2015.02 – De North Atlantic Odyssey met Vogelbescherming – Koffers pakken

Geplaatst op: 19 mei 2015

Nog zes nachtjes slapen en ons Spitsbergenavontuur gaat beginnen! Net als alle andere deelnemers hebben we er ontzettend veel zin in. Al een aantal dagen verzamelen we spullen die mee moeten. Mijn werkkamer verandert zachtjes aan in een opslagdepot dat bij Fjällräven of The North Face niet zou misstaan. Nuttige en logische attributen, zoals regenbroek, wind- en waterdichte jas (gisteren nog onder de douche gecheckt), waterdichte wandelschoenen (gecontroleerd in een bak met water) en een driedubbel gevoerde muts. Ook wat minder voor de hand liggende artikelen, zoals een zaklamp (het blijft er 24 uur per etmaal licht), zwembroek (je weet maar nooit) en blanco A3-papier (voor mededelingen aan boord).

De stapel is nu nog ruim een meter hoog, maar dreigt met het uur te groeien. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Gaan we voor twee of drie truien; welke broeken nemen we mee en laten we de pantoffels thuis of toch niet?

Wat zeker mee gaat: het reis-scrabble (dat nooit ontbreekt), gorillapod (klein handzaam statiefje) en de buff. U weet wel, zo’n nieuwerwets modeding dat fungeert als shawl, muts, hoofddoek enzovoorts. Het lijkt het meest op een kniekous zonder voet. Je trekt hem over je hoofd en met wat handigheid knoop of draai je hem op 18 verschillende manieren op, over en onder je hoofd. Ik heb hoge verwachtingen van de buff, hoop alleen dat hij niet voor mijn ogen gedraaid zit als de eerste jan van genten langs vliegen.

Vanuit Bunnik,  52° 4′ 3″ Noorden, 5° 12′ 3″ Oosten
Hans Peeters

 Reacties

 1. Ook hier de knopen truc van wel mee niet meenemen en ondertussen het gewicht in de gaten houden, immers terug vliegen.

  In ieder geval super veel zin.

 2. Marcel van Rooijen zegt:

  Wij zijn ook al bezig met de koffers. Gelukkig hebben wij een extra tas bijgeboekt .
  Superveel zin in. We zien jullie maandag.

 3. Esther van Rooijen zegt:

  Heb gewoon 1 stuks extra bagage bijgeboekt voor de terugweg. Hoeven Marcel en ik niet al te veel na te denken over wat wel en niet mee moet/mag…..

  De laatste werkuurtjes tikken voor mij nu weg. Nog 3,5 nachtje slapen en dan is het eindelijk zo ver!!!!
  Mega veel zin in!

 4. Carlien de Jong zegt:

  Die tip van Alexandra: Je kunt gewoon je kleding laten wassen, dat is nuttig.

 5. CorvK zegt:

  Suc6 met pakken Hans !!

 6. Bert van Rossum zegt:

  Normaal gesproken is het niet druk, de Tweede Pinksterdag naar Zeeland. Alle nationaliteiten hebben zich al naar de kust gespoed.
  Morgenochtend op een zeer vroeg tijdstip als zelf de vogels nog op één oor liggen, spoeden wij ons naar Hansweert. Een reislustig contigent Nederlanders vertrekt dan naar het Hoge Noorden.
  Iedereen succes met de laatste uurtjes aftellen en steeds maar herhalen: heb ik nu alles mee? Eindelijk is het bijna zóver, wat hebben we er al lang naar toe geleefd!

  Hartelijke groet,
  Bert van Rossum

 7. afrra zegt:

  lieve groet voor alphons vogel.
  Fantastische reis en geniet met volle teugen.
  Ik denk dagelijks aan je.
  Je Afi.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: