 100% garantie om ijsberen te zien, dan kun je beter naar Ouwehands Dierenpark gaan. En wil je alles vanuit een comfortabele fauteuil beleven? Kijk dan thuis naar National Geographic. Onze North Atlantic Odyssey was een heuse expeditie met veel hoogtepunten en met onzekerheden.

Afgelopen week verbleven we in Longyearbyen op Spitsbergen. Mensen dat was geweldig! Prachtig zonnig weer – 24 uur per dag! Smeltend ijs en sneeuw en onmiddellijk overal bloeiende plantjes. En de vogels! Koningseiders en Roodkeelduikers vol in broedkleed. Baltsende Rosse Franjepoten, Paarse en Bonte strandlopers op een paar meter afstand. Spitsbergen Sneeuwhoenders, Poolvossen en Rendieren midden in het dorp. Broedende Brandganzen en Kleine Rietganzen. Kleine jager op armlengte. Ooit close-ups van eiders willen maken? Kleine Alken die nieuwsgierig naar je toekomen. En als ware apotheose; 25 Beluga’s die in de baai van Longyearbyen heen en weer zwommen. Dit alles maakt de reis meer dan de moeite waard en stemt ons zeer tevreden!

Vanaf Longyearbyen, 78° 13′ 6″ Noorden, 15° 40’ 24″ Oosten
Hans Peeters


Zelf mee met de North Atlantic Odyssey? Kijk hier voor meer informatie.

Liever een vogelcruise met een zeer lage prijs? Kijk dan naar Biskaje Pelagic.
Of liever een vogelcruise verder weg ? Kijk dan naar de Atlantic Odyssey.

 
 
 
 
 


Reacties

  1. Thea zegt:

    Kon mijn verhaal zijn, enige verschil is dat ik ben ingevlogen op de dag voor de boot aankwam en dat de Beluga’s in de buurt van de Zodiac moeten zijn geweest maar niemand van onze club ze gezien heeft. Verder een top vakantie een echte aanrader. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste tel.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: