2015.01 – De North Atlantic Odyssey met Vogelbescherming – Inlezen en voorbereiden

Geplaatst op: 14 mei 2015

We gaan naar Spitsbergen! Een jongensdroom komt uit. Over een paar weken varen we tussen het driftijs en speuren naar ijsberen. Als hoofdredacteur van het magazine VOGELS behoren (zee)vogels natuurlijk op de eerste plaats te staan, maar ik moet bekennen dat ik ook een zwak heb voor beren en … walrussen. Natuurlijk zijn ook de kleurrijke rosse franje poten, maagdelijk witte ivoormeeuwen en koddige kleine alken, in gedachte al vele malen langs mijn netvlies gevlogen. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

De afgelopen weken / maanden stonden in het teken van inlezen en voorbereiden. Begeleiders willen immers goed voor de dag komen. Boeken werden nageplozen, vogelgidsen nageslagen en zelfs een heuse Spitsbergse thriller gelezen (‘Niemandsland’ van Frank van Zwol). Ik ben inmiddels veel aan de weet gekomen over de mysterieuze archipel aan de rand van de Noordpool. Weet nu wat je moet doen als je een ijsbeer tegenkomt en nog belangrijker … hoe je kunt voorkomen er een van te nabij te ontmoeten. Op dit moment probeer ik mijn vrouw Nell er nog van te weerhouden om straks in Longyearbyen op een huurfiets te stappen. Met twee van mijn medebegeleiders Rob en Jack (die ik in Zeist bijna dagelijks tegenkom) heb ik al vele uren ‘voorbesproken’. We zijn er (bijna) klaar voor. Spitsbergen we komen er aan! Nog 11 nachtjes slapen en we vertrekken.

Vanuit Bunnik,  52° 4′ 3″ Noorden, 5° 12′ 3″ Oosten
Hans Peeters

 Reacties

  1. Maaike zegt:

    Ik heb er zin in! Tot ziens in Hansweert.

  2. Rene en Ingrid zegt:

    Heel spannend en heel veel zin in! Nog een weekje dan is het zover.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: